MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 25 Μαρτίου

“The Good and Faithful Servant” του Τζο Όρτον στο Θέατρο 104

Το Σάββατο 25 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα η τέταρτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα, στο Θέατρο 104, με το θεατρικό “The Good and Faithful Servant” σε σκηνοθεσία του Martin Hutson, μια μαύρη κωμωδία που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το δράμα, τη μιζέρια και το Μάμπο. Ο Τζο Όρτον, ο πιο σκανδαλώδης θεατρικός συγγραφέας της εποχής του, μας παρουσιάζει αυτό το συγκλονιστικά ανατριχιαστικό έργο, για να μιλήσει για τις θυσίες που όλοι μας κάνουμε στην κοινωνία και για το πώς το σύστημα πάντα μας καλοδέχεται πριν ξεζουμίσει και την τελευταία σταγόνα της αθωότητας μας και μας πετάξει. Υπόθεση: Ο George Buchanan κλείνει με περηφάνεια πενήντα χρόνια εργαζόμενος στην εταιρία δουλεύει ως πορτιέρης. Λίγο καιρό μετά την συνταξιοδότηση του αρχίζει να αμφιβάλει για την ζωή του και για την ίδια του την ύπαρξη καθώς αντιλαμβάνεται πως όλη του η ζωή ελέγχεται με ύπουλους μηχανισμούς χειραγώγησης από το τμήμα προσωπικού της εταιρίας. σε σκηνοθεσία του Martin Hutson.
25/3, 18:30
Θέατρο 104 – Ευμολπιδών 41, Αθήνα

Η παράσταση «Από την φαντασίαν … έως εις το χαρτί» στον Δήμο Κερατσινίου

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου τη θεατρική παράσταση, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τη θεατρική ομάδα «INDIGO» στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης», με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Οι θεατρικές παραστάσεις με τίτλο «Από την φαντασίαν … έως εις το χαρτί» αποτελούν ένα θεατρικό δρώμενο, μια προσεγμένη δραματοποίηση των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη, αξιοποιώντας στοιχεία της δραματικής τέχνης. Η θεατρική προσέγγιση γίνεται σε θεματικές περιοχές της ποίησής του, όπως σε διαλογικά ποιήματα για την τέχνη, τα πάθη και τα γηρατειά, σε ποιήματα με λανθάνουσα ειρωνεία και αυτοσαρκασμό και σε ποιήματα ιστορικά σε μορφή χορικών αρχαίας τραγωδίας.
25 και 26 Μαρτίου, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου Αντώνης Σαμαράκης – Μικράς Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

Το θεατρικό έργο “Η θέα απ’ το ενδιάμεσο” στο Θέατρο Πέτρας

Το Τμήμα Θεάτρου του Δήμου Πετρούπολης θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Η θέα απ’ το ενδιάμεσο», το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου, στον κλειστό χώρο του Θεάτρου Πέτρας. Η παράσταση αντλεί την έμπνευσή της από τα θεατρικά έργα και κείμενα που έχουν γραφτεί αναφορικά με ζητήματα υπαρξιακών και κοινωνικών αναζητήσεων για την κατανόηση της ανθρώπινης ταυτότητας. Αποτελεί μια παράσταση σπουδή σε θέματα προσωπικά και κοινωνικά, που προσεγγίζονται από τον κόσμο της τέχνης και εκφράζονται μέσα από τη θεατρική πράξη. Την παράσταση επιμελήθηκε σκηνοθετικά η Ηλέκτρα Γεννατά.
25/3 και 26/3, 21:00
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈληξε η κατάληψη στο κτήριο Τσίλλερ – Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την κατάληψη στο ΡΕΞ12.09.2018

Κυριακή 26 Μαρτίου

Αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό στον Δήμο Μαρκόπουλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου προσκαλεί το κοινό στην επετειακή εκδήλωση «Διονύσιος Σολωμός, 1821-Αφιέρωμα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΡΤΕΜΙΣ». Τιμητική συμμετοχή στην εκδήλωση θα έχει η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Μαρκοπούλου, την οποία θα διευθύνει ο διακεκριμένος Μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός.
26/3, 11:00
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου Άρτεμις – Ι. Αθανασίου Γιαννάκη 3, Μαρκόπουλο Μεσογαίας

Locatelli και Vivaldi στη Γερμανική Εκκλησία

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, στην Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Locatelli και του Vivaldi, σε μορφή κονσέρτου Grosso σε Ντο Ελάσσονα Op.1 No.11 και κονσέρτου για 2 βιολοντσέλο σε Σολ Ελάσσονα RV 531, με τον Νικόλα Πρεβεζιάνο, τη Χριστίνα Μπένση και την Ορχήστρα εγχόρδων De Profundis.
26/3, 18:00
Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων – Σίνα 66, Αθήνα

Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας για τον κινηματογράφο, στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στον κινηματογράφο Ίριδα εκδήλωση αφιερωμένη στον κινηματογράφο, με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Θεοδοσίου «Ο κος Λεονάρδος και οι άλλοι» και την παρουσίαση του βιβλίου της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο», “Από τον Θεόφιλο στην Κοντραμπάντα”. Για το βιβλίο και την ταινία θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τους θεατές μέλη του Σκασιαρχείου και ο σκηνοθέτης-συγγραφέας.
26/3, 19:00 
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Θέατρο Σκιών στο Κινηματοθέατρο του Δήμου Περιστερίου

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου ξεκινούν για ακόμα μία χρονιά οι δωρεάν προβολές της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η παράσταση “Ο Καραγκιόζης και η Επανάσταση του 1821” από τον θίασο σκιών “Σπυρόπουλου”.
26/3 στις 11:00 
Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” – Βασιλικών 6, Κηπούπολη 

Γιορτή Υιοθεσίας σκύλων στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας και ο ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) διοργανώνουν την Κυριακή 26 Μαρτίου γιορτή υιοθεσίας σκύλων και καλούν το κοινό να γνωρίσει τον νέο μεγάλο του έρωτα, στην πλατεία Βεργωτή από τις 11:00 έως τις 14:00.
26/3, 11:00-14:00
Πλατεία Βεργωτή, Παραλία Γλυφάδας

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα μία Κυριακή. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2.
19/3, 10:00-16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Προβολές ταινιών από γυναίκες δημιουργούς στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b