MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Η ώρα του Κάμερον και του σίκουελ του «Avatar»

Η μεγάλη επιστροφή του “Avatar” και οι άλλες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Avatar: The way of water

Ίσως να είναι το πιο αναμενόμενο φιλμ της χρονιάς για πολλούς λόγους. Το «Avatar: The way of water» καλείται να δώσει το φιλί της ζωής στις αίθουσες που παραπαίουν, να δείξει ποιο είναι το επόμενο όραμα του σκηνοθέτη του «Τιτανικού» και κυρίως να αποδείξει στην πράξη ότι το αυθεντικό σινεμά είναι αποκλειστικό προνόμιο της μεγάλης οθόνης. Πρόταση: δείτε το με 3D και θα μας θυμηθείτε.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νυχτερινοί επισκέπτες

Στους «Νυχτερινούς επισκέπτες» υπάρχουν καλές προθέσεις και υψηλές φιλοδοξίες, όπως τη βραδιά της εκλογικής νίκης του Μιτεράν το 1981 με την οποία ξεκινά το φιλμ αλλά όσο προχωρά η πλοκή, η ένταση πέφτει επικίνδυνα. Πάλι καλά που η Σαρλότ Γκενσμπούργκ στέκει στο ύψος της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Delicieux, το πρώτο εστιατόριο

Το επίσης γαλλικό «Delicieux, το πρώτο εστιατόριο» του Ερίκ Μπενάρ είναι μια δραμεντί εποχής που αφηγείται την ιστορία δημιουργίας του πρώτου ρεστοράν στην Γαλλία στα τέλη του 18ου αιώνα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χειροπαλαιστής

Το ντοκιμαντέρ «Χειροπαλαιστής» του Γιώργου Γούση («Μαγνητικά πεδία») περιγράφει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την γεμάτη αντιφάσεις καθημερινότητα ενός αυθεντικού χειροπαλαιστή που δεν είναι άλλος από τον αδελφό του σκηνοθέτη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ραμπιγιέ Κουρνάζ εναντίον Τζορτζ Μπους

Η γερμανική πολιτική κομεντί «Ραμπιγιέ Κουρνάζ εναντίον Τζορτζ Μπους» διαθέτει μια εκπληκτική πρωταγωνίστρια και είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Zombi child

Το θρίλερ του Μπερτράν Μπονελό «Zombi child» είναι μια απόπειρα σύνδεσης μιας ιστορίας ενηλικίωσης με το σινεμά του φανταστικού.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πολικό εξπρές

Το «Πολικό εξπρές» του Ρόμπερτ Ζεμέκις από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, τα Χριστούγεννα του 2004 βρίσκεται τέτοιες μέρες σταθερά στην λίστα κάθε λιλιπούτειου σινεφίλ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μήδεια

Η «Μήδεια» είναι ένας κινηματογραφικός πειραματισμός του Δημήτρη Αθανίτη πάνω στον αρχετυπικό μύθο της γυναικείας εκδίκησης.
Αίθουσες προβολής

Ιστορίες του σινεμά

Με τις «Ιστορίες του σινεμά» ο Ζαν Λικ Γκοντάρ κατέγραψε το 1988 μέσα σε 266 λεπτά την δική του- φιλοσοφική κυρίως- σχέση με την μαγική κάμερα.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b