MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Ποιες είναι οι 10 πιο επικές (και ακριβές) σκηνές καταδίωξης όλων των εποχών;

Από το Fast Five μέχρι το Mission Impossible, όταν πρόκειται για σκηνές με αυτοκίνητα στον κινηματογράφο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη συγκίνηση της καταδίωξης – αλλά ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σκηνές όλων των εποχών και πόσο κόστισαν;

Baby Driver (2017)
Monopoli Team

Από το Fast Five (2011), στο Vanishing Point (1971) αλλά και τις Mission Impossible ταινίες όταν πρόκειται για σκηνές με αυτοκίνητα στον κινηματογράφο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη συγκίνηση της καταδίωξης – αλλά ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σκηνές όλων των εποχών και πόσο κόστισαν;

Σε συνεργασία με έναν εμπειρογνώμονα, η νέα έρευνα της Compare the Market αποκάλυψε τις πιο δημοφιλείς καταδιώξεις αυτοκινήτων της μεγάλης οθόνης και πόσο ακριβώς θα κόστιζε κάθε σκηνή, με βάση την τρέχουσα αποτίμηση των πρωταρχικών οχημάτων που συμμετέχουν στις σκηνές.

Οι τρεις πιο ακριβές καταδιώξεις αυτοκινήτων της μεγάλης οθόνης

Vanishing Point (1971) – $1,464,453.84

Fast Five (2011) – $255,683.08

Mission Impossible: Fallout (2018) – $253,283.39

Μια νέα έρευνα από το comparethemarket.com.au αποκάλυψε τις πιο δημοφιλείς κινηματογραφικές καταδιώξεις αυτοκινήτων και το κόστος τους, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τον Chris Pollitt του Car and Classic.

Η ταινία Vanishing Point (1971) έχει την πιο ακριβή σκηνή καταδίωξης με κόστος κοντά στα 1,5 εκατομμύριο δολάρια!

Παρά την πρόσφατη κυκλοφορία της (2017), η ταινία Baby Driver του Edgar Wright είναι η πιο δημοφιλής σκηνή καταδίωξης στη λίστα, συγκεντρώνοντας πάνω από 82 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η σκηνή από το Vanishing Point (1971) αποκαλύφθηκε ως η πιο ακριβή με βάση τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στη σκηνή ($1.464.453,84), συμπεριλαμβανομένου του κόστους προσαρμοσμένου στον πληθωρισμό. Ωστόσο, η κλασική ταινία “Baby Driver” ήταν η πιο δημοφιλής σκηνή καταδίωξης αυτοκινήτων στη λίστα.

Compare the Market

Στην κορυφή της λίστας, όπως είπαμε, βρίσκεται η κλασική ταινία Vanishing Point. Με 103 αυτοκίνητα και μια σκηνή καταδίωξης αυτοκινήτων συνολικής αξίας περίπου 1.464.454 δολαρίων πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο ρεαλιστικές ταινίες καταδίωξης αυτοκινήτων όλων των εποχών.

Ξέρεις ότι μια ταινία θα είναι καλή όταν η πρώτη κιόλας σκηνή δείχνει τον Vin Diesel να δραπετεύει από ένα λεωφορείο -και το Fast Five σίγουρα δεν απογοήτευσε. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί αυτή η σκηνή καταδίωξης αυτοκινήτων έχει σχεδόν 9 εκατομμύρια προβολές στο YouTube! Υπάρχουν πέντε οχήματα Dodge Charger Pursuit του 2011 που εμφανίζονται στην πιο δημοφιλή σκηνή καταδίωξης αυτοκινήτων του Fast Five, τα οποία κοστίζουν συνολικά πάνω από 200.000 δολάρια!

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής Ασφαλίσεων Αυτοκινήτων της Compare the Market, λέει: “Η συγκίνηση των κινηματογραφικών καταδιώξεων δεν συγκρίνεται, και αυτό είναι εμφανές από τις προβολές που έχουν συγκεντρώσει αυτά τα αποσπάσματα των ταινιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πούμε ότι η ζωή δεν αντικατοπτρίζει την τέχνη όταν πρόκειται για αυτές τις σκηνές. Για κάθε οδηγό, είναι πάντα σημαντικό να έχει το σωστό ασφαλιστήριο αυτοκινήτου και να οδηγεί με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή, ώστε να περιορίζει τον κίνδυνο ατυχήματος”.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Η CompareTheMarket συγκέντρωσε στοιχεία από διάφορες πηγές και άρθρα για να προσδιορίσει ποιες ήταν οι πιο γνωστές κινηματογραφικές καταδιώξεις. Για να επιλέξουν τις πιο δημοφιλείς, τις κατέταξαν χρησιμοποιώντας τον αριθμό των προβολών στο YouTube του πιο σχετικού και πιο προβεβλημένου βίντεο ανά κάθε καταδίωξη αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, συνεργαστήκαν με τον επικεφαλής σύνταξης του Car and Classic, Chris Pollitt, για να υπολογίσουν το κόστος των οχημάτων από κάθε σκηνή καταδίωξης. Στη συνέχεια, οι σκηνές των ταινιών κατατάχθηκαν με βάση το εκτιμώμενο κόστος ανά σκηνή καταδίωξης αυτοκινήτων.

Αρκετές από τις ταινίες που παρουσιάστηκαν χρησιμοποίησαν προσαρμοσμένα ή ειδικά τροποποιημένα οχήματα. Όπου το στούντιο δεν έχει δημοσιεύσει το κόστος αυτών των αυτοκινήτων, υπολογίσαν ένα ποσό με βάση το κόστος μιας μη τροποποιημένης έκδοσης του οχήματος. Δεδομένης της υποτίμησης της αξίας κάθε παλαιότερου μοντέλου αυτοκινήτου που εμφανίζεται στις σκηνές των ταινιών, έλαβαν υπόψη τον πληθωρισμό για να κατατάξουν τις ταινίες με βάση το προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό εκτιμώμενο κόστος.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που εμπλέκονται σε κάθε ταινία ελήφθη από το www.imcdb.org.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική έρευνα στην ιστοσελίδα του CompareTheMarket.

Λίγα λόγια για την CompareTheMarket

comparethemarket.com κυκλοφόρησε το 2006 και αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για να γίνει ένας από τους κορυφαίους ιστότοπους σύγκρισης τιμών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η comparethemarket.com παρέχει στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο να κάνουν τη σωστή επιλογή για αυτούς σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης αυτοκινήτων, σπιτιού, ζωής, ταξιδιού και κατοικίδιων ζώων, καθώς και χρησιμότητας και χρηματικών προϊόντων, όπως πιστωτικές κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Dark Side of the Moon: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το θρυλικότερο album των Pink Floyd12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b