MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Airhostess-737: Η ταινία μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου “ταξιδεύει” στο 47o Φεστιβάλ Τορόντο

Προς διεθνή φεστιβάλ έχει «απογειωθεί» η “Airhostess-737”, η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, που μόλις απέκτησε το πρώτο επίσημό του trailer.

Η Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στο Airhostess-737
Η Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στο Airhostess-737
Monopoli Team

Προς διεθνή φεστιβάλ έχει «απογειωθεί» η “Airhostess-737”, η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, σε παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε και συμπαραγωγή Cosmote TV και Αταλάντη Α.Ε.

Έτσι, αυτό το Φθινόπωρο η ταινία θα «πετάξει» από Αθήνα προς την 47η έκδοση του φημισμένου Βορειοαμερικανικού φεστιβάλ του Τορόντο (TIFF), το οποίο θα διεξαχθεί στην καναδική μητρόπολη, μεταξύ 8-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Ας σημειωθεί πως η “Airhostess-737” έχει ήδη σημαντικές πτήσεις στο ενεργητικό της: μετά την πρεμιέρα στο 75ο φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου η αποστολή της ταινίας είχε την ευκαιρία να γιορτάσει και να χαρεί την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στην ταινία το κοινό του φεστιβάλ, ακολούθησαν δύο ακόμη σημαντικές στάσεις, στο βαλκανικό 21o Dokufest και στο ιταλικό 21o Concorto ISFF.

Σήμερα, παράλληλα με την ανακοίνωση για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο, κυκλοφορεί για πρώτη φορά, το επίσημο Τρέιλερ της ταινίας!

Δείτε το τρέιλερ:

Λίγα λόγια για την ταινία

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛένα Παπαληγούρα: Θα ήθελα να μην έχω ανάγκη την επιβεβαίωση12.09.2018

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα σε έναν απαιτητικό και διαφορετικό ρόλο, ενώ με τη φωνή της, σε ένα συμβολικό ρόλο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.

Επίσης, εμπνευσμένο από την ταινία είναι το “Νανούρισμα της Βανίνας”, ένα νανούρισμα σε μουσική του Λευτέρη Σαμψών, στίχους του Πέτρου Βουνισέα και του Λευτέρη Σαμψών, με την ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μια παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε σε συμπαραγωγή Cosmote Tv και Αταλάντη Α.Ε, με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος
Παραγωγοί: Ιωάννα Μπολομύτη, Δημήτρης Τσακαλέας
Executive Producer: Πάνος Παπαχατζή
Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου & η Χάρις Αλεξίου (φωνή μητέρας)
Σενάριο: Θανάσης Νεοφώτιστος, Γρηγόρης Σκαράκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου G.S.C
Μοντάζ: Πάνος Αγγελόπουλος
Art Direction: Εύα Γαϊτανίδου
Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Κουπετώρης
Ηχοληψία: Αλέξης Κουκιάς-Παντελής
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Λευτέρης Σαμψών
Μακιγιάζ και μαλλιά: Όλγα Κομπογιάννη
Διεύθυνση παραγωγής: Ιόλη Αντζουλάτου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Φλωκατούλα
Συμμετέχουν: Γιάννης Μουστάκας, Ελένη Μολφέτα, Θοδωρής Βουρνάς, Γιούλη Πεζοπούλου

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b