MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Το φιλί της γυναίκας αράχνης, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο Θέατρο Αλκμήνη

Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Manuel Puig, «Το φιλί της γυναίκας αράχνης», παρουσιάζεται, στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία-διασκευή Κοραή Δαμάτη.

Monopoli Team

Η ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζει το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Manuel Puig «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Παντελή Καναράκη και Παναγιώτη Κατσίκη, από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αλκμήνη.

«Το φιλί της γυναίκας αράχνης»: Λίγα λόγια για το έργο

Στην φυλακισμένη Αργεντινή, στα μέσα της δεκαετίας του 70’, το αυτοαποκαλούμενο καθεστώς της Εθνικής Διαδικασίας Αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής δικτατορίας του Χόρχε Βιδέλα, καταφεύγει όλο και περισσότερο σε βασανιστήρια, απειλές και εκβιασμούς για να σωφρονίσει και να τιμωρήσει αντιφρονούντες. Επί στρατιωτικής δικτατορίας του εξαφανίστηκαν με παράνομα μέσα χιλιάδες διαφωνούντες, με αποκορύφωμα την εξαφάνιση περίπου 500 παιδιών μαρξιστών αγωνιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι: Ο Τζον Μάλκοβιτς στη Στέγη με ένα από τα πιο σημαντικά έργα του σύγχρονου θεάτρου12.09.2018

Σε ένα μικρό κελί της φυλακής Βίλλα Ντεβότο του Μπουένος Άιρες, δύο συγκρατούμενοι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μια ασύμβατη γι’ αυτούς συγκατοίκηση. Ο Μολίναπου διώκεται για τις σεξουαλικές  του επιλογές και ο Βάλεντιν, πολιτικός κρατούμενος που διώκεται για τις αριστερές του ιδέες. Σε κόσμους διαφορετικούς, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, όνειρα ζωής και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι δυό ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν, σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ’ ένα αβέβαιο μέλλον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Manuel Puig
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά: Παύλος Ιωάννου
Κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης

Παίζουν: Παντελής Καναράκης, Παναγιώτης Κατσίκης

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Φοιτητικό, ανέργων: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 3 Φεβρουαρίου έως 2 Απριλίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:15 και Κυριακή στις 21:15
Διασκευή: Κοραής Δαμάτης
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-fili-tis-gynaikas-araxnis/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210 3428650. Ε: [email protected] | https://www.theatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b