MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

The Tyvek Project: Εργαστήριο με DIY καλλιτεχνικές παραγωγές στο Atopos

Σημεία εκκίνησης για τα έργα του “Tyvek Project” είναι ένα λευκό αντιανεμικό και η λευκή ολόσωμη φόρμα από τη συλλογή του Atopos cvc. Η ομάδα του Tyvek Project ξεκίνησε με αφορμή την οικειοποίηση του Tyvek από τον Αμερικανό James Merrill σε ένα αυτοβιογραφικό ποίημα όπου εκφράζει αγωνία για το σώμα του που νοσεί, την περιβαλλοντική καταστροφή και τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό. Το δεύτερο αντικείμενο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το project ήταν η σφραγισμένη από καλλιτέχνες φόρμα η οποία κυκλοφόρησε αντί τεύχους ενός πρωτοποριακού νεοϋρκέζικου περιοδικού που στράφηκε σε εναλλακτικές καλλιτεχνικές πρακτικές και στην underground σκηνή στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Με αφορμή την έκθεση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου εργαστήριο δημιουργίας αυτοσχέδιων μαρκαδόρων και σφραγίδων με επίκεντρο DIY και εναλλακτικές πρακτικές καλλιτεχνικής παραγωγής.
17/12 στις 14.00
Atopos CVC, Σαλαμίνος 72 Μεταξουργείο

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Μαραθώνιος ταινιών στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Περιστερίου

“The Sprayer” by Farnoosh Abedi

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement» και το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου διοργανώνουν με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), το 4οΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών(Athens Marathon International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί στις 16,17,19 και 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας 1 – Τ.Κ. 12134 – στάση Μετρό Περιστέρι). Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 10.00 μ.μ. Θα προβληθούν 56 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 19 χώρες. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, θα προβληθούν μεταξύ άλλων οι ταινίες Dream, The Knight’s Hart και The Sprayer, The Book, Living All of Life.
17/12 στις 17.00
Από 16 έως 20 Δεκεμβρίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου Περιστερίου, Πλατεία Δημοκρατίας 1

Χριστουγεννιάτικη γιορτή βιβλίου στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, καλούν το κοινό σε ένα χριστουγεννιάτικο διήμερο, γεμάτο με μουσική, κεράσματα, προτάσεις για δώρα και προσφορές. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 14.00, θα ακολουθήσει μουσική από το ΚουARTέτο “εν τη ρύμη των ήχων”, ενώ την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 14.00, θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση “Ουρανογραφίες”.
17/12 και 18/12 στις 11.00 με 19.00
Βιβλιοπωλείο, Θουκυδίδου 4, Πλάκα, Αθήνα

Αφιέρωμα στον Αττίκ στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά

photo: Thanasis Tsiftsidis

Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα “πλημμυρίζει” με λάμψη και φως και προσφέρει αυθεντικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους! Αφού, γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι… γιορτές, ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει και αυτά τα Χριστούγεννα ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά, του δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη Αττίκ με την Ελεάννα Ζεγκίνογλου.
17/12 στις 20.00
Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο αγαπημένος στο αθηναϊκό κοινό Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων επέστρεψε ανακαινισμένος και φιλοξενεί μία σειρά μοναδικών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνει στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά, του δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία και διασκευή Θεόδωρου Κατσικαλούδη.
17/12 στις 19.30
Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικα πάρκα και όχι μόνο: 10 προτάσεις για οικογενειακές βόλτες στην Αττική βγαλμένες από παραμύθι12.09.2018

Εορταστικό πρόγραμμα με μια σειρά ξεχωριστές εκδηλώσεις στο City Link

Μια σειρά ξεχωριστών εορταστικών εκδηλώσεων καλεί μικρούς και μεγάλους να συνδυάσουν βόλτες, ψώνια και μοναδικές γεύσεις, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από 17 έως 31 Δεκεμβρίου. Η διασκέδαση στο City Link θα χτυπήσει κόκκινο και θα γίνει ο πρώτος
χριστουγεννιάτικος σταθμός, στην καρδιά της Αθήνας. Συντελεστές από τον καλλιτεχνικό χώρο, θα σας μαγέψουν και θα σας ταξιδέψουν με την τέχνη τους. Το Σάββατο θα απολαύσουμε τους Jerome Kaluta και Christmas Stretching Goblins, ενώ την Κυριακή τον Αντώνη Λουδάρο, τους Decho και το Christmas Muppet Show.
17/12 στις 13.00 – 17.00 και 14.00 – 16.20 και 18/12 στις 13.00 – 17.00 και 17.30 – 19.30
Από 17 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου
Στοά Σπυρομήλιου, City Link, Βουκουρεστίου και Κολοκοτρώνη

Το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου 2022 στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Το συναρπαστικό αυτό επιστημονικό γεγονός, κοινό σημείο συνάντησης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης, θα μετατρέψει για ένα τριήμερο (16-18.12) το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο «θεματοφύλακα» της γνώσης σε κέντρο εξερεύνησης της γνώσης. Στο Φεστιβάλ της Αθήνας οι Γρίφοι συναντούν τις επιστήμες και τον πολιτισμό μέσα από πρωτότυπες δράσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς, διαδραστικά παιχνίδια, παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια. Οι 50 και πλέον ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, συνοδοιπόροι στην κοινή αυτή προσπάθεια, θα καθοδηγήσουν μικρούς και μεγάλους να παίξουν και να διασκεδάσουν, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά. Το πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου, θα περιάμβάνει μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ρομποτική, μουσικούς γρίφους και Escape Room, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα, παράσταση Stand up Science. Την Κυριακή αντίστοιχα, το πεωινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει “Κρυπτογραφία και Κόμικς”, Μαθηματικά και Escape Room, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα δράσεις όπως “Το Δημόσιον Καπνεργοστάσιον Αθηνών: από το χτες στο σήμερα”, από την Μαρία Βλασσοπούλου και “Η κυρά της Ρω”, μια προσωπική εξομολόγηση από την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη.
17/12 και 18/12 στις 10.00 – 17.00 και 19.00 – 22.00
Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, Λένορμαν 218, Αθήνα

Camp-ers: Φεστιβάλ με θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας στο Artens

Η Artens, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει ένα πενθήμερο φεστιβάλ 14-18 Δεκεμβρίου 2022 με τίτλο “Camp-ers” και θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας. Το Artens Festival “Camp-ers” προσδοκά να αποτελέσει αφορμή για έναν ανοικτό διάλογο, ζωντανού πόλου ανάπτυξης του Σύγχρονου Πολιτισμού με όχημα την σύγχρονη τέχνη, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την συμβολή της στην αποδοχή της διαφορετικότητας, το ARTENS Festival 2022 παρουσιάζει την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία παρουσιάζοντας όλα τα είδη της σύγχρονης τέχνης σε δισδιάστατη και τρισδιάσταση μορφή με χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων, έργα εικαστικά, πολυμέσα, φωτογραφίας,installation,videoart,performances κ.α.
17/12 και 18/12 στις 12.00 – 20.00
Από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου
Artens, Βουκουρεστίου 40 (1ος όροφος)

Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Bridge στον Πολυχώρο Σ22

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τεχνών Bridge είναι μια ετήσια διοργάνωση. Κάθε χρόνο μια διαφορετική χώρα είναι η τιμώμενη χώρα του φεστιβάλ. Το σκεπτικό του BRIDGE είναι να καθίσταται μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα. Κάθε διοργάνωση περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενός φθινοπωρινού φεστιβάλ στην Αθήνα με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την τιμώμενη χώρα -εν προκειμένω το Λουξεμβούργο- και ένα αμοιβαίο φεστιβάλ που θα διοργανώνεται το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς στην τιμώμενη χώρα, με προσκεκλημένη αυτή τη φορά την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ο Tullio Forgiarini και ο Θοδωρής Χιώτης, διαβάζουν και συνομιλούν για την λογοτεχνική τους παραγωγή ανοίγοντας στο κοινό το εργαστήριο του συγγραφέα, αποτυπώνοντας τις τεχνικές και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την οικοδόμηση του λογοτεχνικού έργου σε συνομιλία με τα εικαστικά και την τέχνη. Αντίστοιχα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ο Tom Reisen και ο Μάριος Χατζηπροκοπίου θα συνομιλήσουν, με κεντρικό πυρήνα συζήτησης την φιλοσοφία και την εποπτεία της γλώσσας.
17/12 και 18/12 στις 19.00 – 22.30
Πολυχώρος Σ22, Σμολένσκυ 22

Τhe Meet Market: 10 Μέρες Χριστουγέννων με πάνω από 150 ελληνικά brands στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το Meet Market, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο μπαρ Κ44 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, με μόλις 20 εκθέτες. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Mε αργά και σταθερά βήματα το Meet Market μεγάλωσε, εξελίχθηκε και έκανε νέους φίλους. Έτσι, φέτος τον Δεκέμβρη θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών που θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά LineUp, μετατρέποντας το Παλιό Αμαξοστάσιο σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο Drink & Draw by illustra days (για ενήλικες), από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.
17/12 και 18/12 στις 12.00 – 22.00
Από 9 Δεκεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
17/12 και 18/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Οι πέντε εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
17/12 και 18/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 φιλανθρωπικά bazaar για ξεχωριστές, χριστουγεννιάτικες αγορές με καλό σκοπό12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b