MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

O Μποτιτσέλι στην πυρά, του Τζόρνταν Τάναχιλ στο Θέατρο Vault

Ο Θεατρικός Οργανισμός Πρώτες Ύλες σε συνεργασία με το Θέατρο Vault, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του κατεξοχήν εκπροσώπου της καναδικής θεατρικής avant – guarde, Τζόρνταν Τάναχιλ, «Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά».

Monopoli Team

O Σάντρο Μποτιτσέλι τα έχει όλα! Ταλέντο, φήμη, εμφάνιση. Επιπλέον απολαμβάνει την εύνοια  του ισχυρότερου άντρα της Φλωρεντίας Λορέντζο των Μεδίκων, τον έρωτα της συζύγου του Κλαρίσα Ορσίνι, καθώς και τον πιο καυτό μαθητευόμενο όλης της Αναγέννησης, Λεονάρντο.

Ενώ  δουλεύει πάνω στο έργο «Η Γέννηση της Αφροδίτης» – την σημαντικότερη παραγγελίας της ζωής του -, η αφοσίωσή του στην Ομορφιά και την Ηδονή μπαίνει στην απόλυτη δοκιμασία. Καθώς η πανούκλα εξαπλώνεται στη πόλη ο χαρισματικός ιεροκύρυκας Τζιρόλαμο Σβοναρόλα πυροδοτεί την εξέγερση εναντίον της φιλελεύθερης ελίτ. Ο Μποτιτσέλι βλέπει με τρόμο τον κόσμο που μέχρι πρότινος γνώριζε να συνθλίβεται και είναι αναγκασμένος να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη και την επιβίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάσταγκ Φάμιλι: Μια οικογενειακή ιλαροτραγωδία, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια στο θέατρο Φούρνος12.09.2018

Ο Τζόρνταν Τάναχιλ ρίχνει μια αιχμηρή και αισθησιακή ματιά στην Ιταλική Αναγέννηση. Παραμερίζει την παγιωμένη ετεροκανονική οπτική της ιστορικής ανάγνωσης , αφηγείται την ιστορία μέσα από μια gay εκδοχή της και αναρωτιέται τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε από τον εαυτό μας σε μια στιγμή που η κοινωνία εκτροχιάζεται και ο κόσμος μας καταρρέει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας, Μιχαέλα Αντωνίου

Σκηνικά: Λάσκαρης Βαλαβάνης
Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Φωτισμοί: Χρίστος Λύγκας

Παίζουν: Άλκης Δελαντώνης, Νίκος Γιαλελής, Χρίστος Λύγκας, Γεράσιμος Μαύρος, Μαρία Μπρανίδου, Μίλτος Σαμαράς, Τάσος Χρυσόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Μειωμένο Εισιτήριο: 10 ευρώ (Φοιτητές /Σπουδαστές /Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων /ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)
Διάρκεια Παραστάσεων: Έως 9 Απριλίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αιμιλιανή Αβραάμ
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/botticelli-in-the-fire/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα.
Φωτογραφίες: Νάσια Στουραίτη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b