MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Wes Anderson: Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ξεκάθαρη ήταν η προτίμηση του κορυφαίου σκηνοθέτη για τον γαλλικό κινηματογράφο στη λίστα που έφτιαξε με τις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το βιογραφικό του Wes Anderson μιλά από μόνο του: οι ταινίες του The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel’ και όχι μόνο, έχουν διακριθεί για την ιδιαιτερότητά τους, τις τολμηρές εικόνες τους και το ξεχωριστό αφηγηματικό στυλ τους.

Οι ταινίες του έχουν κερδίσει βραβεία και φιγουράρουν σχεδόν σε κάθε λίστα με τις “καλύτερες” ταινίες του 20ου αιώνα. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά του Anderson να φτιάξει τη δική του λίστα με τις -κατά την προσωπική του άποψη- “καλύτερες ταινίες των εποχών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 35η τελετή απονομής των βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV12.09.2018

Ο σκηνοθέτης πήρε μέρος στην ετήσια δημοσκόπηση του βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Sight and Sound, η οποία διεξάγεται από το 1952 και προσκαλεί προσωπικότητες με επιρροή από την κινηματογραφική βιομηχανία να μοιραστούν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν. Μαζί του στη δημοσκόπηση συμμετείχαν επίσης τα αδέρφια Safdie, ο Barry Jenkins, ο Luca Guadagnino και ο Ari Aster. Οι επιλογές του Anderson δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην αθροιστική λίστα, καθώς όλες ταινίες που διάλεξε προέρχονται από τον γαλλικό κινηματογράφο και χαρακτηρίστηκαν… “σκοτεινές και καταθλιπτικές”.

Δείτε παρακάτω τη λίστα του:

La Grande Illusion (Jean Renoir, 1937)
Quai des Orfèvres (Henri-Georges Clouzot, 1947)
The Earrings of Madame de… (Max Ophüls, 1953)
Vivre Sa Vie (Jean-Luc Godard, 1962)
The Man Who Loved Women (François Truffaut, 1977)
Loulou (Maurice Pialat, 1980)
Vagabond (Agnès Varda, 1985)
Olivier, Olivier (Agnieszka Holland, 1992)
It All Starts Today (Bertrand Tavernier, 1999)
Kings and Queen (Arnaud Desplechin, 2004)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Elvis»: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο βιογραφικό φιλμ για τον Ελβις Πρίσλεϊ12.09.2018

Όσον αφορά τις ταινίες που κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην τελική λίστα του περιοδικού, μεταξύ αυτών ήταν οι εξής: Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey, Citizen Kane, The Godfather, Tokyo Story, Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λίστα που δημοσίευσε το ‘Sight and Sound’, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια για 3η χρονιά στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ