MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το τραγούδι της Φλέρυς, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός

Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου σε μια παράσταση για τη φωνή – φαινόμενο του ελληνικού τραγουδιού, τη Φλέρυ Νταντωνάκη. Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο βραβευμένος πεζογράφος Δημήτρης Οικονόμου.
Κάθε Τετάρτη στις 19:30, Σάββατο στις 18:15, Κυριακή στις 21:00
Τετάρτη: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Σάββατο & Κυριακή: 15 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ανέργων – ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (ατέλεια)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο 

2. Θέλμα και Ίρις, των Μαρίας Παπουτσή και Ειρήνης Γαντερί στο Θέατρο Φούρνος

Η σκοτεινή queer κωμωδία «Θέλμα και Ίρις», ένα έργο των Μαρίας Παπουτσή και Ειρήνης Γαντερί με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και τις κοινωνικές συμβάσεις, παρουσιάζεται στο Θέατρο Φούρνος. Το έργο πραγματεύεται με ιδιαίτερα κωμικό και καυστικό τρόπο το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων και των κοινωνικών συμβάσεων και βρίσκεται στο μεταβατικό σημείο δύο αντίθετων καταστάσεων. Κινείται διαρκώς στο μεταίχμιο μεταξύ συμβατικού και αντισυμβατικού τρόπου ζωής. Παίζουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ίρις Κατσούλα.
Κάθε Τετάρτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Το Aris Quartett στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Κουαρτέτο ”Aris” ιδρύθηκε στη Φραγκφούρτη το 2009, έχει αποσπάσει πέντε βραβεία στον Μουσικό Διαγωνισμό ARD του Μονάχου και έχει ήδη στο ενεργητικό του έξι ηχογραφήσεις που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς. Στο πρόγραμμα της συναυλίας τους στο Μέγαρο δεσπόζουν δύο από τα πιο γοητευτικά κλασικά κουαρτέτα του Μότσαρτ και του Σούμπερτ, καθώς και το πρόσφατο κουαρτέτο της πολυβραβευμένης γιαπωνέζας συνθέτριας Μισάτο Μοτσιζούκι.
Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 20:30
7€ Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, 10€, 15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Οι Panik at the Opera στο Half Note Jazz Club

Με αφορμή τη μέρα της γυναίκας, οι Panik at the Opera υμνούν τη γυναίκα, την ομορφιά, τον έρωτα και τη ζωή, σε μία παράσταση πρωτότυπη και διαφορετική, μία παράσταση εμπειρία, που θα λάβει χώρα τις Τετάρτες 8 & 22 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club. Ο Tenorman – ο performer, ο Βαγγέλης Καλαμάρας – o καταξιωμένος ντράμερ και ο Σταύρος Παργινός – ο δεξιοτέχνης τσελίστας, συνδημιουργούν ένα ιδιαίτερο art pop μουσικό σύμπαν, εκτείνοντας τα καθιερωμένα όρια. Ένα μοναδικό στο είδος του σχήμα, τους Panik at the Opera, με την παράσταση “Spaceman”.
Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Hiele, Jay Glass Dubs και Oliver Torr live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Απόψε θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΤ το live των Hiele (BE), Jay Glass Dubs (GR), Oliver Torr (CZ) με τρία σετ ηλεκτρονικού ήχου. Μεταξύ των live sets, ο DJ Dishwasher (AU) επιλέγει τη μουσική.
Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 21:00
8€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b