MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λίντα Τσερούτι: Μία νίκη ενάντια στον σεξισμό και τη σεξουαλικοποίηση

Μία νίκη μεγάλης σημασίας για όλες τις αθλήτριες που βιώνουν την παρενόχληση σε κάθε μορφή της.

Monopoli Team

Με την αστυνομία, την εισαγγελεία και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στο πλευρό της η Λίντα Τσερούτι κέρδισε μία δύσκολη μάχη ενάντια στον σεξισμό και τη σεξουαλικοποίηση των σωμάτων των αθλητριών. Μία νίκη μεγάλης σημασίας για όλες τις αθλήτριες που βιώνουν την παρενόχληση σε κάθε μορφή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑChatpic: Πρώτη καταδίκη για διαδικτυακό βιασμό – Απόφαση σταθμός12.09.2018

Τον Αύγουστο η Ιταλίδα πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, Λίντα Τσερούτι δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την παρακάτω φωτογραφία δείχνοντας τα οχτώ μετάλλιά που πήρε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης της Ρώμης. Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας έσπευσαν να κάνουν σεξιστικά, μισογυνιστικά, προσβλητικά ακόμη και απειλητικά σχόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Brooke Shields έκανε ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλικοποίησή της ως παιδί και την παρενόχληση που δέχτηκε12.09.2018

Η ίδια επανήλθε μέσω των κοινωνικών δικτύων, σχολιάζοντας τα αισχρά σχόλια των οποίων ήταν δέκτης για να πει δημόσια πόσο αηδιασμένη ένιωθε από όλα αυτά που αναγκαστικά είδε να γράφονται για εκείνη. Τότε είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια και τους χυδαίους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά. Μετά από πάνω από 20 χρόνια προπόνησης και θυσιών, το βρίσκω τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζω σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που κάνουν αστεία τα οποία σεξουαλικοποιούν το σώμα μου».

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b