MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σωτήρης Δανέζης: Επιστρέφει στο 25ο ΦΝΘ με δύο νέα ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Δύο νέες ταινίες ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη, με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, θα δούμε στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το μεγάλου μήκους «Roofless Dreams» και το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ «Fishing for Litter»

Σωτήρης Δανέζης: Επιστρέφει στο 25ο ΦΝΘ με δύο νέα ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
Monopoli Team

Δεκαπέντε χρόνια μετά το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον δημιουργό της σειράς «Εμπόλεμη Ζώνη», ο έμπειρος δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας Σωτήρης Δανέζης επιστρέφει στις αίθουσες, ως σκηνοθέτης, για την πρεμιέρα του μεγάλου μήκους «Roofless Dreams» και του μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ «Fishing for Litter», το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 18.30, στην Αποθήκη 1, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Τo «Roofless Dreams» στρέφει το βλέμμα σε εκείνους που όλοι μας έχουμε συναντήσει στην άκρη του δρόμου, αλλά κάποιοι επιλέγουν να τους προσπεράσουν βιαστικά. Σε ανθρώπους που κάποτε είχαν δουλειά, σπίτι, οικογένεια, φίλους και μία μέρα τα έχασαν όλα. Το ντοκιμαντέρ, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του «ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος», καταγράφει επί ένα χρόνο τις ιστορίες πέντε πρωταγωνιστών της επιβίωσης, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς αστεγίας και εστιάζει στις προσπάθειες της ΑΜΚΕ «Emfasis» να τους στηρίξει και να τους κρατήσει στη ζωή, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κακοποίηση, φυλακή, απώλεια αγαπημένων προσώπων, πολλές από τις «μάχες» τους μοιάζουν με τις δικές μας· το ίδιο συμβαίνει και με τα όνειρά τους.

Στο «Fishing for Litter» τέσσερις έμπειροι αλιείς, σαλπάρουν το ξημέρωμα από τα λιμάνια της Καβάλας, της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου. Από παιδιά στις μηχανότρατες, τα τελευταία χρόνια παρατηρούν μία αλλαγή, σηκώνουν τα δίχτυα τους και φέρνουν στην επιφάνεια την ανησυχητική αλήθεια για την πλαστική ρύπανση που κρύβεται στον βυθό. Μαζί με άλλους 36 καπετάνιους αλιευτικών, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψαρεύοντας Απορρίμματα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», που έχει ως στόχο να συνδράμει την επιστημονική έρευνα, να ευαισθητοποιήσει την αλιευτική βιομηχανία και να προωθήσει αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων της.

Οι δύο νέες ταινίες του Σωτήρη Δανέζη, κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 18.30, στην Αποθήκη 1, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ρεκόρ προβολών στις αίθουσες και online προβολές12.09.2018

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διεύθυνση Παραγωγής: Σωτήρης Δανέζης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Βιτάλης
Μοντάζ – Color Correction: Κώστας Χριστακόπουλος
Κάμερα: Αλέξανδρος Γεωργιζας, Μανόλης Αρμουτακης, Παντελής Λαδας, Μιχάλης Κατινας, Νίκος Παπαγγελής
Drone: Αλέξανδρος Γεωργιζας, Μανόλης Αρμουτακης, Παύλος Ιωαννίδης, Παντελής Λαδάς
Ήχος: Γιάννης Γερμανός, Πέτρος Τσακίρης, Κώστας Δρακόπουλος
Line Producers: Φανή Καρβουνοπούλου, Βαρβάρα Βαγιανου
Field Producer “Roofless Dreams”: Φένια Χαλά
Sound Design: Δημήτρης Μυγιάκης
Μουσική Επιμέλεια: Σωτήρης Δανέζης
Motion Graphics: Φρόσω Παπαδημητρίου, Αλεξία Μπαράκου
Μετάφραση – Υποτιτλισμός: AUTHORWAVE
Illustrations & Film Posters: Νίκος Ουτσικας
Φωτογραφία Αφίσας: Δημήτρης Τοσιδης
Βοηθοί Παραγωγής: Ευγενία Γιαννακελου, Αντωνία Σαρατσοπούλου
Διοικητική Υποστήριξη: Γιώργος Δανέζης
Executive Producer: DANEZIS STORIES

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b