Ελληνικό τσίζκεικ με μέλι και κανέλα από το food blog Elpidas Little Corner
Το Elpidas Little Corner, μας παρουσιάζει ένα διαφορετικό τσίζκεικ με μέλι και κανέλα, για μια πιο ελληνική εκδοχή του κλασικού γλυκού, που θα τραβήξει τα βλέμματα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
Για τη βάση
300 γρ Μελομακάρονα
50 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
300 γρ Ανθότυρο
70 γρ Άχνη Ζάχαρη
3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
2 Αυγά
10 ml Χυμό Λεμονιού
10 ml Λιμοντσέλο
Για γαρνιτούρα
Μέλι
Κανέλα
Για τη βάση
Βάζουμε στον μουλτι τα μελομακάρονα και τα αλέθουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο να ενσωματωθεί.
Βάζουμε λαδόκολλα στην φόρμα και απλώνουμε το μείγμα με τα μελομακάρονα και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά -σιγά το ανθότυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τελείωμα
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.
Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο Elpida’s Little Corner.