MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, μουσικές παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 11 Μαρτίου

Η Emmanuelle Haïm διευθύνει ένα ορατόριο του Händel στο Ινστιτούτο Γκαίτε

To Goethe-Institut Athen συνεχίζει και τον Μάρτιο το Digital Concert Hall στην Ελλάδα. Το Σάββατο 11 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου θα παρουσιαστεί σε απευθείας μετάδοση από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου η μαέστρος Emmanuelle Haïm, διευθύνοντας ένα ορατόριο του Händel. Η μαέστρος έχει αρκετές φορές διευθύνει με επιτυχία τη Φιλαρμονική του Βερολίνου σε εξαιρετικές ερμηνείες της μουσικής του Händel, όμως αυτήν τη φορά, διευθύνει το πρώιμο ορατόριό του Il trionfo del Tempo e del Disinganno (Ο θρίαμβος του χρόνου και της αλήθειας), ένα έργο έντονα συναισθηματικό, με ευαίσθητες άριες και οπερατικές σκηνές. Στο επίκεντρο είναι μια νεαρή γυναίκα που αναζητά την ηδονή και συνειδητοποιεί πόσο πρόσκαιρη είναι η εξωτερική ομορφιά – ένα θέμα διαχρονικό.
11/3, 19:00-22:00
Ινστιτούτο Goethe – Ομήρου 14-16, Αθήνα

Workshop της ομάδας ΘΕΑΤΡΟδίνη και προβολή του ντοκιμαντέρ “Music for ordinary life machines” του Νίκου Χατζή

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), ο κινηματογράφος Ίριδα θ φιλοξενήσει δύο ξεχωριστές δράσεις. Στις 16:οο θα πραγματοποιηθεί το Workshop “Κινούμενες Εικόνες” της ομάδας ΘΕΑΤΡΟδίνη στον τέταρτο όροφο της Ακαδημαϊκής Λέσχης, ενώ στις 20:00 θα προβληθεί στον Κινηματογράφο Ίριδα το ντοκιμαντέρ “Music for ordinary life machines” του Νίκου Χατζή. Υπόθεση: Από τους Χωρίς Περιδέραιο & τους Αντί, μέχρι τους Human Puppets & τους Regressverbot. Aπό τους In Trance 95 & τους Alive She Died, μέχρι τους Selofan & τον Doric. Με αφετηρία τα underground 80’s στην Ελλάδα, όταν το New Wave και το Punk εκφραζόταν με synthesizers, το MFOLM σκιαγραφεί μια μουσική υποκουλτούρα στην Ελλάδα, που άφησε ανεξίτηλα την σφραγίδα της στις καρδιές όσων ερωτεύτηκαν τον ήχο των «μηχανών». Μια συνοπτική καταγραφή της Minimal Synth και Synthpunk σκηνής στην Ελλάδα από το ’80 έως και το σήμερα, με πρωταγωνιστές τα συνθεσάιζερς, τα ρυθμοκούτια & τα παιδιά που τα αγάπησαν. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει live με τον Tango Mangalore.
11/3, 16:00 (προκράτηση θέσης εδώ) και 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ακαδημαϊκή Λέσχη ΕΚΠΑ – Ιπποκράτους 15 και Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Η παράσταση “Λεόντιος και Λένα” του Μπύχνερ στο Ωδείο Αθηνών

Το Σάββατο 11 Μαρτίου το Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενήσει το θεατρικό έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ “Λεόντιος και Λένα“, με πρωταγωνιστές τους τελειόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου. Υπόθεση: Ο Λεόντιος και η Λένα είναι δύο φανταστικά πρόσωπα με την κυριολεκτική σημασία, δύο πρόσωπα που δεν ανήκουν στον γήινο δοσμένο κόσμο όπως αυτός του προσφέρθηκε. Αναζητούν το ιδανικό, έναν οποιοδήποτε λόγο, μία αφορμή για να νιώσουν ζωντανοί. Με καθαρή ορμή και καθόλου τρόπους, ψάχνουν τον τρόπο. Με τον τρόπο του, ο Μπύχνερ μας ξανασυστήνει τον κόσμο και μια άλλη θέασή του. Ο καθένας νομίζει ότι ο κόσμος είναι όπως τον καταλαβαίνει ο ίδιος. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Χρειαζόμαστε μια καινούρια συμφωνία με τον κόσμο, που να μπορεί να χωρέσει τη φαντασία, να χωρέσει κάτι που τον διαπερνά. Πρέπει να αφήσουμε τις φωνές των πιο μικρών, των πιο ασήμαντων πραγμάτων να εισχωρήσουν μέσα μας.
11/3, 20:00-22:00
Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα Black Box – Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17, Αθήνα

Tito Baden live στο ΕΜΠΡΟΣ

Ο τραγουδοποιός Tito Baden έρχεται στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ το Σάββατο 11 Μαρτίου, σε ένα δυναμικό και κεφάτο μουσικό Show της ελληνικής ροκ, πανκ, Ska αλλά και έντεχνης σκηνής μαζί με διαμάντια από τον καινούργιο του δίσκο “Σαν μπούκλα στο μαλλί της” και παλιές του επιτυχίες. Μαζί του στην ηλεκτρική κιθάρα και τα φωνητικά ο Χάρης Χούτας, στο μπάσο ο Κωνσταντίνος Σαρτζής και στα τύμπανα ο Θοδωρής Χριστοδούλου.
11/3, 21:30
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCosmos: Ο Αμερικανός τρομπετίστας Tom Harrell στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Κυριακή 12 Μαρτίου

Η δε γυνή…: Χοροθεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, θα παρουσιαστεί η χοροθεατρική χιουμοριστική, σαρκαστική και συνάμα δραματική παράσταση «Η δε γυνή…», σε χορογραφία και επιμέλεια κοστουμιών της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Τομέα Χορού Αγίου Δημητρίου, Ντορίνας Καλεθριανού.
12/3, 20:00
Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη- Αγίου Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος

Προβολή της ταινίας “Νορβηγία” του Γιάννη Βεσλεμέ στον Κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα προβληθεί η ταινία “Νορβηγία” του Γιάννη Βεσλεμέ στον κινηματογράφο Ίριδα. Υπόθεση: Ο βρικόλακας Ζανό φτάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1984, όπου στην ντίσκο Ζαρντόζ θα συναντήσει μια γοητευτική πόρνη κι έναν Νορβηγό ντίλερ. Μαζί τους θα αναλάβει μια ύποπτη δουλειά, η οποία θα τον οδηγήσει στα έγκατα της Πάρνηθας και στην αποκάλυψη ενός επικίνδυνου μυστικού.
12/3, 20:00, προκράτηση θέσης εδώ
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Γιορτή υιοθεσίας σκύλου στον Άλιμο

Ο Φιλοζωικός σύλλογος Αλίμου ΣΑΖΑ και ο Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας, προσκαλούν το κοινό στη γιορτή υιοθεσίας σκύλου που θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, την Κυριακή 12 Μαρτίου, 11:00 -15:00, στο πάρκο σκύλων στη Λ. Ιωνίας, δίπλα στο Blueberry cafe. Υπέροχες μουσούδες, κουτάβια και ενήλικα σκυλάκια ίσως δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ανάμεσα τους τον καλύτερό του φίλο. Όλα είναι υγιέστατα, τσιπαρισμένα και θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας.
12/3, 11:00-15:00
Πάρκο σκύλων στη Λ. Ιωνίας – Λ. Ιωνίας 72, Άλιμος

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα μία Κυριακή. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2.
5/3, 10:00-16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα μοντερνιστή Παρθένη ζωντανεύει ο Γιάννης Τσορτέκης στην Εθνική Πινακοθήκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b