MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Zim Cyber City: Η Ζιμπάμπουε σχεδιάζει μια νέα πόλη αποκλειστικά για δισεκατομμυριούχους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με την πρωτεύουσα της χώρας, Χαράρε, να καταρρέει, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε εξετάζει το ενδεχόμενο να τη μεταφέρει σε μια «cybercity» στο όρος Χάμπντεν, όπου ήδη έχουν προαγοραστεί δεκάδες βίλες.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Απ’ ότι φαίνεται οι πολιτικοί ηγέτες της Ζιμπάμπουε έχουν έτοιμη μια «θεραπεία» για την υπό κατάρρευση πρωτεύουσα της χώρας, τη Χαράρε. Η συγκεκριμένη πόλη είναι ιδιαίτερα φτωχή, βρώμικη και υπερπλήρης με περισσότερους από 1.6 εκατομμύρια κατοίκους να μένουν μόνιμα εκεί. Έτσι, προκειμένου να δωθεί μια νέα «ζωή» στη Ζιμπάμπουε σχεδιάζεται μια υπερκατασκευή στο όρος Χάμπντεν, 17 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, με την επένδυση να φτάνει 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε πρόσφατα λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. Ουσιαστικά, οι αρχές της χώρας θέλουν να φτιάξουν εκεί ένα νέο «Ντουμπάι», μεταφέροντας στο όρος Χάμπντεν το εθνικό κοινοβούλιο, τα κεντρικά γραφεία της κεντρικής τράπεζας, τα ανώτερα και ανώτατα δικαστήρια, το χρηματιστήριο, το προεδρικό μέγαρο και 250 πολυτελείς βίλες. Για αρχή τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνθρωποι & data: Ποιο μέλλον οραματιζόταν Δοξιάδης για την Αθήνα;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Περίεργα