MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χάρι Στάιλς: 10 εμβληματικές εμφανίσεις από την ιστορία της Τέχνης που θα θέλαμε να δούμε πάνω στο απόλυτο fashion icon

Κάνουμε μια «βουτιά» στην ιστορία της Τέχνης και διαλέγουμε τα πιο εμβληματικά σύνολα που θα θέλαμε πολύ να δούμε τον Χάρι Στάιλς να φοράει στην επόμενη περιοδεία του, σε ένα νέο βίντεοκλιπ, ή ποζάροντας σε κάποιο εξώφυλλο περιοδικού.

Ευδοκία Βαζούκη | 25.09.2022

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που ο Χάρι Στάιλς αψήφησε τα στερεότυπα, καταλήγοντας να γίνει το «πρόσωπο» που εκπροσωπεί καλύτερα από τον καθένα, ίσως, τη gender fluid μόδα.

Αυτό το αγόρι, που κάποτε ήταν απλά ένα μέλος ενός εφηβικού boy-band, έχει εδραιωθεί σήμερα, στα 28 του, ως ένα από τα πιο επιδραστικά ποπ είδωλα χάρη στη μουσική του, αλλά και γιατί εκπροσωπεί επάξια μια διαφορετική μόδα, έξω από κανόνες, μια μόδα που δεν κοιτάζει φύλο, αψηφά τα στερεότυπα, αλλά και κάθε περιορισμό γύρω από αυτά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξώφυλλο του στην αμερικανική Vogue τον Δεκέμβριο του 2020, για το οποίο φωτογραφήθηκε φορώντας μία δαντελένια τουαλέτα του οίκου Gucci κι ένα μεταξωτό σακάκι. Η φωτογράφιση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις -τόσο θετικές, όσο και αρνητικές – όμως σύμφωνα με τον ίδιο τον Βρετανό τραγουδιστή είναι κάτι που δεν μετανιώνει. Σήμερα, μερικά χρόνια αργότερα, ο Χάρι εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο με τις θαρραλέες επιλογές του στη μόδα, που δεν περιορίζονται σε αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Την άνοιξη του 2022, κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ, με τίτλο «Harry’s House». Πρόκειται για τον δεύτερο δίσκο του και αυτή τη φορά ο Χάρι ήθελε το αποτέλεσμα να μοιάζει πιο πολύ στον ίδιο και όχι να βασίζεται στα είδωλά του, όπως συνέβη με το προηγούμενο άλμπουμ του «Fine Line». Το single «As It Was» έσπασε κάθε ρεκόρ στο Spotify μέσα σε μόλις 24 ώρες, η εμφάνισή του με τη Lizzo φορώντας ροζ Gucci γούνες και τραγουδώντας «I Will Survive» στο καλιφορνέζικο φεστιβάλ Coachella, έχει ήδη αφήσει ιστορία, ενώ όλοι περιμέναμε να τον δούμε στο «Don’t Worry Darling» της Ολίβια Γουάιλντ. Και αυτή η στιγμή έφτασε, καθώς η πολυαναμενόμενη ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Με αυτή την αφορμή, και μιας και ο ίδιος βρίσκεται πάλι «στα πράγματα», θέλαμε πραγματικά να πάμε πίσω στην ιστορία της Τέχνης και να ανακαλύψουμε εμβληματικά σύνολα που θα θέλαμε πολύ να δούμε τον ίδιο να φοράει. Άλλωστε, στη συνέντευξη που συνόδευε την φωτογράφιση στη Vogue, ο Χάρι είχε μιλήσει για τους «κανόνες» που ορίζουν τι πρέπει να φοράμε βάσει του φύλου μας, αλλά και για το πώς αυτοί οι κανόνες σιγά σιγά καταρρέουν. «Όταν απομακρυνθείς από την ιδέα ότι ‘υπάρχουν ρούχα για άντρες και υπάρχουν ρούχα για γυναίκες’, όταν αφαιρέσεις κάθε εμπόδιο, προφανώς διευρύνεις το πεδίο, στο οποίο μπορείς να παίζεις» είχε πει τότε. «Όταν πάω στα μαγαζιά, καμιά φορά βλέπω τα γυναικεία ρούχα και σκέφτομαι ότι είναι υπέροχα. Έτσι είναι με όλα -κάθε φορά που ο ίδιος θέτεις εμπόδια στην ζωή σου, απλά περιορίζεις τον εαυτό σου».

Για να δούμε λοιπόν μερικά σύνολα που κατά τη γνώμη μας ο ίδιος θα φορούσε χωρίς κανένα πρόβλημα – αφού τα στεγανά για εκείνον δεν έχουν καμία απολύτως σημασία –  και θα έγραφε για μια ακόμη φορά ιστορία…

#1 Vanity Fair Cover – Georges Lepape, 1919

#2 Portrait of Prospero Alessandri – Giovanni Battista Moroni, 1560

#3 Young Man with a Flower Behind His Ear – Paul Gauguin, 1891

#4 Flaming June – Frederic Lord Leighton, 1895

#5 Portrait of a Cavalier – Cesare Auguste Detti, 19th Century

#6 The Signal – William Powell Frith, 1858

#7 Young Man Among Roses – Nicholas Hilliard, c. 1585

#8 Boy With a Pipe – Pablo Picasso, 1905

#9 Lorenzacchio – Alphonse Mucha, 1896

#10 Dr. Pozzi at Home – John Singer Sargent, 1881

#11 Arrangement in Black, No. 5 – James McNeill Whistler, 1882

#12 Tristan and Isolde – John William Waterhouse, 1916

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b