MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 17 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Jazz στο Μουσείο: Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης και Κατερίνα Πολέμη στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Jazz στο Μουσείο» συνεχίζει το αφιέρωμα «Ποίηση και Jazz» με ένα ταξίδι στην ελληνική ποίηση από τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη και την Κατερίνα Πολέμη. Ο συνθέτης Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και, με αφορμή το αφιέρωμα «Ποίηση και Jazz», μαζί με το κουαρτέτο του «συνομιλούν» με Έλληνες ποιητές. Η ποιητική αυτή ανθολογία διατρέχει πολλούς και διαφορετικούς ιστορικούς σταθμούς, καθώς η ποίηση της προεπαναστατικής περιόδου διασταυρώνεται με αυτήν του μεσοπολέμου αλλά και την σύγχρονη ποίηση. Τραγουδάει η συνθέτις και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη.
Παρασκευή 17/3, 20:30
Γενικό εισιτήριο: 20€, εισιτήριο για B&E Members: 16€
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα

2. Η πιανίστα Πλαμένα Μάνγκοβα συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο 4ο Κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με την Πλαμένα Μάνγκοβα για μια μοναδική συναυλία, σε μουσική διεύθυνση Μισέλ Τιλκέν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Τέταρτο Κοντσέρτο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ παραμένει μέχρι και σήμερα μια «Σταχτοπούτα» ανάμεσα στα έργα του για πιάνο και ορχήστρα. Δημιουργία ενός συνθέτη που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον «παλιό» κόσμο του ρομαντισμού και τον «νέο» του μοντερνισμού. Το πρόγραμμα ανοίγει η βασισμένη σε παραδοσιακές μελωδίες Μικρασιατική Ραψωδία του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Η βραδιά ολοκληρώνεται με την ορμητική όσο και αινιγματική Συμφωνία αρ. 5 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς που αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα.
Παρασκευή 17/3, 20:30
15-50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Donald Harisson Quartet στο Half Note Jazz Club

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη διατήρηση της μουσικής παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Big Chief Donald Harrison Jr. έρχεται στο Half Note Jazz Club, για τέσσερις εμφανίσεις από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου. Ο Big Chief Donald Harrison Jr είναι κι επίσημα πλέον στο πάνθεον των κορυφαίων της ιστορίας της jazz, αφού το 2022 μαζί με τους Stanley Clarke, Cassandra Wilson & Billy Hart, ανακηρύχθηκε ΝΕΑ Jazz Master (National Endowment for the Arts), που είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην Αμερική για έναν jazzman.
Παρασκευή 17 & Σάββατο 18/3, 22:30 και Κυριακή 19 & Δευτέρα 20/3, 21:30
Από 20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

4. Η Μαρία Παπαγεωργίου στον Σταυρό του Νότου

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει αυτή την Άνοιξη στην σταθερή αθηναϊκή μουσική βάση της, τον Σταυρό του Νότου και από την Παρασκευή 17 Μαρτίου προσκαλεί το κοινό μαζί με την ανανεωμένη μπάντα της σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις. Στον νέο κύκλο των παραστάσεων της, τις Παρασκευές πλέον, η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζει την καινούργια συναυλιακή της πρόταση, ύστερα από τις συναρπαστικές εμπειρίες που αποκόμισε μετά από μία σειρά σημαντικών παραστάσεων σε εμβληματικούς χώρους και δίπλα σε σπουδαίους ερμηνευτές και δημιουργούς. Με την δεκάχρονη πλέον προσωπική της δισκογραφία, αλλά και την ικανότητα της στις νέες αναγνώσεις αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την ευρύτερη έννοια της μουσικότητας, η Μαρία δημιουργεί ένα σπάνιο ηχητικό περιβάλλον, όπου πλέκονται οι δεκαετίες, οι γλώσσες, οι τραγουδοποιοί και οι ιστορίες τους και προσκαλεί τους θεατές σε μια μυσταγωγική παράσταση, γεμάτη από τη συγκίνηση της επιστροφής – και της τέχνης της.
Παρασκευή 17, 24, 31 Μαρτίου & 7 Απριλίου, 22:00
Γενική είσοδος: 13€
Σταυρός του Νότου, Φραντζη & Θαρυπου 35-37, Νέος Κόσμος

ΘΕΑΤΡΟ

5. Το λίγο του κόσμου: Μια παράσταση αφιερωμένη στην Κική Δημουλά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μια παράσταση – φόρος τιμής στη μεγάλη ποιήτρια Κική Δημουλά, με τίτλο «Το λίγο του κόσμου / Le peu du monde», έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η Ελληνίδα συνθέτρια Σοφία Αλεξάνδρου, ο Τσέχος εικαστικός Vojtech Janyška και ο Γάλλος σκηνοθέτης και ηθοποιός Éric Cénat, συνδυάζουν, επί σκηνής, μουσική, ποίηση και βίντεο προβολή, για να τιμήσουν μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής ποίησης, την Κική Δημουλά. Η ποιητική συλλογή, Το λίγο του κόσμου, περιγράφει την καθημερινότητα, τη μοναξιά και το πέρασμα του χρόνου με έναν γλυκόπικρο τόνο.
Παρασκευή 17/3, 18:00
10€
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b