MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Τριήμερο των Φώτων; 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για καλή μας τύχη αυτό το Σαββατοκύριακο συνοδεύεται από την επίσημη αργία των Θεοφανείων. Έτσι μας περιμένει ένα τριήμερο γεμάτο απολαυστικές βόλτες, μουσικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές και εκδηλώσεις, εντελώς δωρεάν!

Submergence των Squidsoup, photo: Nikos Karanikolas
Submergence των Squidsoup, photo: Nikos Karanikolas
Monopoli Team

1. Αυλαία για τα «χριστουγεννιάτικα χωριά» του Δήμου Αθηναίων

Στις 6 Ιανουαρίου, θα έχετε μία τελευταία ευκαιρία να επισκεφτείτε το «χριστουγεννιάτικο χωριό» της γειτονιάς σας, όπου ο Δήμος Αθηναίων έστησε σε δέκα γειτονιές της Αθήνας. Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται στις θέσεις τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.
06/01 στις 11.30 – 14.00 & 15.00 – 20.00
Τοποθεσίες: Πλατεία Μεσολογγίου – Παγκράτι, Πλατεία Χελντράιχ – Νέος Κόσμος, Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί – Θησείο, Πλατεία Αγίας Αικατερίνης – Κάτω Πετράλωνα, Πλατεία Αθανασίου Διάκου – Θυμαράκια, Πλατεία Ναθαναήλ – Αγ. Ελευθέριος, Πλατεία Αγίου Ανδρέα – Λαμπρινή, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Πλατεία Αγίου Δημητρίου & Πανόρμου – Αμπελόκηποι, Πλατεία Γκίκα – Ελληνορώσων

2. «Η ταινία μιας μέλισσας» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ

Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις, με λούνα παρκ πολλά ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες, μας περιμένει στο Δήμο Καλλιθέας. Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε την Αμερικάνικη, Animation, μεταγλωττισμένη ταινία  «Η ταινία μιας μέλισσας», σε σκηνοθεσία Simon J. Smith, Steve Hickner του 2007. Υπόθεση: Ο Βarry Βenson είναι μια μέλισσας που μόλις αποφοίτησε από το κολλέγιο και τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο των ανθρώπων. Σε ένα ταξίδι έξω από τη μελισσοφωλιά θα πέσει πάνω στη Vanessa, μια ανθοκόμο της Νέας Υόρκης, και αφού σωθεί από αυτήν, αποφασίζει να μηνύσει τους ανθρώπους καθώς διαπίστωσε ότι τρώνε μέλι.
06/01 στις 18:00
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλυψώ, Γρηγ. Λαμπράκη & Καλυψούς, Καλλιθέα

3. «Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαϊτός Άτυς» στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα»

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, αλλά και σε όλους όσοι αισθάνονται έτσι! Γι’ αυτό, ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει ειδικά για την εορταστική περίοδο μια σειρά από καινοτόμες και ποιοτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ, τα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, προσφέροντας ατέλειωτη χαρά και σκορπίζοντας όμορφα παιδικά χαμόγελα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου Ιανουαρίου θα απολαύσουμε την παιδική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από τη Θεατρική ομάδα ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ.
07/01 στις 12:00
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

4. MiQ Festival: Διήμερο φεστιβάλ αλβανικού σινεμά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η ομάδα MiQ, που αποτελείται από μεταναστά β’ γενιάς από την Αλβανία στην Ελλάδα τα οποία έχουν ως σκοπό “μέσω του αλβανόφωνου κινηματογράφου και της τέχνης της διασποράς να λειτουργήσει επανορθωτικά, ως προς εμάς, και διεκδικητικά, ως προς τη θέση μας στη χώρα” οργανώνει το πρώτο της Φεστιβάλ στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με μία έκθεση τέχνης από τα μέλη της ομάδας με θέμα το μεταναστευτικό βίωμα. Στη συνέχεια, θα προβληθούν δύο ταινίες: το “Παραμύθι από το Παρελθόν” (Përrallë nga kaluara) του Dhimitër Anagnosti και το “NËNA” της Ya Pihi Irakema. Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό και με καλεσμένα ομιλητά. Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πάνελ και Ανοιχτή Συζήτηση για Κουήρ Φεμινιστικό και Μεταναστευτικό Κίνημα.
07/01 και 08/01, 13:00 – 16:00 Έκθεση, 17:00 – 19:00 Προβολές, 20:00 – 21:30 Συζητήσεις
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

5. Χριστούγεννα στο Experience Park

Για όλη την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, το Experience Park θα παραμείνει ανοικτό καθημερινά, για όλους, με πολλές εκπλήξεις που διαδέχονται η μία την άλλη και ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Κάθε σημείο του αποκαλύπτει μια ανεπανάληπτη, διαδραστική εμπειρία που γίνεται πραγματικότητα, μέσα από την ενέργεια όλων μας! Στο Magic Christmas Carpet, τα βήματά μας δίνουν ζωή στο μεγαλύτερο, διαδραστικό projection mapping στην Ελλάδα. Στο Garden of Reflections, στον πανέμορφο κήπο Ζεν, μοιραζόμαστε λίγη ακόμα λάμψη από τη δική μας ενέργεια, μέσα από ένα υπέροχο παιχνίδι με καθρέπτες. Στο Hill of Lights (φωτιστικό installation με pixel mapping) ανακαλύπτουμε εορταστικά μηνύματα στο λόφο. Οι εγκαταστάσεις του Experience Park θα παραμείνουν στο πάρκο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα μπορείτε να επισκεφτείτε το χριστουγεννιάτικα στολισμένο πάρκο.
06-08/01 στις 12.00 – 22.30
The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 μεγάλες συναυλίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε για το 202312.09.2018

6. Μουσικό αφιέρωμα στον David Bowie από την Heroes Tribute Band στο ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στην επέτειο γέννησης του David Bowie, η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την Heroes Tribute Band, την πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα προς τιμή του εμβληματικού καλλιτέχνη, σε ένα πρόγραμμα όπου όλες οι μουσικές περίοδοί του θα παρελάσουν χρονολογικά. Η «Heroes» είναι η μοναδική tribute band που αποτελείται από διαφορετικούς τραγουδιστές και κάθε ένας αποτυπώνει μια περίοδο από το τεράστιο έργο του David Bowie.
08/01 στις 20:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

7. Αντιγόνη: Η ταινία της Εύας Νάθενα που γυρίστηκε στις Φυλακές του Αυλώνα, στο Θέατρο Τέχνης

Φωτογραφία: Έλενα Μαρκοπούλου

Το Θέατρο Τέχνης προβάλει με δωρεάν είσοδο στο Υπόγειο αυτή την Κυριακή την ταινία της Εύας Νάθενα «Αντιγόνη», που γυρίστηκε στις Φυλακές του Αυλώνα και προέκυψε από τη μαθητεία φυλακισμένων αγοριών 18-21 ετών στο εργαστήριό της εντός του σχολείου των φυλακών του Αυλώνα. Περίληψη: Η ταινία Αντιγόνη του Σοφοκλή -στις φυλακές του Αυλώνα- προέκυψε από την μαθητεία φυλακισμένων αγοριών 18-21 ετών στο εργαστήριο Εικαστικά / Θέατρο, το οποίο δημιούργησε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Εύα Νάθενα, στο σχολείο των φυλακών του Αυλώνα -που διευθύνει ο Πέτρος Δαμιανός.Τα παιδιά μαθήτευσαν στον θεατρικό Λόγο, κάνοντάς τον εικαστική πράξη, κεντώντας τα ίδια τα κουστούμια τους, που στη συνέχεια φόρεσαν και υποδύθηκαν τους ρόλους / ήρωες του έργου Αντιγόνη.
08/01 στις 21:00
Θέατρο Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

8. “Αυλαία” και για τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Submergence των Squidsoup, photo: Nikos Karanikolas

Submergence των Squidsoup, photo: Nikos Karanikolas

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου θα έχετε μία τελευταία ευκαιρία να απολαύσετε τις φωτιστικές εγκαταστάσεις που εγκαταστάθηκαν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με αφορμή τα Χριστούγεννα. Φωτιστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, ορατές από απόσταση, προορισμένες για έκθεση σε δημόσιο χώρο, θα σας προσφέρουν μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία. Συγκεκριμένα, έχουν στηθεί τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Light Piano των Arion de Munck και Mark Ridder, Submergence των Squidsoup, Halo των Venividimultiplex, Light Holders του Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή, η Πομπή, των Γιώργου Νίκα και Ελένης Μαραγκάκη, που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call).
08/01 στις 17.00-00.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

9. Ανοιχτός ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2. Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου καταλαμβάνει έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Η φυτολογική σύνθεση του κήπου είναι αρκετά πλούσια αφού περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων, αναρριχόμενων φυτών κ.α. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι σπάνια. Πολλά από τα δέντρα του κήπου όπως για παράδειγμα οι αριές και τα κυπαρίσσια ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής. Όλα αυτά κάνουν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μία ιδανική ιδέα για κυριακάτικη βόλτα!
08/01 στις 10:00-16:00
Κήπος Προεδρικού Μεγάρου, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’, Αθήνα

10. Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
06-08/01 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοδαρικό με Αρονόφσκι, Φρέιζερ και «Φάλαινα»12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b