MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 18 Μαρτίου

Συναντήσεις με την προφορική αφήγηση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

To Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει το Σάββατο 18 Μαρτίου τη δράση “Συναντήσεις με την προφορική αφήγηση”, με τον εικαστικό καλλιτέχνη Γιώργο Σαλαμέ και την Καλλιόπη Άνθη. Αφηγήματα, προφορικές ιστορίες βασισμένες σε βιώματα ξεριζωμού. Οι μαρτυρίες που αναδύονται μέσα από εικόνες και άλλα κειμήλια, αλλά και η ενσωμάτωση στη νέα πατρίδα. Αναβίωση, αναπαράσταση, μοίρασμα. Πώς οι προσωπικές ή οι γενεαλογικές εμπειρίες διαμορφώνουν την ατομική ταυτότητα στο παρόν και συντηρούν την ιδέα της αέναης επιστροφής. Μια δράση βιωματικού χαρακτήρα που θα συμπεριλάβει και μια σύντομη επεξήγηση του έργου.
18/3, 16:30-19:00, προκράτηση θέσης εδώ
Ίδρυμα Θεοχαράκη – Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν, Αθήνα

The Science of CSI, Έγκλημα στο Εργαστήριο: Η θεατρική παράσταση των Science Reactors στην ΑΤΡΑΚΤΟ

Πώς γίνεται μια εξέταση DNA; Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα; Γιατί είναι πάντα χρήσιμη μια λάμπα υπεριώδους φωτός στον τόπο ενός εγκλήματος; Πώς βοηθάει η τεχνολογία στην ανίχνευση ενός εγκλήματος και τί σχέση έχει ένας 3D… scanner; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες Science Reactors στην παράσταση τους. Μια ερευνήτρια βρίσκεται νεκρή κάτω από παράδοξες συνθήκες… ήταν φόνος ή εργαστηριακό ατύχημα; Το “Έγκλημα στο Εργαστήριο” είναι μια παράσταση που, κατά τη συνήθη πρακτική των Science ReΑctors, μας καλεί να δούμε την επιστήμη… αλλιώς! Να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητα μας, να την συνδυάσουμε με τέχνη και να τη συνοδεύσουμε με πρωτότυπη μουσική. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από τους νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα. Πριν από τη θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί η πρωτότυπη δράση “Eργαστήριο CSI – Τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος”. Παρουσιάζουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Παστέρ, Τουμπανάκη Δήμητρα και Ευσταθίου Αντωνία.
Δηλώσεις συμμετοχής, εδώ
18/3, 17:00-19:00
Άτρακτος – Μαραθωνομάχων 8, Κολωνός

Ημερίδα για τη διαχείριση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας στη Γλυφάδα

Με επίκεντρο τη γυναίκα και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της, που είναι αφιερωμένη στους αγώνες για δικαιοσύνη και ισότητα, ο Δήμος Γλυφάδας και το Τμήμα Πρόνοιας Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ‘”Women On Top” διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου την ημερίδα “Διαχείριση σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας” για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια σφαίρα, στo πλαίσιo του προγράμματος Safe @work της Action Aid Hellas. Εισηγήτρια, η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια της “Women on Top”.
18/3, 11:00-13:00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας – Άλσους 15, Γλυφάδα

Προβολή της ταινίας Lightyear στο Κινηματοθέατρο του Δήμου Περιστερίου

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου ξεκινούν για ακόμα μία χρονιά οι δωρεάν προβολές της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου θα προβληθεί η animation ταινία του 2022, “Lightyear”.
18/3 στις 18:00 και 19/3 στις 11:00 
Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” – Βασιλικών 6, Κηπούπολη 

Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου επαναφέρει το θεσμό προβολών «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει» μετά την παρατεταμένη διακοπή του λόγω της πανδημίας. Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το DISFF (Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει) στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Το Σάββατο θα προβληθούν οι ταινίες 5pm Seaside του Valentin Stejskal, Tokakis/What’s my name  του Θάνου Τοκάκη, Kiddo του Μιχάλη Κίμωνα, Toxic Magnus του Νάσου Γκατζούλη, Όχι Αύριο της Αμέρισα Μπάστα, και Τσουλάκια της Δέσποινας Μαυρίδου, ενώ την Κυριακή οι ταινίες Δάφνη της Τώνιας Μισιάλη, Γιάμα του Ανδρέα Βακάλιου, Κάκτος του Δημήτρη Ζούρα, Μάγμα της Λίας Τσάλτα, Pendulus του Δημήτρη Γκότση και Τελευταία Πνοή του Χάρη Ραφτόγιαννη.
18/9 και 19/3, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη- Αγίου Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος

Το θεατρικό έργο “Η θέα απ’ το ενδιάμεσο” στο Θέατρο Πέτρας

Το Τμήμα Θεάτρου του Δήμου Πετρούπολης θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Η θέα απ’ το ενδιάμεσο», τα Σαββατοκύριακα 18-19 και 25-26 Μαρτίου, στον κλειστό χώρο του Θεάτρου Πέτρας. Η παράσταση αντλεί την έμπνευσή της από τα θεατρικά έργα και κείμενα που έχουν γραφτεί αναφορικά με ζητήματα υπαρξιακών και κοινωνικών αναζητήσεων για την κατανόηση της ανθρώπινης ταυτότητας. Αποτελεί μια παράσταση σπουδή σε θέματα προσωπικά και κοινωνικά, που προσεγγίζονται από τον κόσμο της τέχνης και εκφράζονται μέσα από τη θεατρική πράξη. Την παράσταση επιμελήθηκε σκηνοθετικά η Ηλέκτρα Γεννατά.
18/3 και 19/3, 21:00
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnassis AiR – Open Call 2023/24: Γίνε μέλος της καλλιτεχνικής κοινότητας12.09.2018

Κυριακή 19 Μαρτίου

Προβολή ταινίας και σεμινάριο τραγουδιού στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ Visions

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών, σεμινάριο τραγουδιού με την Ναταλία Λαμπαδάκη. Στο δίωρο αυτό εργαστήριο θα εξερευνήσουμε την ανθρώπινη φωνή ως μέσο έκφρασης μέσα σε ένα σύνολο. Θα ασχοληθούμε με βασικά τεχνικά ζητήματα της φωνής αλλά και με τη λειτουργία και τον ρόλο της σε μια ομάδα πολυφωνικού τραγουδιού. Έπειτα, στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία “Συνθετικοί: Ένα φιλμ για κάτι” του Βαγγέλη Τσάκα.
19/3, 12:00 και 20:00, προκράτηση θέσης για το σεμινάριο εδώ και για την προβολή εδώ 
Πανεπιστημιακή Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιπποκράτους 15, Αθήνα και Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Εργαστήριο “Βιβλίο, φωτογραφικό αρχείο και μυθοπλασία” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει τη δράση “Βιβλίο, φωτογραφικό αρχείο και μυθοπλασία”. Η δράση φέρνει σε επαφή την αφήγηση και το αρχειακό ντοκουμέντο με το βιβλίο. Τί προκύπτει από την εν νέου ανάγνωση βιβλίων και κειμένων που έχουν χαραχθεί στη μνήμη και το υποσυνείδητο της γενεαλογίας μας; Πώς στοιχειώνουν οι αφηγήσεις και οι απαγγελίες στίχων το οικογενειακό άλμπουμ, και πώς γίνεται το αντίθετο;
19/3, 12:00-14:00, προκράτηση θέσης εδώ
Ίδρυμα Θεοχαράκη – Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν, Αθήνα

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα μία Κυριακή. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2.
19/3, 10:00-16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα μοντερνιστή Παρθένη ζωντανεύει ο Γιάννης Τσορτέκης στην Εθνική Πινακοθήκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b