MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο κόσμος σοκάρεται από την φωτογραφία βρετανικού δρόμου που δεν είναι αληθινός

Μια εικόνα από έναν φανταστικό δρόμο στη Βρετανία «άναψε» την κουβέντα στο διαδίκτυο.

Πηγή: Jack Finnigan/Unsplash
Monopoli Team

Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, με την επεξεργασία των φωτογραφιών να αποτελεί πλέον ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια του διαδικτύου. Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της εντυπωσιακής τεχνολογίας οδήγησε στη δημιουργία μιας εικόνας ενός βρετανικού δρόμου, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Η εικόνα αυτή έχει αφήσει άναυδους τους ανθρώπους. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο Reddit με τίτλο: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει βρετανικούς δρόμους με ανησυχητική ακρίβεια». Η εικόνα δείχνει έναν δρόμο με ανηφορική κλίση και με σπίτια δεξιά και αριστερά.

Με την πρώτη ματιά ο δρόμος μοιάζει με ένα πραγματικό και τυπικό βρετανικό δρόμο. Όμως οι χρήστες του Reddit με μια πιο παρατηρητική ματιά διαπίστωσαν και επεσήμαναν ορισμένες κραυγαλέες ανακρίβειες στην κατασκευασμένη εικόνα.

«Δεν υπάρχουν πέτρες και το κράσπεδο δεν έχει αρκετό βάθος», έγραψε κάποιος χρήστης. «Που είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο;», αναρωτήθηκε κάποιος άλλος. «Και οι λακκούβες;», έγραψε ένας άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνητή νοημοσύνη προβλέπει πως θα είναι οι τελευταίες… selfies πριν το τέλος της Γης12.09.2018

Εκείνο που προδίδει ότι η εικόνα είναι φανταστική είναι όταν επιχειρήσεις να κάνεις μεγέθυνση. Τα σπίτια φαίνονται αλλοιωμένα, καθώς η εικόνα σπάει. Είναι δεδομένα πάντως, ότι πολύ σύντομα η τεχνολογία των φανταστικών εικόνων θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b