MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

«Cesária Évora» της Ana Sofia Fonseca | 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Monopoli Team

Κινηματογραφικές Προβολές

1. 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ρεκόρ προβολών στις αίθουσες και online προβολές

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 12 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online. Στο 25ο ΦΝΘ θα προβληθούν 237 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, ΦρίνταΛιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φιλοξενεί συνολικά 99 παγκόσμιες, διεθνείς κι ευρωπαϊκές πρεμιέρες, αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Την Πέμπτη 2 Μαρτίου, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος, το ΦΝΘ ματαιώνει την τελετή έναρξης, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς.
2-12 Μαρτίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήριο: 4€, πακέτο 10 προβολών: 25€. Προπώληση: viva.gr
Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.filmfestival.gr/el/documentary-festival

2. #BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που συνεχίζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023. Εμβληματική μορφή του παγκόσμιου σινεμά με περισσότερες από σαράντα ταινίες στο ενεργητικό του, ο βραβευμένος με 4 όσκαρ Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007)  έζησε και εμπνεύστηκε τα σπουδαιότερα φιλμ του στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε της Σουηδίας (Fårö Island). Ο σουηδός οτέρ, ο οποίος υπήρξε και κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου, εμβάθυνε στις σχέσεις των δύο φύλων, ακτινογραφώντας τις σχέσεις, τον γάμο και την δαιδαλώδη ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, και  καταγράφοντας τις λεπτές αποχρώσεις της ανθρώπινης ψυχής. Εβδομάδα: 02.03.2023 – 08.03.2023: θα προβάλλεται η ταινία «Η Επαφή» με την οποία και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του αφιερώματος.
Πέμπτη έως Τετάρτη στις 18:00 (όχι Δευτέρα)
Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 2 Μαρτίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Newland»: Ατομική έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στην Γκαλερί Batagianni

Η Γκαλερί Batagianni παρουσιάζει, από τις 2 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2023, την ατομική έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο «Newland». Στην έκθεση περιλαμβάνονται επιτοίχια έργα, κατασκευές, μικρογλυπτική και εγκαταστάσεις. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ εμπνευσμένο από τις αφηγήσεις του J.G. Ballard στο έργο του The Crystal World (1966), όπου η καλλιτέχνιδα δημιουργεί και ενσαρκώνει το ρόλο της scientific artistic expeditor Dr. Isabel Blacksmith. Σε ένα παραμύθι που αφορμάται από την υπερ-πραγματικότητα που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από μια αλληλουχία καταστροφικών γεγονότων, καθώς και την ανάγκη διατήρησης μιας σχέσης και ισορροπίας του ίδιου με τη φύση, η ηρωίδα βρίσκει καταφύγιο σε μία πλαστική εκδοχή των τροπικών δασών. Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ο άνθρωπος στις νέες συνθήκες; Θα μπορέσει να ευδοκιμήσει ξανά; Διερωτάται η καλλιτέχνιδα και δίνει τη δική της εκδοχή. Οι εικόνες που δημιουργούνται στη Newland θυμίζουν τη ψευδαίσθηση του Παραδείσου, όπου ο άνθρωπος τριγυρνάει μέσα σε αυτόν μαγεμένος, όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, 18:00 – 22:00 
Διάρκεια έκθεσης: 2 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 16:00-20:00 και Σάββατο: 11:00-15:00.
Γκαλερί Batagianni, Αντήνορος 17, Αθήνα, τηλ.2107238047. Ε: [email protected]. | https://batagiannigallery.weebly.com/contact.html

4. Maybe We’re Not Alone: Το «Νεοϋορκέζικο» καλλιτεχνικό δίδυμο Ciccio στο Haus N Αthen

Το Haus N Αthen παρουσιάζει, από τις 2 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2023, την έκθεση των Francesco Vizzini και Norman Chernick-Zeitlin (Ciccio) «Maybe We’re Not Alone». Το καλλιτεχνικό δίδυμο θα εκθέσει νέα γλυπτά, φωτογραφίες και κολάζ. Η καλλιτεχνική πρακτική τους αναπτύσσεται ελεύθερα χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, δίχως να ευνοεί το ένα έναντι του άλλου. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν εμβυθιστικές εγκαταστάσεις αποτελούμενες από ανακαλυφθέντα και συλλογικά παραχθέντα αντικείμενα, πλαισιωμένα από εξερευνήσεις στους τομείς της φωτογραφίας, της ζωγραφικής, του κολάζ και της ποίησης.
Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 2 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2023
Ωράριο: Πεμ., Παρ.: 5-8 μ.μ. 
Είσοδος Ελεύθερη
Haus N Athen, Καΐρη 6, Αθήνα. E: [email protected] | https://www.haus-n.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 2 Μαρτίου12.09.2018

*Λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους ορισμένες εκδηλώσεις ενδέχεται να ακυρωθούν. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b