MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WEBINAR

ΚΠΙΣΝ: Webinars για εκπαιδευτικούς με θέμα την αξιοποίηση των σχολικών προγραμμάτων SNFCC Class

Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επικεντρώνεται στην καλύτερη αξιοποίηση του σχολικού προγράμματος «SNFCC Class μάθημα Takis: Ένας Κόσμος σε κίνηση – Εμπνευσμένο από την έκθεση του ΚΠΙΣΝ».

Φωτογραφία από την έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση, Ιούνιος-Νοέμβριος 2021, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Πάνος Κοκκινιάς, Takis, Αιολικό, Επιχρωματισμένος σίδηρος & πολυεστέρας, 1986, ©Takis Foundation, 2023, ADAGP-Paris, ΟΣΔΕΕΤΕ-Αθήνα
Monopoli Team

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δημιούργησε το SNFCC Class, μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

Το SNFCC Class μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και είναι απλό στη χρήση του. Ωστόσο, προαιρετικά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) τα οποία γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο να ενημερωθούν για την καλύτερη αξιοποίηση της πλατφόρμας και του υλικού που υπάρχει σε αυτή, αλλά και να λύσουν τυχόν απορίες. Το πρόγραμμα των webinars  θα ανακοινώνεται σε μηνιαία βάση.

Το επόμενο Webinar με θέμα:
  • «Γνωριμία με το νέο μάθημα: Takis: Ένας Κόσμος σε κίνηση – Εμπνευσμένο από την έκθεση του ΚΠΙΣΝ – Για μαθητές όλων των βαθμίδων»
    Τρίτη 21/03 | 18.00
    Μέσω Zoom
    H συμμετοχή είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή
    Πραγματοποιείστε την εγγραφή σας : https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-class-webinars-2022-23

«SNFCC Class μάθημα Takis: Ένας Κόσμος σε κίνηση – Εμπνευσμένο από την έκθεση του ΚΠΙΣΝ»

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ συνεργάζονται με το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες και παρουσίαζουν το νέο «SNFCC Class μάθημα Takis: Ένας Κόσμος σε κίνηση – Εμπνευσμένο από την έκθεση του ΚΠΙΣΝ», για μαθητές όλων των βαθμίδων.

Ένας εικονογραφημένος «κόσμος σε κίνηση» ή αλλιώς ένα πολυμεσικό περιβάλλον γνώσης και παιχνιδιού περιμένει τους μαθητές/ήτριες που θα εισχωρήσουν στο φανταστικό σύμπαν του Takis.

Ακολουθώντας μια διασκεδαστική διαδρομή εξερεύνησης με γρίφους και ερωτηματικά, οι μαθητές/ήτριες περιηγούνται στο φυσικό τοπίο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και αλληλοεπιδρούν με τα έργα του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην ομώνυμη έκθεση το 2021 στον Δημόσιο Χώρο του ΚΠΙΣΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Nubya Garcia και S.W.I.M. στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Το μάθημα στοχεύει οι μαθητές/ήτριες να:
  • γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του Τakis
  • έρθουν σε επαφή με το συγχρονικό -ιστορικό- πλαίσιο δημιουργίας των πρωτοποριακών γλυπτών κινητικής και ηχητικής τέχνης του καλλιτέχνη
  • ανακαλύψουν τι συμβαίνει όταν η Τέχνη και η Επιστήμη συνομιλούν
  • αντιληφθούν τον κόσμο και τα πράγματα που τον περιβάλλουν ως μια μικρογραφία του σύμπαντος, ή μήπως ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα;
  • δημιουργήσουν ομαδοσυνεργατικά έργα αντλώντας έμπνευση από τη λειτουργική χρήση των φυσικών νόμων και την «ποιητικότητα» των υλικών.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) με στόχο να ενημερωθούν για την καλύτερη αξιοποίηση του μαθήματος και να λύσουν τυχόν απορίες.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b