MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μια γαλλική πόλη πιστεύει ότι η Μαντόνα έχει έναν πίνακα του 19ου αιώνα που θεωρούνταν χαμένος

Η πόλη της Αμιένης στη Γαλλία, είχε ένα ασυνήθιστο αίτημα για τη Μαντόνα: να επιστρέψει τον πίνακα «Η θεά Άρτεμις και ο Ενδυμίωνας»

Monopoli Team

Η πόλη της Αμιένης στη Γαλλία, είχε ένα ασυνήθιστο αίτημα για τη Μαντόνα. Ζήτησε από τη βασίλισσα της ποπ να δανείσει στην πόλη έναν πίνακα που ενδεχομένως βρίσκεται στη συλλογή της, για τον οποίο οι ιστορικοί τέχνης πιστεύουν ότι έχει χαθεί εδώ και χρόνια.

Το timing του αιτήματος δεν είναι τυχαίο, καθώς η πόλη διεκδικεί να εκλεγεί η επόμενη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2028.

Σε ένα βίντεο, η δήμαρχος της πόλης, Μπριζίτ Φουρέ, έκανε έκκληση στη Μαντόνα, με τη φράση: «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσα σε εσάς και την πόλη μας».

Ο πίνακας με τίτλο «Η θεά Άρτεμις και ο Ενδυμίωνας» έχει αποδοθεί στον Jérôme-Martin Langlois. Η τελευταία γνωστή δημόσια εμφάνισή του ήταν σε ένα μουσείο στην Αμιένη πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπάρχει τεκμηρίωση για το τι έχει συμβεί από τότε.

Ο πίνακας του 19ου αιώνα παραγγέλθηκε από τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο XVIII και κάποια στιγμή πιστεύεται ότι καταστράφηκε σε βομβαρδισμό το 1918.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡαφαήλ: 10 αριστουργήματα του κορυφαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη που έμειναν στην ιστορία12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b