MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Πανσέληνος, του Χριστόφορου Χριστοφή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το υπαρξιακό δράμα εποχής σε τρεις πράξεις του Χριστόφορου Χριστοφή, «Πανσέληνος», παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Monopoli Team

Με το υπαρξιακό δράμα εποχής «Πανσέληνος» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο λογοτέχνης και σκηνοθέτης Χριστόφορος Χριστοφής, ο οποίος τιμήθηκε φέτος από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής με το βραβείο Κάρολος Κουν 2020-2021 για το «Το κάλεσμα του Προμηθέα» αλλά και για το σύνολο των έργων του. Η «Πανσέληνος» παρουσιάζεται μόνο για έξι παραστάσεις, σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17, την Κυριακή 18, τη Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Νίκος Ξανθούλης. Η χορογραφία είναι της Έρσης Πήττα, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και τα κοστούμια της Εριέττας Βορδώνη. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Βαγγέλης Κουλούρης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Τάκαλου (Βεατρίκη) Νικόλας Μακρής (Ξάνθος),  Μαρία Παπαφωτίου (Μαρίνα), Χρήστος Σπανός (Μάριος), Δημήτρης Μαύρος (Χοσέ), και Αποστόλης Τότσικας (Λάζαρος). Τους πλαισιώνουν μουσικά επί σκηνής η Σοφία Καρακούτα (φωνή), ο Παναγιώτης Σκύφτας (σαξόφωνο) και ο Νίκος Ξανθούλης (πιάνο).

Πανσέληνος, του Χριστόφορου Χριστοφή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χριστόφορος Χριστοφής

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Πανσέληνος» («Πανσέληνος του Λαζάρου», αρχικός τίτλος) είναι το τρίτο μέρος της παρισινής τριλογίας του συγγραφέα, από την οποία έχει ήδη παιχτεί το έργο «Τουλούζ Λωτρέκ-Η φαντασία της αμαρτίας».

Η «Πανσέληνος» εκτυλίσσεται στο Παρίσι την εποχή των πολιτικών εμιγκρέδων, τη δεκαετία του 1970, όταν κυριαρχούσαν οι πολιτικές και ιδεολογικές αναστατώσεις. Μία από τις βασικές μορφές του έργου, η Βεατρίκη, είναι εμπνευσμένη από μια διάσημη εικαστικό εκείνου του καιρού, την οποία ο συγγραφέας αργότερα, φοιτητής στο Παρίσι, γνώρισε και έγινε μαθητής και μοντέλο της.

Η υπόθεση του έργου μεταφέρεται την περίοδο της χούντας και περιγράφει χαρακτήρες και καταστάσεις σε χρόνια έντονα και σημαδιακά. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Χριστόφορος Χριστοφής προτίμησε αυτή την εποχή, παρόλο που έζησε στο Παρίσι μια δεκαετία αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ σπασμένη στάμνα, του Χάινριχ φον Κλάιστ σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Οι χαρακτήρες είναι αποτέλεσμα αλχημείας της δραματουργικής του φαντασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χριστόφορος Χριστοφής
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Εριέττα Βορδώνη
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Χορογραφία: Έρση Πήττα

Παίζουν: Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Μακρής, Μαρία Παπαφωτίου, Χρήστος Σπανός, Δημήτρης Μαύρος, Αποστόλης Τότσικας, Ελισάβετ Δελακά, Μάγδα Τασούλα, Γιάννης Κορρές | Τραγούδι: Σοφία Καρακούτα. Σαξόφωνο: Παναγιώτης Σκύφτας. Πιάνο: Νίκος Ξανθούλης

Διάρκεια: 110 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 20 €
Πληροφορίες: Η παράσταση είναι κατάλληλη για κοινό άνω των 15 ετών. | Εισιτήρια: 210 72 82 333 ● megaron.gr
Βοηθός Σκηνοθετη: Δημήτρης Κακαβούλας
Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2907
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b