MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Σπάζοντας την ομερτά του χολιγουντιανού σεξισμού

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Κάποια μίλησε

Οι δημοσιογράφοι έρευνας των New York Times που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουάινστιν, είναι οι πρωταγωνίστριες του δημοσιογραφικού θρίλερ «Κάποια μίλησε» της Μαρία Σρέιντερ που έχει ως θέμα την πλέον πολύκροτη υπόθεση σεξισμού στο σύγχρονο Χόλιγουντ, η οποία οδήγησε με τη σειρά της στη γέννηση του #metoo.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Νύχτα της 12ης

Η «Νύχτα της 12ης» του γαλλογερμανού Ντομινίκ Μολ αφηγείται μια αληθινή ιστορία γυναικοκτονίας που συνέβη στη Γαλλία και προσπαθεί να μιμηθεί κάπως αδέξια το αριστουργηματικό «Μνήμες φόνων» του Μπονγκ Τζουν Χο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μεγάλη ρήξη

Η Κατρίν Κορσινί με τη «Μεγάλη ρήξη» εμπνέεται μια ιλαροτραγική ιστορία χωρισμού με πολιτικό πρόσημο, καθώς συνδέει το διαζύγιο των πρωταγωνιστριών της με τις πολιτικές κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Devotion: Οι ήρωες των αιθέρων

Η περιπέτεια αέρος «Devotion: Οι ήρωες των αιθέρων» καταγράφει την ιστορία του πρώτου αφροαμερικανού πιλότου της Ναυτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Δεν είσαι η μητέρα μου

Το ιρλανδικό θρίλερ «Δεν είσαι η μητέρα μου» της νεοφερμένης Κέιτ Νόλαν φέρνει στο σήμερα αρχαίες δοξασίες και φολκλορικούς μύθους που σχετίζονται με την γιορτή του Χάλογουιν.
Aίθουσες προβολής

Pokerface, ο τζογαδόρος

Ο Ράσελ Κρόου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα χαρτοπαικτικό θρίλερ που έχει τίτλο «Pokerface, ο τζογαδόρος».
Aίθουσες προβολής

Λάιλ, ο φίλος μου ο κροκόδειλος

Το «Λάιλ, ο φίλος μου ο κροκόδειλος» είναι μια τρυφερή οικογενειακή κωμωδία, συνδυασμός πραγματικών ηθοποιών (ο Χαβιέ Μπαρδέμ ηγείται του καστ) και ψηφιακών εφέ, που βασίζεται στα παιδικά παραμύθια του Μπέρναρντ Γουάμπερ.
Aίθουσες προβολής

Σώσε το δέντρο

Ένα χαριτωμένο ισπανικό animation είναι το οικολογικό «Σώσε το δέντρο» που θα αγγίξει κυρίως τα παιδιά μικρών ηλικιών.
Aίθουσες προβολής

Μέρες του ‘36

Το 1972 η δεύτερη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Μέρες του ‘36», προβλήθηκε στις αίθουσες. Μισό αιώνα μετά μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την απαράμιλλη πολιτική ματιά του σπουδαίου δημιουργού.
Aίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b