MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Pussy Riot: Η Nadya Tolokonnikova επιμελείται δημοπρασία με φεμινιστικά έργα, για την Ημέρα της Γυναίκας

Η δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, με τίτλο “My Body, My Business”, θα περιλαμβάνει έργα της Marina Abramovic, της Cindy Sherman, αλλά και της Nadya Tolokonnikova.

Photo: Pussy Riot, Putin's Ashes
Photo: Pussy Riot, Putin's Ashes
Monopoli Team

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η συν-ιδρύτρια των Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, επιμελήθηκε μία φιλανθρωπική δημοπρασία με φεμινιστικά έργα γυναικών καλλιτεχνών, στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης.

Η δημοπρασία έχει τίτλο “My Body My Business” και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο έργο που εμπνεύστηκε η καλλιτέχνις και ακτιβίστρια Michele Pred από την ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στην τελετή ορκωμοσίας του. Το έργο θα είναι και αυτό μέρος της δημοπρασίας.

Εκτός από την εγκατάσταση της Pred, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν την προσφορά τους για έργα σπουδαίων γυναικών, όπως της Marina Abramović, της Cindy Sherman και της Jenny Holzer, αλλά και νεότερων καλλιτεχνιδων, όπως είναι οι Jen Stark και Sarah Meyohas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η ισότητα των φύλων απέχει 300 χρόνια», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ12.09.2018

Οι τιμές προς το παρόν κυμάινονται από 1.500 δολάρια για μία φωτογραφία της Sherman του 1987, μέχρι και τα 35 χιλιάδες δολάρια για ένα κινούμενο NFT της Jen Stark, με τίτλο Cosmic Bloom.

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα δοθούν στην Planned Parenthood και άλλες οργανώσεις που αγωνίζονται για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, όπως είναι το δικαίωμα στην άμβλωση.

“Πέρασα δύο χρόνια στην φυλακή στην Ρωσία παλεύοντας για τον φεμινισμό, και με πονά να βλέπω τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών να απειλούνται στις ΗΠΑ” είπε σε ανακοίνωσή της η Tolokonnikova.

Η δημοπρασία του Sotheby’s ξεκίνησε σήμερα, 7 Μαρτίου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαρτίου. Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ του οίκου δημοπρασιών και της πρωτοβουλίας της Tolokonnikova, Unicorn DAO, που στηρίζει την ψηφιακή τέχνη από καλλιτέχνες, που είναι γυναίκες ή ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Παρ’ όλο που οι Pussy Riot είναι γνωστές για τις performance τους, η Tolokonnikova θα συμμετέχει στην δημοπρασία με ένα γλυπτό της, με τίτλο “Fragile Masculinity Genesis”, ένα κερί με το σχήμα του emoji της μελιτζάνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJust a Girl: Οι Florence + The Machine διασκευάζουν το hit των No Doubt για τον νέο κύκλο Yellowjackets12.09.2018

Η καλλιτέχνις έχει ετοιμάσει επίσης ένα βίντεο, με τίτλο Nadya Means Hope, στο οποίο θα ανάψει το κερί. Το Πολιτισμικό Ινστιτούτο Ριζοσπαστικής Σύγχρονης Τέχνης του Λονδίνου (CIRCA) θα προβάλλει το έργο σε ψηφιακά billboards, από 8 Μαρτίου έως 5 Απριλίου.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b