MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το παραμυθένιο κάστρο των Γλύξμπουργκ στη βόρεια Γερμανία

Πώς είναι το πατρογονικό κάστρο των Γλύξμπουργκ το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία στην απόληξη του φιορδ Φλένσμπουργκ, στη Βαλτική Θάλασσα.

@Shuttetstock
Monopoli Team

Το Ανάκτορο περιβάλλεται από λίμνη, ενώ στον κήπο του καλλιεργούνται περισσότερα από 500 είδη ρόδων. Με τον βασιλικό οίκο Σλέσβιγκ – Χόλσταϊν – Ζόντερμπουργκ – Γλύξμπουργκ συνδέθηκε η Ελλάδα μετά την έξωση του Όθωνα και το τέλος της «βαυαροκρατίας».

Το πατρογονικό κάστρο των Γλύξμπουργκ το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία στην απόληξη του φιορδ Φλένσμπουργκ, στη Βαλτική Θάλασσα αποκαλύπτει το Open σε ρεπορτάζ του. Γύρω από ένα παλαιό μοναστήρι αρχίζει να οικοδομείται εκεί, το 1210, ο οικισμός Γλύξμπουργκ (Glücksburg στα γερμανικά, Lyksborg στη δανική γλώσσα). Αργότερα το μοναστήρι θα αποχαρακτηριστεί, για να δώσει τη θέση του στο εμβληματικό αναγεννησιακό Ανάκτορο Γκλύξμπουργκ, σε περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOrient Express Silenseas: Το μεγαλύτερο superyacht στον κόσμο θα είναι σχεδόν διπλάσιο από του Τζεφ Μπέζος12.09.2018

Εμφανείς είναι οι επιρροές από τη γαλλική αρχιτεκτονική. Το Ανάκτορο περιβάλλεται από λίμνη, ενώ στον κήπο του καλλιεργούνται περισσότερα από 500 είδη ρόδων. Με τον βασιλικό οίκο Σλέσβιγκ – Χόλσταϊν – Ζόντερμπουργκ – Γλύξμπουργκ συνδέθηκε η Ελλάδα μετά την έξωση του Όθωνα και το τέλος της «βαυαροκρατίας». Προφανής είναι η αντιστοίχιση των ονομάτων: Σλέσβιγκ – Χόλσταϊν ονομάζεται και σήμερα το βορειότερο κρατίδιο της Γερμανίας, με πρωτεύουσα το Κίελο. Το Ζόντερμπουργκ φιλοξενεί από το 1935 τη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Τον ίδιο ρόλο είχε διαδραματίσει παλαιότερα το Γλύξμπουργκ.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσίντζινα Λακωνίας: Ο μυστικός παράδεισος του Πάρνωνα12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b