MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

Κοίταξε Πίσω/Look Back: Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζαφειρόπουλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Monopoli Team

Κινηματογραφικές Προβολές

1. Νύχτες Πρεμιέρας: Προβολή της ταινίας «Ζαν Ντιλμάν» της της Σαντάλ Ακερμάν στον Κινηματογράφο Άστορ

Σε πρόσφατα αποκατεστημένη κόπια, και σχεδόν ταυτόχρονα με την επαναπροβολή της σε πολυάριθμες αίθουσες παγκοσμίως, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει την «Ζαν Ντιλμάν». Η ταινία της Σαντάλ Ακερμάν θα προβληθεί την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στον κινηματογράφο Άστορ.Σε ηλικία μόλις 25 ετών, η βελγικής καταγωγής σκηνοθέτις δημιούργησε ένα φιλμ που κατάφερε να καταργήσει βασικά χαρακτηριστικά του ίδιου του κινηματογράφου, με κυριότερο τη δραματοποίηση του θέματός του. Καθώς η Ζαν εκτελεί τα καθήκοντά της με μεθοδικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα καλοκουρδισμένης μηχανής, η Ακερμάν δίνει κινηματογραφικό λόγο στον καθημερινό Γολγοθά μιας νοικοκυράς. Με ελάχιστους διαλόγους και κινηματογράφηση ακρίβειας, χτισμένη εξ ολοκλήρου με στατικά πλάνα, ξετυλίγει αργά και βασανιστικά τρεις μέρες από τη ζωή της ηρωίδας της, σε μια διεισδυτική καταγραφή της έμφυλης επιτελεστικότητας.
Κυριακή 15/1, στις 17:50 και Δευτέρα 16/1, στις 18:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ | Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, Αθήνα. Τηλ: 210 3211 950.

2. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιστορίας, Τεχνών και Επιστημών στο Studio new star art cinema

«Nice, A Journey in the negation of love», του Maria Royo

«Master Brewer» του Antti HaaseΈνα διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, με θέμα την Ιστορία τις τέχνες και τις Επιστήμες έρχεται, από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου 2023, στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας Studio new star art cinema. Τα θέματα των ταινιών είναι ιστορικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ερευνητικά κ.α. Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτισμού Canto Mediterraneo διοργανώτρια και άλλων φεστιβάλ, όπως του West Side Mountains Doc Fest. Ενός φεστιβάλ που κατόρθωσε να προσελκύσει ένα τεράστιο αριθμό ξένων συμμετοχών, από περίπου 80 και πλέον χώρες, αλλά και σημαντικό αριθμό Ελλήνων Δημιουργών.
12-18 Ιανουαρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ημερήσιο Εισιτήριο: 5.00 ευρώ. Κάρτα Διαρκείας και για τις επτά ημέρες του Φεστιβάλ: 20 ευρώ.
Studio new star art cinema, Σπάρτης και Σταυροπουλου 33, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 08640054 | BlackBox Theater Cinema, Μπούσγου 22, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0381 7573.

3. #BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

«Το Πάθος»

Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που συνεχίζεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, αποκλειστικά στην Ανδόρα, θα προβληθούν και δυο ταινίες του Μπέργκμαν για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες: «Η Πηγή των Παρθένων» (1960) και το «Πάθος» (1969). Εβδομάδα: 12.01.2023 – 18.01.2023: θα προβάλλεται, για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια η ταινία «Το Πάθος».
Πέμπτη έως Τετάρτη, στις 22:00
Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας12.09.2018

Εκθέσεις

4. Κοίταξε Πίσω/Look Back: Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζαφειρόπουλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Κτίριο 3 – Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ), παρουσιάζεται, από τις 16 έως τις 26 Ιανουαρίου 2023, η εικαστική φωτογραφική έκθεση του Νίκου Ζαφειρόπουλου, με τίτλο «Κοίταξε Πίσω/Look Back». Το φωτογραφικό project εξετάζει την ερήμωση και την εγκατάλειψη στην κλωστοϋφαντουργική βιομηχανική περιοχή της Ελευθερούπολη Νέας Ιωνίας και στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής χωριό Σκούπι Αχαΐας. Γεγονότα οριστικού ξεριζωμού όπως η Μικρασιατική καταστροφή, η εισβολή στην Κύπρο ή οι εκκενώσεις ορεινών χωριών κατά την περίοδο της Χούντας έχουν αναλυθεί και ερευνώνται ιστορικά ενώ οι ψυχοκοινωνικές συνέπειες των διωγμένων κατοίκων τους έχουν εκτενώς παρουσιαστεί. Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, δεκαετίες μετά, με τον φωτογραφικό του φακό επιχειρεί να αποτυπώσει και αναδείξει το μετατραυματικό στρες εκείνων που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στη θέση να βλέπουν το σπίτι τους ή την προηγούμενη ζωή τους να καταρρέει σταδιακά και αναπόφευκτα.
Διάρκεια έκθεσης: 16 – 26 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας Παντείου Πανεπιστημίου / Δε θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο (21-22.01.23).
Είσοδος Ελεύθερη
Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λεωφόρος Συγγρού 136, Αθήνα. https://www.panteion.gr/

5. Greek Καλειdoscope: Ολοκληρώνεται η έκθεση με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη Συλλογή Χρύσανθου Πανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Greek Καλειdoscope: Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη Συλλογή Χρύσανθου Πανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με τον τίτλο «Greek Kaleidoscope», η έκθεση τμήματος της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα Χρύσανθου Πανά, που περιλαμβάνει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Βασίλη Φωτόπουλου, Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Μόραλη και Αλέκου Φασιανού, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τα έργα αυτά αποτελούν τον πυρήνα της συλλογής, το αρχικό κίνητρο για την ανάπτυξή της και τη βασική συνισταμένη της. Η προσεχής παρουσίασή τους δεν αναδεικνύει μόνο την ξεχωριστή σχέση του κ. Πανά με την ελληνική τέχνη, τους δημιουργούς, τα έργα, τους επιμελητές και τους γκαλερίστες που συνέθεσαν το ιστορικό πλαίσιο της νεότερης ελληνικής τέχνης.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 20 Δεκεμβρίου 2022 έως 15 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα εώς Κυριακή: 18:00 – 22:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

6. A Jewel made in Greece: 9η συνάντηση δημιουργών σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στο Ζάππειο

H μεγαλύτερη συνάντηση δημιουργών σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος συμπληρώνει 10 χρόνια και επιστρέφει για μία ακόμα χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 13 έως τις 16 Ιανουαρίου 2023, με πολύ χρώμα, λάμψη, νέες ιδέες και τάσεις, δίνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στην Τέχνη και την μόδα, με την παρουσία 65 Ελλήνων σχεδιαστών και brands. Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων να περιγράψουν με άνεση και ευελιξία το όραμά τους και να παρουσιάσουν με ιδιαίτερη επιμέλεια τη δουλειά τους. Παράλληλα, τη φετινή χρονιά, στην 9η συνάντηση του «A Jewel made in Greece», θα φιλοξενηθεί η ομαδική εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της γκαλερί Athens Contemporary με τίτλο «Aισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις», ενώ ο γεμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG, κ. Γιώργος Σπυρομήλιος, θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο συναρπαστικό κόσμο των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, παρέχοντας τους, επιπλέον, την ευκαιρία εκτίμησης των κοσμημάτων τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σύντομες διαλέξεις από τους: Ίρις Κρητικού, Δημήτρη Γραμματικογιάννη, Γιώργο Σπυρομήλιο, Πάνο Περιστερόπουλο, Μαρίνα Αλυσανδράτου.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή,16.00 μ.μ. – 22.00 μ.μ. | Σάββατο & Κυριακή, 10.00 π.μ. – 21.00 μ.μ. | Δευτέρα, 10.00 π.μ. – 19.00 π.μ.
Ζάππειο Μέγαρο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b