MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ/ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ

1. Κόκκινο – Τρία κεφάλαια από την ζωή μιας γυναίκας, της Χριστίνας Κυριαζίδη στο θέατρο Αλκμήνη

Το θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει την παράσταση «Κόκκινο – Τρία κεφάλαια από την ζωή μιας γυναίκας», της Χριστίνας Κυριαζίδη. Πρόκειται για μία σπονδυλωτή σκηνική σύνθεση που αφορά την σχέση μιας γυναίκας με τον έρωτα, την μητρότητα και τον χρόνο. Τρία αναπόφευκτα κεφάλαια στην ζωή μιας γυναίκας που η ηθοποιός προσεγγίζει με την βοήθεια της ποίησης, της κίνησης και της μουσικής. Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, με ένα ακορντεόν, μια καρέκλα και ένα σακάκι, και με μοναδικό συνεργό της τον ποιητικό λόγο, το σώμα και την φωνής της, η Χριστίνα Κυριαζίδη επιθυμεί μια ωδή στην γυναικεία φύση. Η χοροθεατρική αυτή τριλογία αποτελείται από 3 solo performances.
Πέμπτη στις 21:00 και Σάββατο στις 19:00
Προπώληση: 12€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: Δωρεάν
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα

2. Δεν είναι Παιχνίδι, από την Θεατρική Oμάδα Ανδρομέδα στο Noūs – Creative space

Η Θεατρική Oμάδα Ανδρομέδα παρουσιάζει την παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι», στο Noūs – Creative space και καταπιάνεται με αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών που έχουν εκτεθεί σε κακοποιητικές συνθήκες στο διαδίκτυο. Τέσσερα χρόνια μετά τις «Γυναίκες από Χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών, το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών απ’ όλο τον κόσμο και το «ΕΜΠΟΡΙΟ» που αφορούσε την Εμπορία Ανθρώπων, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα επιχειρεί να μιλήσει για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα, ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο που συνταράσσει τον σύγχρονο κόσμο. Ιστορίες θυμάτων κακοποίησης μέσω του διαδικτύου, γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο.
Κάθε Πέμπτη στις 21:00
Γενική Είσοδος: 13€, Φοιτητές-ριες/ AμΕΑ/ άνω των 65/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10€, Ατέλειες: 5€
Noūs – Creative space, Τροίας 34, Αθήνα

3. Ρέκβιεμ, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Άττις

Η παράσταση «Ρέκβιεμ» (θραύσματα λέξεων, ήχων, εικόνων), με τις Σοφία Χιλλ και Αγλαΐα Παππά, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, ανεβαίνει στο θέατρο Άττις. Μετά το “Alarme”, το “Amor” και το “Ανκόρ”, με το “Ρέκβιεμ” ολοκληρώνεται το τετράπτυχο που στον πυρήνα του έχει τους μηχανισμούς της σύγκρουσης και της εξουσίας και συνδέεται με μια αόρατη κλωστή με τη “Νόρα” και τη δική της Κάθοδο στον Άδη. Ρέκβιεμ για τα θύματα των γυναικοκτονιών. Ρέκβιεμ για τρεις βασικούς και αγαπημένους συντελεστές του Θεάτρου Άττις που έφυγαν τον τελευταίο χρόνο. Ρέκβιεμ για τη Σοφία Μιχοπούλου και τη θρυλική Αγαύη της, για την Ανέζα Παπαδοπούλου και τη βακχική Γέρμα της και για τον Χαράλαμπο Τερζόπουλο, τις μαγικές εγκαταστάσεις του οποίου αντικρίζουμε στη σκηνή.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
15€ (γενική είσοδος) | 10€ (φοιτητικό/ ανέργων)
Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Costas Baltazanis Quintet στο Half Note Jazz Club

O καταξιωμένος κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ελλάδα, ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Εκεί θα συναντήσει παλιούς φίλους και συνεργάτες και μαζί θα κάνουν ένα μοναδικό κουϊντέτο, για να χαρίσουν μία υπέροχη βραδιά, αυτοσχεδιάζοντας σε πρωτότυπες συνθέσεις του ιδίου.
Πέμπτη 2/3, 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Γαλλική μούσα ποιητική: Από τον Berlioz στον Hahn στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο «Γαλλική μούσα ποιητική: Από τον Berlioz στον Hahn» με τις Έλενα Μαραγκού και Μαρία Παπαπετροπούλου. Οι «Θερινές Νύχτες», ο εμβληματικός κύκλος τραγουδιών του Hector Berlioz σε ποίηση Théophile Gautier, είναι ένα από τα πιο ποιητικά έργα του συνθέτη, που καταπιάστηκε κατά κύριο λόγο με μεγάλες, σοβαρές φόρμες. Σε αντίθεση, τα τρυφερά τραγούδια σε ποίηση Théophile Gautier, Victor Hugo, Paul Verlaine, του Reynaldo Hahn, συνθέτη που ασχολήθηκε περισσότερο με μικρές φόρμες, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «σαλονιού», μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της «Βelle Époque». Μέτζο σοπράνο: Έλενα Μαραγκού, πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου, απαγγελία: Ιωάννα Κινινή (φιλική συμμετοχή). *Η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Πέμπτη 2/3, 20:30
20, 15, 10 ευρώ
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b