MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου

Εικαστικές συναντήσεις, φεστιβάλ γαστρονομίας και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022.

Travel Through Theatre: Το θέατρο «ενώνει» τον κόσμο στη νέα έκθεση του Εθνικού και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
Travel Through Theatre: Το θέατρο «ενώνει» τον κόσμο στη νέα έκθεση του Εθνικού στο αεροδρόμιο
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή επιστρέφει

«Ο Αρχικηπουρός» στον Δαναό

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ. Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις.
28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2022
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

2. Travel Through Theatre: Το θέατρο «ενώνει» τον κόσμο στη νέα έκθεση του Εθνικού στο αεροδρόμιο Travel Through Theatre: Το θέατρο «ενώνει» τον κόσμο στη νέα έκθεση του Εθνικού και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

To Εθνικό Θέατρο και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάζονται για ακόμη μία φορά και παρουσιάζουν την έκθεση «Travel Through Theatre»έως τις 31 Μαρτίου 2023. Όπως αναφέρει η Ειρήνη Μουντράκη, Επιμελήτρια της έκθεσης και Υπεύθυνη Δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου «Στο επίπεδο των Αφίξεων, ένας «θεατρικός χάρτης» προσκαλεί τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου να εξερευνήσουν έναν κόσμο χωρίς σύνορα και χώρες, έναν κόσμο ανοιχτό που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς. Ένας ενδεικτικός – και σε καμία περίπτωση εξαντλητικός – θεατρικός χάρτης με επιδραστικούς συγγραφείς, τους οποίους μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα μέσω qrcodes που αποκαλύπτουν στοιχεία για τη ζωή και τη δραματουργία τους, φωτογραφίες από παραστάσεις των έργων τους στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, αλλά και θησαυρίσματα από τα κείμενά τους».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 12 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2023

Δευτέρα εώς Κυριακή: 24h
Τέχνη & Πολιτισμός, Επίπεδο Αφίξεων (Έξοδος 1) – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Αττική Οδός, Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος. Τηλ: 21 0353 0000 | https://www.aia.gr/el/traveler/airport-information/art-and-culture/

3. «Μέρα Κατάπαυσης»: Έκθεση του Βασίλη Βασιλακάκη στην γκαλερί Batagianni

Στην γκαλερί Batagianni ο Βασίλης Βασιλακάκης εκθέτει, από την 1η Οκτωβρίου, την νέα του δουλειά με τίτλο «Μέρα Κατάπαυσης». Πρόκειται για ένα σύνολο νεκρών φύσεων σε μικρή διάσταση σαν ιερές εικόνες όπου η μίμηση μοιάζει παράξενη, μυστηριώδης μέσα από την απομόνωση ενός αντικειμένου σε μαύρο φόντο. Ο καλλιτέχνης διαρκώς απλοποιεί τα ζωγραφικά του μέσα προσδίδοντας μια πλούσια νοηματοδότησή, ως προς το περιεχόμενό τους. Το δράμα απουσιάζει μέσα από την γοητεία της εικονογραφίας. Οι εικόνες πλέουν ανάμεσα στο φόντο και το μπροστινό μέρος σε μια διφορούμενη σχέση. Ο ζωγράφος σε καθένα του έργο δημιουργεί ένα πλαίσιο πολλαπλών δυνατοτήτων ως προς το περιεχόμενο τους στεκόμενος μακριά από την αναγνωσιμότητα της ιστορίας τους.
Εγκαίνια: Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 12:00 – 16:00
Διάρκεια έκθεσης: 1-29 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 16.00 – 20.00 και Τετάρτη & Σάββατο, 11.00 – 15.00
Batagianni Gallery, Αντήνορος  17, Αθήνα. τηλ.2107238047. Email:[email protected].

4. «Πειραιάς Artport ΙΙ»: Ολοκληρώνεται το εικαστικό πρόγραμμα για το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

«Love Is The Message, The Message Is Death»

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το φεστιβάλ «Πειραιάς Artport ΙΙ». Ένα διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, κινηματογράφο, εκθέσεις και δράσεις. Στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022, η έκθεση «Love Is The Message, The Message Is Death» του βραβευμένου με το Χρυσό Λιοντάρι στη Μπιενάλε της Βενετίας 2019, Arthur Jafa. Ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής και θεωρητικός Αφροαμερικανός στο έργο του εξετάζει την ιστορία και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών. Στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, έως τις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται, επίσης, η ατομική έκθεση της Αμερικανίδας εικαστικού Barbara Kruger, με τίτλο «#visualartport»,  με τη δουλειά της προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή σε αδικίες, προκαταλήψεις και πολιτισμικά στερεότυπα που η κοινωνία έχει εξυψώσει σε κανόνες και αρχέτυπα. Ενώ την ίδια περίοδο, στην Περιμετρική Περίφραξη ΟΛΠ, φιλοξενείται υπαίθρια εικαστική έκθεση σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια εικαστική εγκατάσταση στο ίδιο λιμάνι που πριν 100 χρόνια υποδέχθηκε τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Οι φοιτητές του ΙΓ’ Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, εμπνευσμένοι από εκείνες τις πρώτες αφίξεις στον Πειραιά, συνθέτουν έργα μέσα από τη δική τους νεότερη, καλλιτεχνική ματιά.
Διάρκεια εκθέσεων: 9 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: 13:00 – 20:00
Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Λιμάνι Πειραιά, Πύλη E2 | https://www.dithepi.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. Vinyl Market: Η μεγάλη γιορτή του Βινυλίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης επιστρέφει με τη νέα σεζόν στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού, σε μια γιορτή για το βινύλιο στις 30 Σεπτέμβρη, 1 και 2 Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα. Όπως πάντα, ευχάριστες μουσικές θα σας συναρπάσουν σε όλη την διάρκεια του event. Στα decks του θα βρίσκονται γνωστοί DJ’s, αλλά και πολλοί άλλοι από την ομάδα του Vinyl Market.
Σαββατοκύριακο 1-2/10 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b