MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πρεμιέρες: Η οδύνη του ερωτικού στοιχείου

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Απόφαση φυγής

Το τιμημένο με βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες συναισθηματικό θρίλερ του Παρκ Τσαν-γουκ «Απόφαση φυγής» ρίχνει κλεφτές στο παρελθόν και τα ιερά βιβλία του σινεμά (αναφορές σε Χίτσκοκ και Γουόνγκ Καρ Γουάι) αλλά τολμά να αφηγηθεί μια πρωτότυπη και βασανιστική ερωτική ιστορία που ξεκινά με αφορμή το μυστηριώδη θάνατο ενός άντρα και φτάνει σε απρόσμενα επίπεδα υπαρξιακής οδύνης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Eo

Η συγκινητική οδύσσεια ενός ανυπεράσπιστου γαϊδαράκου στο επίσης βραβευμένο στις Κάνες «Eo» του Σκολιμόφσκι, θα φέρει στο νου των παλιότερων το κλασικό αριστούργημα  του Ρομπέρ Μπρεσόν «Στην Τύχη ο Μπαλταζάρ».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Black Adam

Η μπλοκμπαστεριά της εβδομάδας έρχεται από το σύμπαν της DComics και έχει πρωταγωνιστή τον αντιήρωα «Black Adam», με τον θηριώδη Ντουέιν Τζόνσον να φορά για πρώτη φορά στην καριέρα του τα ρούχα κάποιου σούπερ ήρωα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Για την Κιάρα

Το ιταλικό δράμα «Για την Κιάρα» αφηγείται με νεορεαλιστικούς όρους την δυναμική ιστορία ενηλικίωσης ενός 15χρονου κοριτσιού που αποφασίζει να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του στην σημερινή Καλαβρία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Tad: Η σμαραγδένια πλάκα

Τέλος, το ισπανικό animation «Tad: Η σμαραγδένια πλάκα» που προβάλλεται μόνο με ελληνική μεταγλώττιση, περιγράφει την περιπέτεια του ατζαμή αρχαιολόγου Ταντ που δυσκολεύεται να βρει την αποδοχή των πιο φημισμένων συναδέλφων του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b