MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Από την Έμιλι Μπροντέ στα ζόρικα κάδρα του Γκασπάρ Νοέ

Πολλές ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, αλλά τρεις είναι εκείνες που κλέβουν την παράσταση.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Emily

Αρχικά το «Emily», το βιογραφικό δράμα για την ζωή της Εμιλι Μπροντέ είναι μια στιβαρή και ψαγμένη ματιά γύρω από την δυναμική προσωπικότητα της δημιουργού του διαχρονικού αριστουργήματος «Ανεμοδαρμένα ύψη», ενισχυμένο από την άψογη ερμηνεία της Έμα Μακί του «Sexeducation».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Φυγή

Από κοντά και η «Φυγή», το δανέζικο ντοκιμαντέρ-animation του Γιόνας Πόερ Ράσμουνσεν που αφηγείται με συγκινητική απλότητα την αληθινή οδύσσεια ενός αγοριού από την Καμπούλ του 1989 στη Δανία του σήμερα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Vortex

Το νέο φιλμ του γνωστού προβοκάτορα Γκασπάρ Νοέ «Vortex» είναι μια ευχάριστη έκπληξη καθώς αφήνει έξω από τα κάδρα της τρυφερής ιστορίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού κάθε υποψία πρόκλησης ή μισανθρωπισμού, χαρακτηριστικά που συνόδευαν όλες σχεδόν τις προηγούμενες ταινίες του γαλλο αργεντινού σκηνοθέτη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Άμστερνταμ

Το πολυδιαφημισμένο «Άμστερνταμ» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός αισιοδοξίας») παρά το φαντεζί καστ – Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκο Ρόμι, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Άνια Τέιλορ Τζόι κ.α.- δεν γίνεται ποτέ συναρπαστικό αναμασώντας αχρείαστακλισέ σε μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι τρομερά ελκυστική καθώς αφορά μια θεωρία συνωμοσίας που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ του 1933.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Φύγαμε

Το ιρανικό «Φύγαμε», σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πανάχ Παναχί (γιου του Τζαφάρ Παναχί) είναι ένα κωμικοτραγικό road movie που συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών 2021.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ανώνυμη Κλήση

Στην «Ανώνυμη Κλήση» του γάλλου Ρομουάλντ Μπουλανζέ συναντάμε ένα σενάριο γεμάτο τρύπες και αστείες (δεν το λέμε για καλό) ανατροπές, όπου ο Μελ Γκίμπσον υποδύεται τον πιο αντιπαθή ραδιοφωνικό παραγωγό που θα δείτε ποτέ στημεγάλη οθόνη!
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πριγκίπισσα Αλάνι

Το animation της βδομάδας είναι η γουστόζικη «Πριγκίπισσα Αλάνι» του Ζουλιάν Φουρνέ με πρωταγωνίστρια μια θαρραλέα ορφανή κοπέλα που κάνει τα πάντα για να σώσει τη χώρα της από την καταστροφή.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b