MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ράμλα Αλί: Η πρόσφυγας από τη Σομαλία που γράφει ιστορία ως μποξέρ, μοντέλο κι ακτιβίστρια

Η πυγμαχία ήταν «απαγορευμένος καρπός» για ένα κορίτσι από τη Σομαλία, τα όνειρα στο ρινγκ, άπιαστα. Όχι όμως για την Ράμλα Αλί…

Monopoli Team

Η ρεβάνς Ολεξάντρ Ούσουκ εναντίον Άντονι Τζόσουα στις 20 Αυγούστου, που τιτλοφορήθηκε ως «The Rage on the Red Sea», περιελάμβανε έναν αγώνα στο undercard πρωτοποριακό, λόγω των συμμετεχόντων και της τοποθεσίας της εκδήλωσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο γυναίκες αγωνίστηκαν σε αγώνα πυγμαχίας στη Σαουδική Αραβία, στη Τζέντα. Ο λόγος για τις Ράμλα Αλί και Κρίσταλ Γκαρσία Νόβα.

Δυστυχώς για τους παρευρισκόμενους δεν κράτησε πολύ όμως. Η Σομαλή πυγμάχος με έδρα τη Βρετανία χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα για να βγάλει νοκ άουτ την αντίπαλό της από τη Δομινικανή Δημοκρατία. «Ας ελπίσουμε ότι είναι η πρώτη από τις πολλές μεγάλες, γυναικείες μάχες στο Βασίλειο και την περιοχή», έγραψε η Αλί στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, τρεις 24ωρα αργότερα. Για εκείνη η εντυπωσιακή της νίκη -έβδομη επαγγελματική- μέσα στο ρινγκ, είχε μικρότερη αξία από το γεγονός αυτό καθαυτό.

«Είπα χαριτολογώντας σε μια φίλη μου πριν από πολλά χρόνια ότι θέλω το πρόσωπό μου να είναι παντού», λέει σε συνέντευξή της στο BBC. «Να έχω κάνει τόσα πολλά, όχι μόνο μέσα στο ρινγκ αλλά και έξω από το ρινγκ, που οι άνθρωποι λένε “Θεέ μου, όχι πάλι αυτή”». Αυτό το όνειρο θα ήταν απαγορευμένο στην εμπόλεμη Σομαλία όπου γεννήθηκε. Ήταν απαγορευμένο ως μικρό κορίτσι πρόσφυγας στο Λονδίνο. Ήταν απαγορευμένο για τη μητέρα της για καιρό και αναγκαζόταν να της λέει ψέματα. Αυτό το όνειρο όμως, είναι πια η ονειρική της πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b