MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 9 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Δίπτυχο όπερας: Ο πύργος του Κυανοπώγωνα του Μπέλα Μπάρτοκ & Τζάννι Σκίκκι του Τζάκομο Πουτσίνι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

H Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει σε μια σπονδυλωτή παράσταση δύο σπουδαία οπερατικά μονόπρακτα – ένα δραματικό, τον Πύργο του Κυανοπώγωνα σε νέα σκηνοθεσία του Θέμελη Γλυνάτση, και ένα κωμικό, τον Τζάννι Σκίκκι στη σκηνοθεσία του Τζων Φούλτζεϊμς. Τα δύο σπουδαία οπερατικά μονόπρακτα πρωτοπαρουσιάστηκαν την ίδια χρονιά (1918) σε Βουδαπέστη και Νέα Υόρκη αντίστοιχα. Στις 9, 12, 19 και 24 Μαρτίου 2023 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, το σκοτεινό, αιμοσταγές αριστούργημα του Μπέλα Μπάρτοκ θα συναντήσει την ανάλαφρη, ευφρόσυνη φάρσα του Τζάκομο Πουτσίνι. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο διακεκριμένος Έλληνας αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος.
9, 12, 19 και 24 Μαρτίου στις 19:30 (Τις Κυριακές στις 18:30)
€15, €20, €25, €30, €35, €40, €45, €60 | Φοιτητικό, παιδικό: €12 | Περιορισμένης ορατότητας: €10
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου, του Εντουάρ Λουί στο ΠΛΥΦΑ

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό και πολιτικά φορτισμένο έργο του Εντουάρ Λουί, «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου». Το αυτοβιογραφικό αυτό έργο είναι το τρίτο βιβλίο του Εντουάρ Λουί, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 – στην Ελλάδα το 2020 από τις Εκδόσεις Αντίποδες – και αφηγείται την ιστορία της ζωής του πατέρα του μέσα από την οδυνηρή σχέση μαζί του, σε μια συνθήκη βίαιη και για τους δύο, καθώς “ο πατέρας στερείται τη δυνατότητα να αφηγηθεί την ίδια του τη ζωή και ο γιος θα ήθελε μια απάντηση που δεν θα λάβει ποτέ.” Εκτός, όμως, από μια προσωπική και συγκλονιστικά αληθινή εξομολόγηση, μέσα από την οποία ο συγγραφέας προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει, να κατανοήσει και τελικά να συγχωρέσει τον πατέρα του, το έργο είναι ένα αμείλικτο “κατηγορώ” στις κυβερνήσεις και την κυρίαρχη πολιτική που για τους έχοντες είναι “ζήτημα αισθητικής”, ενώ για τους μη έχοντες “ζήτημα ζωής και θανάτου”. Παίζουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Διονύσης (Ντένης) Μακρής.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (έως 19/3) στις 21:00
15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65, πολυτέκνων), 5€ ατέλεια (από το ταμείο του ΠΛΥΦΑ με σειρά προτεραιότητας, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

3. Το Καλύτερο Πράγμα στον Κόσμο είναι να πέφτεις για Ύπνο τα Ξημερώματα, της Γεωργίας Δρακάκη στο Altera Pars

Το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει την παράσταση «Το Καλύτερο Πράγμα στον Κόσμο είναι να πέφτεις για Ύπνο τα Ξημερώματα», της Γεωργίας Δρακάκη σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη. Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, ξενυχτούν για διαφορετικούς λόγους στην ίδια πόλη. Ερωτεύονται, ασθενούν, πλήττουν, θυμώνουν, ανυπομονούν να ζήσουν πάλι, αντέχουν, υπομένουν, ονειρεύονται. Και για μια στιγμή τολμούν να είναι οι πραγματικοί τους εαυτοί-ή μήπως αυτό είναι, πια, αδύνατο; Παίζουν: Αγγελική Αγγελάκη, Μιχαέλα Δάβιου, Άντα Κουγιά, Γιώργος Λιάκος, Χάρης Μαυρουδής.
Κάθε Πέμπτη στις 21:15
15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό & ομαδικά, άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (ΑΜΕΑ/Ανέργων/Ατέλειες)
Θέατρο Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ex Femina III – Μπάρμπαρα Στρότσι: Αφιέρωμα στη μεγάλη μουσικό του Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε μια από τις επιφανέστερες τραγουδίστριες και συνθέτιδες του Μπαρόκ, την Barbara Strozzi, είναι αφιερωμένη η τρίτη και τελευταία μουσική παράσταση του κύκλου «Ex Femina» (σχεδιασμός-συντονισμός: Θεόδωρος Κίτσος), που φιλοξενείται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυτή τη βραδιά, εξειδικευμένοι ερμηνευτές θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος σπάνια έργα, με όργανα εποχής, ενώ το μουσικό μέρος θα συνδυαστεί με τη θεατρική τέχνη και θα εμπλουτιστεί με την εισαγωγική ομιλία «Επανατοποθετώντας τις γυναίκες δημιουργούς στην ιστορία των τεχνών» της Δανάης Στεφάνου, αναπληρώτριας καθηγήτριας ΑΠΘ, και της Σοφίας Μπέμπεζα, θεωρητικού της τέχνης και εικαστικού (ώρα έναρξης: 19:15). Λαμβάνουν μέρος: Η Ελένη Μολέσκη (δραματουργός, ηθοποιός), η Έλενα Κρασάκη (υψίφωνος), η Φανή Βοβώνη και η Άντζυ Κασδά (μπαρόκ βιολί), ο Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ βιολοντσέλο), ο Αλέξης Μαστιχιάδης (εκκλησιαστικό όργανο, τσέμπαλο) και ο Θεόδωρος Κίτσος (θεόρβη, καλλιτεχνική και μουσικολογική επιµέλεια).
Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 20:30 *Εισαγωγική ομιλία στις 19:15
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. All that Jazz: Η Τίνα Αλεξοπούλου στο Half Note Jazz Club

Η Τίνα Αλεξοπούλου σ’ένα “All that Jazz” πρόγραμμα, με αγαπημένα τραγούδια από ταινίες και μιούζικαλ. Με jazzy διάθεση και αξεπέραστες μελωδίες, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας μερικά από τα διαμάντια του παγκόσμιου ρεπερτορίου: ‘Life is a cabaret’, ‘Put the blame on me’, ‘Big Spender’, ‘I wanna be loved by you’, ‘Diamonds are girl’s best friend’ και πολλά ακόμη.
Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b