MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μάκης Παπαδημητρίου: Στη λίστα του Vanity Fair με τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς

Για την ερμηνεία του στο «Flux Gourmet» του Πίτερ Στρίκλαντ, ο Μάκης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην λίστα με τις καλύτερες ερμηνείες του 2022, για το Vanity Fair.

Μάκης Παπαδημητρίου, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Vanity Fair δημοσίευσε τις λίστες του με τις καλύτερες ταινίες, σειρές και φυσικά ερμηνείες της χρονιάς. Στην τελευταία λίστα συμπεριελήφθη και ο Έλληνες ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος ξεχώρισε σύμφωνα με δημοσιογράφο του περιοδικού, για την ερμηνεία του στην ταινία «Flux Gourmet» του Πίτερ Στρίκλαντ.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Fatma Mohamed (The Duke of Burgundy), Gwendoline Christie (Game of Thrones), Μάκη Παπαδημητρίου και Asa Butterfield (Sex Education). Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται σε ένα απομακρυσμένο καλλιτεχνικό ινστιτούτο αφιερωμένο στις γαστρονομικές και διατροφικές επιδόσεις, που επιχειρεί ένα είδος “ηχητικού catering”.

“Στο Flux Gourmet, τον τελευταίο απερίγραπτα παλαβό ψυχοσεξουαλικό διαλογισμό πάνω στην δημιουργικότητα από τον σκηνοθέτη του Duke of Burgundy, Πίτερ Στρίκλαντ, τα μάτια και τα αυτιά μας στο βασίλειο αυτό της σουρεαλιστικής τρέλας είναι ένας συγγραφέας που φοβάται ότι μπορεί να φανεί η δυσπεψία του μπροστά σε καλλιτέχνες, από τους οποίους πρέπει να πάρει συνέντευξη” γράφει ο συντάκτης του Vanity Fair, Jordan Hoffman, για την ταινία.

Gwendoline Christie και Μάκης Παπαδημητρίου στο Flux Gourmet

Gwendoline Christie και Μάκης Παπαδημητρίου στο Flux Gourmet

Ο χαρακτήρας του Μάκη Παπαδημητρίου, Stones, είναι ένας δημοσιογράφος, που προσλαμβάνεται για να καταγράψει τις καθημερινές δραστηριότητες του ινστιτούτου, καθώς αντιμετωπίζει δυσάρεστες γαστρεντερικές διαταραχές. Όσο ο Stones καταγράφει τις πρόβες, τις βεντέτες, τις ερμηνείες, τις διαμάχες εξουσίας και την βρώμικη ιστορία της καλλιτεχνικής κολεκτίβας, εμπλέκεται όλο και περισσότερο στις καλλιτεχνικές διαδικασίες.

“Η ματιά του Παπαδημητρίου κάνει το χάος να βγάζει νόημα, καθώς παλεύει με τον τρόμο κατά τη διάρκεια μιας όλο και πιο επίπονης και μυστηριώδους γαστρεντερικής θεραπείας. Κάποια στιγμή γίνεται μέρος της performance με την πιο κινηματογραφική κολονοσκόπηση του κόσμου. Αυτή η ταινία είναι ένα αριστούργημα καταλήγει ο Hoffman του Vanity Fair.

Το Flux Gourmet έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία, αλλά και πέντε ακόμα ταινίες μεγάλου μήκους του Πίτερ Στρίκλαντ, στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποίησε το 63ο ΦΚΘ στον Βρετανό σκηνοθέτη.

Σημειώνεται ότι δίπλα στο Μάκη Παπαδημητρίου, στην ίδια λίστα του περιοδικού για τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς βλέπουμε την Cate Blanchett (Tár), τον Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), την Michelle Yeoh (Everything Everywhere All At Once), την Keke Palmer (Nope), αλλά και σύσσωμο το καστ της σειράς «The Bear».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 κριτικοί κινηματογράφου ξεχωρίζουν τις καλύτερες ταινίες του 202212.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b