MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Ελληνικό τσίζκεικ με μέλι και κανέλα από το food blog Elpidas Little Corner

    Το Elpidas Little Corner, μας παρουσιάζει ένα διαφορετικό τσίζκεικ με μέλι και κανέλα, για μια πιο ελληνική εκδοχή του κλασικού γλυκού, που θα τραβήξει τα βλέμματα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

    Monopoli Team

    Υλικά:

    Για τη βάση

    300 γρ Μελομακάρονα
    50 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    Για την κρέμα
    300 γρ Ανθότυρο
    70 γρ Άχνη Ζάχαρη
    3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
    2 Αυγά
    10 ml Χυμό Λεμονιού
    10 ml Λιμοντσέλο

    Για γαρνιτούρα
    Μέλι
    Κανέλα

    Εκτέλεση:

    Για τη βάση
    Βάζουμε στον μουλτι τα μελομακάρονα και τα αλέθουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο να ενσωματωθεί.
    Βάζουμε λαδόκολλα στην φόρμα και απλώνουμε το μείγμα με τα μελομακάρονα και το αφήνουμε στην άκρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα “μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας” από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

    Για την κρέμα
    Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά -σιγά το ανθότυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
    Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικα μπισκότα με 3 υλικά από τη food blogger Supermum_of_twinboys12.09.2018

    Για τελείωμα
    Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.

    Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο Elpida’s Little Corner.

    Περισσότερα από Συνταγές