MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 10 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Σίρλεϊ Βάλενταϊν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σίρλεϊ Βάλενταϊν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο κωμικός μονόλογος Σίρλεϊ Βάλενταϊν, αναβαίνει με την Ελένη Ουζουνίδου, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Η Σίρλεϊ Βάλενταϊν είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε ένα τέλμα, σε έναν συμβατικό γάμο, με ένα σύζυγο που την καταπιέζει και μια κοινωνία που την περιορίζει. Εκείνη όμως βρίσκει μέσα της χώρο για να ονειρεύεται και να ξεφεύγει από τη ματαιότητα που την απειλεί. Αυτή η έντονη ανάγκη της για ζωή την οδηγεί να ταξιδέψει από την Αγγλία στην Ελλάδα και, μέσα από μια ανέλπιστη περιπέτεια, να βρει τελικά πολύ περισσότερα απ’ όσα αναζητούσε. Το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γουίλλι Ράσελ πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στον γάμο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να βρουν την ταυτότητά τους και να αψηφήσουν το κατεστημένο, κυνηγώντας τα όνειρά τους.
Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:15
Κανονικό 17€, Μειωμένο 15€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

2. Φοβάμαι, ταυρομάχε, του Πέδρο Λεμεμπέλ σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο

Το ανατρεπτικό έργο του Πέδρο Λεμεμπέλ, «Φοβάμαι, ταυρομάχε», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, στο Θέατρο Μεταξουργείο. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κείμενο για την αποδοχή της διαφορετικότητας από τον συγγραφέα που έγινε η φωνή όλων των καταπιεσμένων, των περιθωριοποιημένων, όλων των αδικημένων, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια τολμηρή παράσταση. Το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» περιγράφει τη σχέση που γεννιέται ανάμεσα σ’ έναν μεσήλικα ομοφυλόφιλο, την «Τρελή» και έναν νεαρό φοιτητή, μέλος επαναστατικής οργάνωσης, επί δικτατορίας Πινοσέτ. Τους δύο αυτούς «αταίριαστους» χαρακτήρες φέρνει κοντά η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Πινοσέτ τον Σεπτέμβριο του 1986. Κάτω από τον συνεχή φόβο της σύλληψής τους, θα δεθούν συναισθηματικά και ο ένας θα αλλάξει τη ζωή του άλλου. Ένα βαθιά πολιτικό κείμενο, που μέσα από την αποδόμηση του δικτατορικού καθεστώτος, αποδομεί και κάθε μορφή απολυταρχικής εξουσίας. Ένα μανιφέστο για την ανατρεπτική δύναμη της αγάπης και της τρυφερότητας, ενάντια στην καταστολή των αυταρχικών καθεστώτων σε οτιδήποτε «διαφορετικό». Ένας ύμνος για τον άνθρωπο και για τον αγώνα των καταπιεσμένων για την ελευθερία. Παίζουν: Σταμάτης Μπάκνης, Μικαέλα Δανά, Έλενα Μεντζέλου και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης.
Παρασκευή-Σάββατο, 21:00, Κυριακή, 19:00
15€ (γενική είσοδος) | 12€ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι) | Ισχύουν εισιτήρια ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ)
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα

3. Δίψα, από την ομάδα Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project στο Θέατρο Φούρνος

Η «Δίψα» της ομάδας Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Φούρνος, είναι μια μουσικοχορευτική παράσταση για την οδύσσεια της μεταφοράς του νερού σε μια αποκομμένη νησιωτική κοινότητα. Mια αλληγορία πάνω στην εξέλιξη της σχέσης μας με το πόσιμο νερό: από το νερό ως πολύτιμο αγαθό στο νερό ως αυτονόητο (;) καταναλωτικό προϊόν. Αντλώντας από την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας στο Αιγαίο του πρόσφατου παρελθόντος, η παράσταση επιχειρεί να συνδέσει την ανθρώπινη δίψα με αυτή της γης και τις βουλές των ανθρώπων με αυτές της φύσης. Ξηρασία, στοιχεία της φύσης και μια βάρκα-βυτίο συνθέτουν μια ιστορία στέρησης, που ψηλαφεί τη δίψα του ανθρώπου και της γης, μέσα από ρεαλιστικές και ψυχεδελικές εικόνες. Το κείμενο της Παναγιώτας Πανταζή και η πρωτότυπη μουσική του Θάνου Κοσμίδη συνυπάρχουν με ηχοτοπία του sound artist Ludwig Berger που δημιουργήθηκαν από τους ήχους υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, στεγνού χώματος και ξερικών φυτών της Σίφνου. Πάνω σε αυτά χορογραφεί η Ειρήνη Αλεξίου και σκηνοθετεί ο Γιώργος Σαχίνης μια ομάδα ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών. Παίζουν: Ειρήνη Αλεξίου, Καλλιόπη Γερακιανάκη, Χάρης Δήμος, Ιωάννα Λέκκα.
Πέμπτη και Παρασκευή, 21:00
15€ (κανονικό) | 12€ (φοιτητικό / ανέργων / ομαδικά / πολυτέκνων)
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Δήμητρα Γαλάνη και Μάρθα Φριντζήλα στο Μέγαρο Μουσικής

Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα συναντιούνται σήμερα και αύριο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να συνεχίσουν “μια κουβέντα” που άφησαν στη μέση πριν από χρόνια. Φέρνοντας πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές με νέα προσέγγιση μέσα από τη ματιά των νέων μουσικών που τις πλαισιώνουν, οι δύο ερμηνεύτριες προτείνουν, όχι μια απλή συναυλία, αλλά μια παράσταση με σκηνική υπόσταση. Οι δυο γυναίκες συναντιούνται επί σκηνής, στην Αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, για να πουν την ιστορία τους μέσα από τα τραγούδια. Και το κοινό θα τις ακολουθήσει σε μια μουσική περιπλάνηση στον Νότο, από τη Μεσόγειο ως την Καραϊβική, με εξαίρετους μουσικούς, υπέροχες μελωδίες και πολυαγαπημένα τραγούδια από άλλες εποχές, που επιστρέφουν στο σήμερα, στον μαγικό σκηνικό κόσμο που δημιουργεί ο Άγγελος Μέντης υπό τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ.
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαρτίου, 20:30
15€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 25€, 30€, 35€, 40 €, 45€, 55€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα: Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα

5. Τα δειλινά του κόσμου: Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ο Χρήστος Θηβαίος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδοποιούς και ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο σημαντικότερος κιθαρίστας της γενιάς του, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου σε δικά του τραγούδια από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων αλλά και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλη Δημητρίου και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, συναντιούνται με τις υπέροχες συνθέσεις και τη μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε solo κομμάτια. Ένα πρόγραμμα που εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικές διασκευές και προκαλεί δυνατές συγκινήσεις. Από τον «Άμλετ της σελήνης» και το «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα», τις μουσικές των Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου και Erik Satie καθώς και την τελευταία μεγάλη επιτυχία του Χρήστου Θηβαίου από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός».
Κάθε Παρασκευή, 22:00 (έως 7/4)
Από 18€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b