MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.

#BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

«Όλγα»

Το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έρχεται, 14-20 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Κινηματογράφο Δαναό και το Κηφισιά Cinemax 1 και 2. Ένα απίθανο μωσαϊκό ηρώων κάθε μεγέθους, χρώματος, είδους και προέλευσης, από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι το διάστημα, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών επί της οθόνης και τους συστήνει τους επόμενους αγαπημένους τους χαρακτήρες: Ανάμεσα σε ένα σκουλήκι με υπερηρωικές δυνάμεις, μια άτυχη γάτα, ένα πεινασμένο δεινοσαυράκι και τις σταγόνες της μπογιάς στον καμβά ενός διάσημου ζωγράφου, μεταξύ άλλων, κρύβονται αστείες, περιπετειώδεις, πρωτότυπες ιστορίες κινουμένων σχεδίων που θα ζεστάνουν την καρδιά των παιδιών και θα εξάψουν τη φαντασία τους. Και ένα εξαιρετικό νέο: η δημοφιλής ενότητα της ζωντανής μεταγλώττισης επιστρέφει φέτος για να ενθουσιάσει και πάλι με τις εκπλήξεις της όλα τα παιδιά – και, γιατί όχι, να τα προσκαλέσει και σε ένα συναρπαστικό ιπτάμενο διαγωνισμό.
14-20 Νοεμβρίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. #BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που ξεκινά από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Επιπλέον, αποκλειστικά στην Ανδόρα, θα προβληθούν και δυο ταινίες του Μπέργκμαν για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες: Η Πηγή των Παρθένων (1960) και το Πάθος (1969). Εβδομάδα: 17 – 23.11.2022 θα προβάλλεται η «Φθινοπωρινή Σονάτα».
Τετάρτη – Κυριακή, 22:30 (όχι Δευτέρες, Τρίτες)
Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μάρτιν Σκορσέζε έγινε 80: Η σκηνοθετική του μαεστρία μέσα από πέντε κορυφαίες ταινίες12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Το αίνιγμα του δάσους»: Έκθεση με αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό του Τάσου Βρεττού στο «Νόμπελ» (Χαλάνδρι)

H έκθεση/δράση με τίτλο «Το αίνιγμα του δάσους» παρουσιάζεται, έως τις 11 Δεκεμβρίου 2022, στον άγνωστο και αδιαμορφοποίητο ακόμη χώρο του κτιρίου «Νόμπελ» στο Χαλάνδρι, όπου σύντομα θα δημιουργηθεί νέος δημοτικός χώρος πολιτισμού. Αποτελείται από αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό του Τάσου Βρεττού, το οποίο εστιάζει στις πρόσφατα καμένες δασικές εκτάσεις της Αττικής (2021) σε συνύπαρξη με εικόνες του ζωντανού δάσους και σε άλλα μέρη της χώρας. Το αίνιγμα του δάσους παρουσιάζεται. Η έκθεση αναπτύσσεται σε συστάδες, ξέφωτα και μονοπάτια εντός της ατελούς και λαβυρινθώδους κατασκευής από μπετόν, σε μια παράδοξη επίσκεψη και αντιστροφή της περίφημης καλύβας του Χ. Ντ. Θορώ Γουόλντεν, καθώς εδώ ο χώρος γίνεται ορμητήριο για μια εσωτερική ανακάλυψη του δάσους, από το οποίο άλλωστε εμπνέεται και στοιχειώνεται ιστορικά η ανθρώπινη στέγη.
Διάρκεια Έκθεσης: 4 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή: 5.30-9.30 μ.μ, Σάββατο, Κυριακή.: 12-6 μ.μ.
Κτίριο «Νόμπελ» – χώρος πολιτισμού Δήμου Χαλανδρίου, Ήβης 30 & Τυμφρηστού, Χαλάνδρι

4. «Η Αφροδίτη σήμερα»: Έκθεση της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών Hollar στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, την έκθεση της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών Hollar, με τίτλο «Η Αφροδίτη σήμερα». Η ομαδική αυτή έκθεση διερευνά την πρόσληψη της αρχαίας θεάς του έρωτα από τη σύγχρονη τσεχική τέχνη. Περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα έργα από είκοσι δύο σύγχρονους χαράκτες και χαράκτριες και, μέσα από τις πολλαπλές προσεγγίσεις του θέματος, συμβάλλει στην επίκαιρη συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και την αντανάκλασή της στην καλλιτεχνική δημιουργία.
Διάρκεια: 9 Νοεμβρίου – 31 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 9:00-16:00
Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, Αθήνα. Τηλ.: 210 7777601, 210 7487657. email: [email protected] |https://gounaropoulos.gr/

5. «Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης»: Φωτογραφική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας, διοργανώνει έως τις 18 Δεκεμβρίου, τη δράση «Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης», στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος. 23 φωτογράφοι – μέλη της λέσχης συνθέτουν την τοπιογραφία της Ελευσίνας, προβάλλοντας τις αθέατες συντεταγμένες της, τις πολιτισμικές ιδαιτερότητές της, καθώς και έργα των ανθρώπων της,  σε μια σπάνια φωτογραφική έκθεση για την πόλη, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου Βασίλη Γεροντάκου.
Διάρκεια έκθεσης: 9 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2022
Μέρες και ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 17:00-21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Ίωνος Δραγούμη 29, Ελευσίνα. | https://2023eleusis.eu/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ εμβληματική «Ομπρέλα» του Γιώργου Ζογγολόπουλου βρίσκει μια θέση στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b