MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Airhostess-737: Η ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου διακρίθηκε στο 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, η ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου διακρίθηκε στο σημαντικότερο Φεστιβάλ της Αμερικής, το 47ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο (TIFF), ανάμεσα σε 39 ταινίες.

Η Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στο Airhostess-737
Monopoli Team

Σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ «προσγειώθηκε» η “Airhostess-737”, η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, σε παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε και συμπαραγωγή Cosmote TV και Αταλάντη Α.Ε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, ενός εκ των σπουδαιότερων κινηματογραφικών γεγονότων του κόσμου, η ταινία, με πρωταγωνίστρια την Λένα Παπαληγούρα, επισκέφθηκε το πιο σημαντικό φεστιβάλ στην Αμερική, το 47ο TIFF (Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο).

Ανάμεσα σε 39 άλλες ταινίες, η “Airhostess-737” διαγωνίστηκε και κέρδισε Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ταινίας.

Η επιτροπή ανέφερε, σχετικά με την απόφασή της: «Για το εξαιρετικά διασκεδαστικό και απίστευτα εκτελεσμένο πορτρέτο της προσωπικής κρίσης μιας αεροσυνοδού, η κριτική επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τιμητική διάκριση στο τμήμα IMDbPro Short Cuts για την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους στο “Airhostess-737” του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου. Με επίκεντρο την εντυπωσιακή ερμηνεία της Λένας Παπαληγούρα, η ταινία είναι μια ασύλληπτη, συναρπαστική και αξέχαστη τραγικωμωδία

Παράλληλα, η ταινία διακρίθηκε με το μεγάλο βραβείο της βραδιάς στο 28ο Γαλλικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, L’Etrange Festival. Το βραβείο υποστηρίζεται από το Γαλλικό κανάλι CANAL+.

Οι παραπάνω διακρίσεις συμπληρώνουν έναν εξαιρετικό μήνα για τον σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστο, καθώς και το μεγάλου μήκους σχέδιο-ντεμπούτο του, «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια», σε παραγωγή της εταιρείας Αργοναύτες Α.Ε. με παραγωγό την Ιωάννα Μπολομύτη, συμμετείχε στην «Αγορά» του Φεστιβάλ του Σεράγεβο (CineLink Co-Production Market) όπου και έλαβε τη σημαντικότερη διάκριση, καθώς κέρδισε το Eurimages Co-Production Development Award. Στην ταινία είναι συμπαραγωγός και η ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛένα Παπαληγούρα: Θα ήθελα να μην έχω ανάγκη την επιβεβαίωση12.09.2018

Λίγα λόγια για την ταινία

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα σε έναν απαιτητικό και διαφορετικό ρόλο, ενώ με τη φωνή της, σε ένα συμβολικό ρόλο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.

Επίσης, εμπνευσμένο από την ταινία είναι το “Νανούρισμα της Βανίνας”, ένα νανούρισμα σε μουσική του Λευτέρη Σαμψών, στίχους του Πέτρου Βουνισέα και του Λευτέρη Σαμψών, με την ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b