MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βέλμα: Η ευφυής ηρωίδα του Scooby-Doo και επίσημα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της HBO Max φαίνεται να έδωσε τέλος στις φήμες που αφορούσαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό της αγαπημένης ηρωίδας του Scooby-Doo, Βέλμα, επιβεβαιώνοντας την ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Φωτογραφία: Warner Bros. Animation
Monopoli Team

H Βέλμα από το Scooby-Doo ανήκει και επίσημα στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ένα στιγμιότυπο από τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της HBO Max «Trick or Treat Scooby-Doo!», το οποίο δείχνει τη ευφυή ηρωίδα της ομάδας Mystery Inc καταγοητευμένη από τη γνωριμία της με τον χαρακτήρα μιας ενδυματολόγου, της Coco Diablo, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  επιβεβαιώνοντας τις υποψίες δεκαετιών των θαυμαστών του franchise.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός της Βέλμα αποτελούσε ένα κοινό μυστικό με διάφορες θεωρίες να κυκλοφορούν κατά καιρούς. Η ηρωίδα και το farchise πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους το 1969 με τη σειρά κινουμένων σχεδίων της Hanna-Barbera «Scooby-Doo, Where Are You!». Έκτοτε ακολούθησαν πολυάριθμες κινηματογραφικές μεταφορές καθώς και τηλεοπτικά reboots.

Ακόμη και ο James Gunn, σεναριογράφος των πρώτων live-action φιλμ, και το Tony Cervone, επιβλέπων παραγωγός της σειράς «Mystery Incorporated», είχαν επιβεβαιώσει το γεγονός, ωστόσο δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να το επισημοποιήσουν στη μεγάλη οθόνη.

Το 2020, μάλιστα, ο Gunn έγραψε στο twitter πως «προσπάθησε» να σκιαγραφήσει τη Βέλμα ως λεσβία στις live-action ταινίες: «Το 2001 η Βέλμα ήταν φανερά ομοφυλόφιλη στο αρχικό σενάριο μου», δήλωσε, «ωστόσο το στούντιο προσπαθούσε να θολώσει τα νερά όλο και περισσότερο, καθιστώντας το αμφίσημο, μετά ανύπαρκτο και στο τέλος της κότσαραν έναν φίλο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Λυρική διευρύνει τις ακροάσεις για τη “Στρέλλα” για να βρεθεί μια διεμφυλική γυναίκα πρωταγωνίστρια12.09.2018

Ενώ κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας 2020, ο Cervone έγραψε στο Instagram: «Το έχω ξαναπεί, η Βέλμα στο Mystery Incorporated δεν είναι αμφιφυλόφιλη. Είναι λεσβία. Πάντα σχεδιάζαμε τη Βέλμα να δρα εκτός χαρακτήρα όταν έβγαινε με τον Σάγκι, καθώς εκείνη η σχέση ήταν λάθος για την ίδια, και δεν μπορούσε να διατυπώσει εύκολα το γιατί. Υπάρχουν νύξεις ως προς το γιατί σε εκείνο το επεισόδιο με τη γοργόνα και αν εξετάσετε προσεκτικά τα δρώμενα θα καταλάβετε πως ήταν όσο ξεκάθαρο μπορούσε να είναι δέκα χρόνια πριν. Δεν νομίζω ότι η Marcie και η Βέλμα είχαν χρόνο να ακολουθήσουν τα συναισθήματα τους στο κεντρικό χρονοδιάγραμμα της πλοκής, αλλά ήταν ζευγάρι. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, όμως αυτή ήταν η πρόθεση μας». 

*Με πληροφορίες από το Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b