MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Εταιρεία γονιδιακής επεξεργασίας θέλει να χρησιμοποιήσει την επιστήμη για να επαναφέρει εξαφανισμένα ζώα

Σε μια προσπάθεια να επανέλθει το είδος, έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς μπορεί να τροποποιηθεί το DNA των υπαρχόντων ζώων, ώστε να μπορούν να γεννήσουν τα ζώα που έχουν εξαφανιστεί.

Monopoli Team

Το ντόντο και το τεράστιο μαμούθ είναι και δύο ζώα που έχουν εξαφανιστεί – αλλά αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει, καθώς μια εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την επιστήμη για να επαναφέρει τα δύο είδη στη ζωή.

Η Biosciences, η εταιρεία πίσω από τη σχεδιαζόμενη αναβίωση που ιδρύθηκε το 2021 από τον γενετιστή του Χάρβαρντ Τζορτζ Τσερτς και τον επιχειρηματία Μπεν Λαμ, εξασφάλισε πάνω από 150 εκατ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ανεβάζοντας το σύνολο των κεφαλαίων που έχουν συγκεντρωθεί σε 225 εκατ. δολάρια από το 2021.

Το πουλί ντόντο κατοικούσε στο νησί Μαυρίκιος του Ινδικού Ωκεανού και εξαφανίστηκε κάποια στιγμή μεταξύ 1662 και 1690 για διάφορους λόγους, όπως το κυνήγι του πουλιού από τον άνθρωπο, η εισαγωγή νέων ζώων (και θηρευτών) στο νησί και η απώλεια του ενδιαιτήματός του.

Ήταν το 1500 όταν οι άνθρωποι συνάντησαν για πρώτη φορά το πτηνό που δεν πετούσε, ύψους ενός μέτρου, το οποίο ήταν ατρόμητο απέναντι στους ανθρώπους και τα άλλα ζώα, αφού προηγουμένως είχε ελάχιστους έως καθόλου θηρευτές στο νησί. Μέσα σε λιγότερο από 200 χρόνια το είδος εξαλείφθηκε.

Η Beth Shapiro Ph.D., μέλος του Επιστημονικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Colossal και επικεφαλής παλαιογενετιστής δήλωσε: «Το Dodo είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός είδους που εξαφανίστηκε επειδή εμείς – οι άνθρωποι – του κάναμε αδύνατη την επιβίωση στο φυσικό του περιβάλλον. Έχοντας επικεντρωθεί στις γενετικές εξελίξεις στο αρχαίο DNA για όλη μου την καριέρα και ως ο πρώτος που αλληλουχούσε πλήρως το γονιδίωμα του Dodo, είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την Colossal και τους ανθρώπους του Μαυρίκιου για την απεξάρτηση και την ενδεχόμενη επαναδημιουργία του Dodo. Ανυπομονώ ιδιαίτερα να προωθήσω τα εργαλεία γενετικής διάσωσης που επικεντρώνονται στα πτηνά και τη διατήρηση των πτηνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Φεβρουάριο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b