MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου, του Εντουάρ Λουί στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ με το αιχμηρό έργο του Εντουάρ Λουί «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου», το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Το αυτοβιογραφικό «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» είναι το τρίτο βιβλίο του Εντουάρ Λουί, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 και αφηγείται την ιστορία της ζωής του πατέρα του μέσα από την οδυνηρή σχέση μαζί του, σε μια συνθήκη βίαιη και για τους δύο, καθώς «ο πατέρας στερείται τη δυνατότητα να αφηγηθεί την ίδια του τη ζωή και ο γιος θα ήθελε μια απάντηση που δεν θα λάβει ποτέ.» Εκτός, όμως, από μια προσωπική και συγκλονιστικά αληθινή εξομολόγηση, μέσα από την οποία ο συγγραφέας προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει, να κατανοήσει και τελικά να συγχωρέσει τον πατέρα του, το έργο είναι ένα αμείλικτο «κατηγορώ» στις κυβερνήσεις και την κυρίαρχη πολιτική που για τους έχοντες είναι «ζήτημα αισθητικής», ενώ για τους μη έχοντες «ζήτημα ζωής και θανάτου». Δύο αεικίνητοι ηθοποιοί επί σκηνής, ο Γιώργος Κισσανδράκης και ο Διονύσης (Ντένης) Μακρής, ξεκινούν την ιστορία στο εδώ και τώρα, δανείζονται τη ματιά ανθρώπων που τη βίωσαν, μπαίνουν μέσα στα περιστατικά και προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις εικόνες, ταξιδεύοντας σε αναμνήσεις από όσα συνέβησαν, όσα δεν συνέβησαν και όσα θα μπορούσαν να συμβούν. Βουτώντας στις μνήμες, έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη αποδοχής, με τη σεξουαλικότητα και τη βία, με το ειδικό που γίνεται γενικό, με το προσωπικό που οδηγεί στο κοινωνικό και την πολιτική που μας αφορά προσωπικά.
Παρασκευή 9/12, 21:00
5€ – 15€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

2. Ανδρόγυνο +, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο Θέατρο Olvio

Credits: Φώτης Πλέγας Γ.

Το έργο «Ανδρόγυνο +» της Χριστίνας Σαμπανίκου, σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου επιστρέφει για 4η χρονιά, αυτή τη φορά στο Θέατρο Olvio για έναν ακόμη κύκλο παραστάσεων. Το ευρηματικό έργο που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από κριτικούς και κοινό μιλάει για την πατριαρχία και την έμφυλη βία, σατιρίζοντας με ευρηματικό τρόπο τα στερεότυπα μίας συντηρητικής κοινωνίας. Στην πορεία της εξέλιξης της, έχει αναπτυχθεί και εμπλουτιστεί με την οπτική του φύλου μέσα και από την επιστημονική υποστήριξη και βιωματική συνεργασία με τη Συμμαχία των Φύλων- Gender Alliance Initiative. Το έργο: Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα επί σκηνής με τη βοήθεια δύο στερεοτύπων που έχουν παραδώσει το σώμα τους και τον καταστροφικό τους έρωτα στην επιστήμη, αποκαλύπτει στο κοινό τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση. Το έργο επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν; Μαρτυρίες ζευγαριών που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να αντιδράσουν. Μία μαύρη κωμωδία που συνδυάζει το stand up με τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα και το σωματικό θέατρο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Αδάμου, Γιάννης Οικονομίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου.
Παρασκευή 9/12, 21:00
11€ – 13€
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑF – X, του Michael Stampe σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη στο Θέατρο 10412.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Shame: Aπό το Λονδίνο στο Fuzz για μια επική post-punk βραδιά

Οι Shame έρχονται ξανά στην Αθήνα στο Fuzz Live Music Club, για μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη post-punk ενέργεια, ένταση και δυναμισμό. Η πεντάδα από το Νότιο Λονδίνο ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες νέες μπάντες που ξεπήδησαν από τη Βρετανική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Με απίστευτη ενεργητικότητα στις ζωντανές εμφανίσεις τους και με έναν από τους καλύτερους νέους frontmen, τον Charlie Steen, υπόσχονται ένα show χωρίς ανάσα, με τραγούδια σαν τα “One Rizla”, “Alphabet”, “Gold Hole”, “Concrete”, “Water in the Well”, “Snow Day”, “Station Wagon”, “Tasteless”. Πνευματικά παιδιά του Mark E. Smith και των Fall, του Iggy Pop και του David Bowie, των Jesus and Mary Chain και των Birthday Party, οι Shame ξεχώρισαν αμέσως, τόσο για τις συνθέσεις τους όσο, κυρίως, για την εκρηκτική σκηνική τους παρουσία.
Παρασκευή 9/12, doors open 20:00
25€
Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

4. Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο ΙΛΙΟΝ plus

Η Φωτεινή Βελεσιώτου κόντρα στους καιρούς που μας θέλουν αποξενωμένους κι απομακρυσμένους, μας προσκαλεί τις Παρασκευές του φετινού χειμώνα στο ΙΛΙΟΝ plus, να θυμηθούμε πώς είναι να γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Όπως τότε που μαζευόμασταν όλοι σε ένα σαλόνι για να αφεθούμε στους ήχους ενός βινυλίου. Μ’ ένα πρόγραμμα που τιμά το καλό λαϊκό τραγούδι, με κάποια τραγούδια σταθμούς της δισκογραφίας της αλλά κυρίως γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά άσματα που σφράγισαν ολόκληρες εποχές συνδέει το παρελθόν με το παρόν και μέσα από την διαχρονικότητα των τραγουδιών μας ταξιδεύει προς το μέλλον.
Παρασκευή 9/12, 22:00
10€
Ίλιον Plus, Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘοδωρής Γκόνης και Χρίστος Θεοδώρου: Παρουσίασαν τον νέο δίσκο τους στο Gazarte12.09.2018

5. Μουσικό Διάλυμα: Ο Δημήτρης Υφαντής στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ο Δημήτρης Υφαντής παίρνει την ουσία του έντεχνου, παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού, προσθέτει κέφι, χιούμορ και συγκίνηση και δημιουργεί το πρώτο μουσικό «διάλυμα» στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Στο γενικότερο αιώρημα κακής διάθεσης, το διάλυμα αυτό προτείνεται ως αντίδοτο. Ο Δημήτρης Υφαντής μπορεί να μη ξέρει από χημεία, ξέρει όμως να συγκινεί, πάνω από δύο δεκαετίες τώρα, με τις δικές του ξεχωριστές ερμηνείες. Από το «Καίγομαι και σιγολιώνω» μέχρι το «Μυστικά πως σ’ αγαπώ» και από τα πωγωνίσια τραγούδια μέχρι τα τραγούδια από το «Τρίφωνο».
Παρασκευή 9/12, 22:00
10€ – 15€ (Τα εισιτήρια εισόδου είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό)
Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b