MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

H Kabosu, η σκυλίτσα που ενέπνευσε το διάσημο meme, είναι σοβαρά άρρωστη με λευχαιμία

H Kabosu, η σκυλίτσα που ενέπνευσε το διάσημο meme και επηρέασε την ψηφιακή κουλτούρα εδώ και μία δεκαετία, είναι σοβαρά άρρωστη, αφού όπως ενημέρωσε η ιδιοκτήτριά της πάσχει από λευχαιμία αλλά και ηπατική νόσο.

Monopoli Team

Το 17χρονο shiba inu σταμάτησε να τρώει και να πίνει την παραμονή των Χριστουγέννων και διαγνώστηκε με οξεία χολαγγειοηπατίτιδα και χρόνια λεμφαδενική λευχαιμία, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο  Instagram που έκανε η ιδιοκτήτριά της Atsuko Sato, νηπιαγωγός στη Σακούρα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια τη Sato, παρόλο που η όρεξη της Kabosu επέστρεψε, δυσκολεύεται στις κινήσεις της ολοένα και περισσότερο.

Η Kabosu έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στο διαδίκτυο όταν το 2010 μια φωτογραφία της στην οποία ποζάρει με διπλωμένα πόδια και μια περίεργη έκφραση κατέληξε να γίνει viral σε Reddit, Tumblr και 4Chan. Έκτοτε χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν photoshop στο πρόσωπο της Kabosu και να το τοποθετούν πάνω σε ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς, από αρτοσκευάσματα, μέχρι αξιοθέατα και άλλα ζώα. Το meme αργότερα υιοθετήθηκε ακόμη και από εταιρείες όπως η Oreo αλλά και το μετρό της Στοκχόλμης.

Η δημοτικότητα του meme «doge» εδραιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δύο προγραμματιστές δημιούργησαν ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα που ονομάστηκε Dogecoin – ως απάντηση στο Bitcoin – που αντανακλούσε την αγάπη του διαδικτύου για τα meme ζώων. Η μέγιστη αξία του άγγιξε παραπάνω από 400 δολάρια το 2014 και μάλιστα θεωρήθηκε το πρώτο σατιρικό κρυπτονόμισμα!

Ο Έλον Μασκ είναι από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Dogecoin, ενώ το κρυπτονόμισμα έχει γίνει χορηγός της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Watford, με το πρόσωπο της Kabosu να τυπώνεται σε φανέλες της.

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Sato σχετικά με την Kabosu, ανέφεραν ότι η σκυλίτσα βρίσκεται «σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση», φαινόταν αρχικά να έχει ίκτερο, αλλά έπαιρνε και αντιβιοτικά. Μάλιστα η ίδια ευχαρίστησε τους θαυμαστές της εκ μέρους της Kabosu για όλη την υποστήριξή τους, λέγοντας ότι «παίρνει δύναμη απ’ όλο τον κόσμο»!

Με πληροφορίες από CNN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ εκπαίδευση σκύλων που ανιχνεύουν τον Covid-19 φτάνει στο τελικό στάδιο δοκιμής12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b