MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου
Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Το 12ο AOAFF παρουσιάζει την «Τριλογία του Πριν» σε έναν μοναδικό μαραθώνιο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το 12ο Athens Open Air Film Festival διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ένα μοναδικό μαραθώνιο. Σε back-to-back προβολές που θα γίνουν το ίδιο βράδυ, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, οι (πολλοί) θαυμαστές της ρομαντικής τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το «Πριν το Ξημέρωμα», το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» στη διάρκεια μιας νύχτας προορισμένης για γνήσιους αισθηματίες όπως ο Τζέσι και η Σελίν, οι ήρωες που ενσάρκωσαν ιδανικά ο Ίθαν Χοκ και η Ζυλί Ντελπί στο υπέροχο φιλμικό τρίπτυχο του Λινκλέιτερ.
Πότε: Παρασκευή 29 Ιουλίου | 21:15 – 02:45 | Είσοδος ελεύθερη
Πού: Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος | Μοναστηρίου 137, Ακαδημία Πλάτωνος.

2. «Επιστροφή στα 50’s»: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τις Παρασκευές του Ιουλίου (ώρα 21:00), θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Επιστροφή στα 50’s», στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε κλασικές ταινίες της δεκαετίας του 50’ που φέρουν την υπογραφή διάσημων σκηνοθετών και στις οποίες πρωταγωνιστούν μεγάλα κινηματογραφικά αστέρια της εποχής. Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 21:00Μεγάλε μου Έρωτα (An Affair to Remember). Σκηνοθεσία: Λίο ΜακΚάρεϊ. Με τους: Κάρι Γκραντ, Ντέμπορα Κερ, Ρίτσαρντ Ντένινγκ. O πλέιμποϊ Νικ Φεράντε και η τραγουδίστρια Τέρι Μακ Κέι γνωρίζονται σε πλοίο με προορισμό την Αμερική, και παρόλο που και οι δυο τους είναι ήδη αρραβωνιασμένοι, ερωτεύονται και υπόσχονται να συναντηθούν μετά από έξι μήνες στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ…
Παρασκευή 29/7, 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 09:00-17:00.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος. Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr

3. Park Your Cinema: Προβολή της ταινίας «Νέοι, Ωραίοι και Άνεργοι» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες επιλέγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ). Παρασκευή 29/07, 21.00 | «Νέοι, Ωραίοι και Άνεργοι» / Reality Bites (1994). Σκηνοθεσία: Ben Stiller. Πρωταγωνιστούν: Winona Ryder, Ethan Hawke, Ben Stiller, Janeane Garofalo. Η Λιλέινα καταγράφει σε φιλμ αυθόρμητες στιγμές της παρέας της. Ο Μάικλ, στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού, ενθουσιάζεται και της προτείνει να προβάλει το φιλμ στον αέρα. Τώρα, εκείνη πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη δόξα και το σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής.
Παρασκευή 29/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

4. | 10o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Σπάνιες προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία του νησιού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει 28–31 Ιουλίου για να γιορτάσει 10 χρόνια παρουσίας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με κεντρική θεματική τον «Τόπο» και ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές live περφόρμανς, εργαστήρια, ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις. Με κύριο θέμα τον Τόπο, το SIFF επικεντρώνεται φέτος στην ανάδειξη της τοπικότητας της Σύρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής και δημιουργικής πορείας του νησιού. Ταυτόχρονα, προωθεί την αντίληψη ότι η περιφέρεια μπορεί να έχει δυναμική αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων και να λειτουργεί ως τόπος σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβολής.
28-31 Ιουλίου 2022
Εισιτήρια: Ημερήσιο εισιτήριο: 5 ευρώ
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOppenheimer: Έφτασε το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν12.09.2018

Εκθέσεις

5. Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Πέρρου «Εν οίκω» στο A Touch of New / Vacation House Ασπάλαθος στον Τριαντάρο της Τήνου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 19:15 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Ο οίκος και το σχήμα του εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα έργα ως εικόνα αρχετυπική. Πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι καθημερινοί και το σπίτι είναι το πεδίο όπου εξελίσσεται η σύγχρονη πραγματικότητα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η έννοια του «οίκου» που προστατεύει ως απάγκιο, ενώνει, αλλά μπορεί και να περιορίζει, ακόμη και να συνθλίβει, ζωντανεύει και γίνεται επιφάνεια ζωγραφική.
Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Ιουλίου, 19:15μμ,
Διάρκεια: 29 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2022
Καθημερινά, 18:15 – 21:00,
A Touch of New / Vacation House Ασπάλαθος, Τριαντάρος, Τήνος, Κυκλάδες, Ελλάδα.

6. Χώροι του Ανθρώπου: Ομαδική εικαστική έκθεση στον Αμπελώνα Θεόδωρου Κοσμόπουλου στην Τήνο

Η εικαστική έκθεση «Χώροι του Ανθρώπου», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 19:00, στον Αμπελώνα Θεόδωρου Κοσμόπουλου, στην Τήνο, περιλαμβάνει τέσσερα «ψυχογεωγραφικά τοπία»*, διαφορετικές αφαιρετικές ερμηνείες των εννοιών του χώρου, που αναπτύσσονται σε σχέση με τον χώρο του αμπελώνα με την ευρύτερη έννοια. Η έκθεση αποτυπώνει αντιθετικές χωρικές έννοιες όπως: Τόπος πολιτισμού και ευδαιμονίας: Ο αμπελώνας, τόπος οχυρό: το κάστρο και ενδιάμεσος τόπος διαχωρισμού και επικοινωνίας: η θάλασσα, μέσα από εικαστικά έργα, που καλούν τους θεατές σε συμμετοχικές διεργασίες επεξεργασίας των μειγμάτων μνήμης, εμπειρίας και χώρου που προτείνουν.
Εγκαίνια: 29/07/2022 στις 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: 29/07/2022 έως 04/09/2022
Ώρες λειτουργίας: 5:30 -20:00, καθημερινά εκτός Τρίτης
Χώρος Έκθεσης: Αμπελώνας Θεόδωρου Κοσμόπουλου, Τριπόταμος Τήνου

7. Εκδρομή στην Πόλη: Ομαδική έκθεση στο Σχεδία Home

Η συνεργασία της Γκαλερί Ζουμπουλάκη με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» ολοκληρώνετε με μία ομαδική έκθεση που γιορτάζει το καλοκαίρι στην πόλη. Οι συνεργάτες της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, συμμετέχουν στο 3ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του ελληνικού περιοδικού δρόμου: «Μένουμε Αθήνα: 9 & ⅕ εβδομάδες στο “σχεδία HOME”», και δημιουργούν ζωγραφικά έργα ειδικά για το «σπίτι» της «σχεδίας», έναν χώρο συνώνυμο της αλληλεγγύης και της αναδημιουργίας. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες ; Γιάννης Αδαμάκης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Μλιλτος Γκολέμας, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Μανώλης Χάρος.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουλίου – 30 Αυγούστου, 2022
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη 9:00 – 00:00 και Παρασκευή – Σάββατο 9:00 – 01:00.
Σχεδία «Home», Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα. Τηλ: 210 331 6849 |https://shediahome.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈργα του John Craxton αναζητούν τα Χανιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b