MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Wes Anderson: Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη;

Ξεκάθαρη ήταν η προτίμηση του κορυφαίου σκηνοθέτη για τον γαλλικό κινηματογράφο στη λίστα που έφτιαξε με τις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Monopoli Team

Το βιογραφικό του Wes Anderson μιλά από μόνο του: οι ταινίες του The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel’ και όχι μόνο, έχουν διακριθεί για την ιδιαιτερότητά τους, τις τολμηρές εικόνες τους και το ξεχωριστό αφηγηματικό στυλ τους.

Οι ταινίες του έχουν κερδίσει βραβεία και φιγουράρουν σχεδόν σε κάθε λίστα με τις “καλύτερες” ταινίες του 20ου αιώνα. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά του Anderson να φτιάξει τη δική του λίστα με τις -κατά την προσωπική του άποψη- “καλύτερες ταινίες των εποχών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 35η τελετή απονομής των βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV12.09.2018

Ο σκηνοθέτης πήρε μέρος στην ετήσια δημοσκόπηση του βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Sight and Sound, η οποία διεξάγεται από το 1952 και προσκαλεί προσωπικότητες με επιρροή από την κινηματογραφική βιομηχανία να μοιραστούν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν. Μαζί του στη δημοσκόπηση συμμετείχαν επίσης τα αδέρφια Safdie, ο Barry Jenkins, ο Luca Guadagnino και ο Ari Aster. Οι επιλογές του Anderson δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην αθροιστική λίστα, καθώς όλες ταινίες που διάλεξε προέρχονται από τον γαλλικό κινηματογράφο και χαρακτηρίστηκαν… “σκοτεινές και καταθλιπτικές”.

Δείτε παρακάτω τη λίστα του:

La Grande Illusion (Jean Renoir, 1937)
Quai des Orfèvres (Henri-Georges Clouzot, 1947)
The Earrings of Madame de… (Max Ophüls, 1953)
Vivre Sa Vie (Jean-Luc Godard, 1962)
The Man Who Loved Women (François Truffaut, 1977)
Loulou (Maurice Pialat, 1980)
Vagabond (Agnès Varda, 1985)
Olivier, Olivier (Agnieszka Holland, 1992)
It All Starts Today (Bertrand Tavernier, 1999)
Kings and Queen (Arnaud Desplechin, 2004)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Elvis»: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο βιογραφικό φιλμ για τον Ελβις Πρίσλεϊ12.09.2018

Όσον αφορά τις ταινίες που κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην τελική λίστα του περιοδικού, μεταξύ αυτών ήταν οι εξής: Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey, Citizen Kane, The Godfather, Tokyo Story, Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λίστα που δημοσίευσε το ‘Sight and Sound’, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b