MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Open call κατάθεσης ταινιών και podcast για την 63η διοργάνωση

Η 63η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί νέους 18-30 ετών να καταθέσουν τις δικές τους ταινίες για την οπαδική βία και, παράλληλα, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα κατάθεσης podcast σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Open call κατάθεσης ταινιών και podcast για την 63η διοργάνωση
Φωτογραφία: Thomas William/unsplash
Monopoli Team

Το ελληνικό σινεμά θα πρωταγωνιστήσει και στη φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό το 63o ΦΚΘ σας προσκαλεί να καταθέσετε τις ταινίες σας, συνεχίζοντας και ενισχύοντας τις δράσεις που έχουν ως στόχο τη στήριξη του ελληνικού σινεμά και την διασύνδεσή του με κορυφαίους επαγγελματίες του εξωτερικού.

Γύρισε τη δική σου ταινία ενός λεπτού για την οπαδική βία!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον θεατή στο θέμα της οπαδικής βίας, προσκαλεί νέους και νέες από 18 έως 30 ετών να δημιουργήσουν μονόλεπτες ταινίες πάνω σε αυτό το θέμα.

Πέντε από τις ταινίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022). Κάθε μία από τις βραβευμένες ταινίες θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ταινίες τους έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022. Αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

Τμήμα Podcast

Το Τμήμα Podcast του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11/2022) με χαρά προσκαλεί τους δημιουργούς podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τα έργα τους.

Το Φεστιβάλ ήταν από τα πρώτα στον κόσμο που ενσωμάτωσε τα ψηφιακά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη στο πρόγραμμά του. Φέτος, η συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζεται και οι συμμετέχοντες στα τμήματα Podcast του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εκτός από το Βραβείο Καλύτερου Podcast που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ, έχουν την ευκαιρία να διαγωνισθούν και για το Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ.

Ο νικητής αυτού του βραβείου θα βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού project).

Αιτήσεις συμμετοχής και κανονισμοί εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Παίζουμε κινηματογράφο;»: Το βιβλίο που κάνει το σινεμά, παιχνίδι12.09.2018

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το iMEdD παρουσιάζουν ένα νέο βραβείο για ανάπτυξη podcast

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD δημιουργούν ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης podcast. Οι δύο οργανισμοί προσκαλούν δημιουργούς podcast, καθώς και επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου του κινηματογράφου και των ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για podcast, τα οποία θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του iMEdD. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα επιλεγεί μία, η οποία θα κερδίσει ένα βραβείο για την υλοποίηση ενός πρωτότυπου podcast.

*Αιτήσεις συμμετοχής και κανονισμοί εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b