MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οι Παίχτες του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή επιστρέφουν στο Θέατρο Κιβωτός

Η πολυσυζητημένη παράσταση της πόλης “Οι Παίχτες“, μετά τα αλλεπάλληλα sold out της περσινής χρονιάς, επιστρέφει στο Θέατρο Κιβωτός. Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και guest star ο Θέμης Πάνου πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουτλής πλάθει ένα σύμπαν επί σκηνής, όπου επικρατεί η μαεστρία, η αρρώστια του τζόγου και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα».
Τετάρτη 12/10, 20:00
17€ – 20€
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι (δίπλα στην Τεχνόπολη)

2. Σεσουάρ για δολοφόνους, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Λαμπέτη

Η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς “Σεσουάρ για δολοφόνους“, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη επιστρέφει στο Θέατρο Λαμπέτη με ανανεωμένο καστ. Δύο νέες προσθήκες συμπληρώνουν την “διαδραστική” αυτή παράσταση που μοιράζει το «παιχνίδι» σε όλους. Μιλάει πολύ με το κοινό της, ανταλλάσσει κουβέντες, ερωτήσεις και απορίες για τους υπόπτους. Το μέγα ερώτημα τίθεται ξανά: Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου; Ο τσαχπίνης κομμωτής Τόνυ (Ιωάννης Απέργης), η μεγαλοαστή κυρία Χατζηπατέρα (Κωνσταντίνα Μιχαήλ), η ροζ τσιχλόφουσκα-βοηθός πιστολάκι Σόφη (Αρετή Πασχάλη) ή ο μυστηριώδης αντικέρ Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος); Ιδού το μέγα μυστήριο! Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς, διότι ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος (Δημήτρης Μακαλιάς) θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι. Μαζί του και ο πανέξυπνος (;) βοηθός του ο Πανάγος (Χάρης Χιώτης).
Τετάρτη 12/10, 20:00
18€ – 25€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι

3. Η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Θέατρο Άλφα

Η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» που μάγεψε και συγκίνησε το θεατρόφιλο κοινό επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άλφα. Ένα έργο – φόρος τιμής στον αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα, στη Μάνα Γη και στους ιθαγενείς όλου του κόσμου που ξεριζώνονται. Μια παράσταση σε σκηνοθεσία, διασκευή και μουσική σύνθεση του Κώστα Γάκη, που έδωσε την δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να ενημερωθεί για τον δίκαιο αγώνα των Mapuche, των «Ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής, που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από τις μεγάλες εταιρείες υλοτομίας, που καταστρέφουν τους τελευταίους πνεύμονες του πλανήτη και σβήνουν βίαια τη μνήμη και την αρχαία γνώση των φυλών του κόσμου.
Τετάρτη 12/10, 19:00
7€ – 10€
Θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο – Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Άννα Βίσση για μια τελευταία συναυλία στο Θέατρο Άλσος

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, χορό και συγκίνηση στο θέατρο Άλσος η Άννα Βίσση και η μπάντα της, μαζί με τον Νικόλα Ραπτάκη και την Νατάσα Μηνδρινού θα συναντήσουν για μια τελευταία μουσική βραδιά το κοινό της Αθήνας. Τελευταία ευκαιρία για να τους απολαύσετε.
Τετάρτη 12/10, 20:30
20€  – 80€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα

5. Costas Baltazanis & Friends στο Half Note Jazz Club

H νέα σεζόν στο Half Note Jazz Club ανοίγει με κάποιες ιδιαίτερες μορφές της κιθάρας. Τέτοια περίπτωση είναι ο Κώστας Μπαλταζάνης, που συναντά για μία και μοναδική εμφάνιση φίλους και παλιούς συνοδοιπόρους του, σε μια βραδιά όπου θα παίξουν και θα αυτοσχεδιάσουν σε πρωτότυπες συνθέσεις.
Τετάρτη 12/10, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b