MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η εξήγηση για τα διαφορετικά μάτια του David Bowie: Για τα… μάτια μιας κοπέλας

Ο David Bowie ήταν γαλανομάτης κατά το ήμισυ, μια ιδιαιτερότητα στην οποία «χτίστηκε» ένας τεράστιος μύθος.

Monopoli Team

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του David Bowie. Ο εμβληματικός τραγουδιστής της ροκ μουσικής, μία από τις πιο επιδραστικές καλλιτεχνικές περσόνες που εμφανίστηκαν ποτέ, έφυγε σαν σήμερα το 2016 νικημένος από τον καρκίνο.

Εκτός από το μουσικό ταλέντο του, την απίστευτη σκηνική παρουσία με τα φανταχτερά κοστούμια και το έντονο μακιγιάζ, έμεινε στην ιστορία και για το διαφορετικό χρώμα των ματιών του: το ένα ήταν ανοιχτό μπλε και το άλλο σκούρο καφέ. Για αρκετά χρόνια αυτή η διαφορετικότητα των ματιών του Bowie είχε εξελιχθεί σε μύθο.

Πολλές θεωρίες ακολουθούσαν αυτή την ιδιαιτερότητα του Bowie. Αρκετοί θεωρούσαν ότι προκλήθηκε από ετεροχρωμία, μια κατάσταση στην οποία ένας άνθρωπος έχει δύο διαφορετικά χρώματα ίριδας. Αυτό οφείλεται σε κληρονομικότητα και συνήθως είναι αβλαβές. Στην πραγματικότητα αυτή η πάθηση συναντάται πιο συχνά σε ζώα, κυρίως σε σκύλους, γάτες και άλογα.

Για παράδειγμα, ετεροχρωμία έχει η ηθοποιός Kate Bosworth αλλά και η Mila Kunis, οι οποίες έχουν διαφορετικό χρώμα στα μάτια τους. Στην περίπτωση του David Bowie, η διαφορετικότητα στο χρώμα των ματιών του δεν οφειλόταν σε πάθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑZiggy Stardust, Aladdin Sane, Halloween Jack, Thin White Duke: Τα πολλά πρόσωπα του David Bowie12.09.2018

Διαφορετικά μάτια, για τα… μάτια μιας κοπέλας

Στην πραγματικότητα ο David Bowie δεν γεννήθηκε ποτέ με δύο διαφορετικά. Ήταν κάτι που προέκυψε. Ο παιδικός του φίλος, George Underwood έλυσε το αίνιγμα, εξηγώντας ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος, εξαιτίας… μιας μπουνιάς που είχε δώσει, την άνοιξη του 1962, στον Bowie για χάρη ενός κοριτσιού.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεξικό: Ο Ντέιβιντ Μπόουι μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b