MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μάργκαρετ Άτγουντ: Η συγγραφέας του “Handmaid’s Tale” πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο με “άκρως προσωπικά διηγήματα”

Μια νέα συλλογή με δεκαπέντε «άκρως προσωπικά» διηγήματα, υπό τον γενικό τίτλο «Old Babes in the Wood», πρόκειται να κυκλοφορήσει η βραβευμένη με Booker συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ στις αρχές του επόμενου έτους.

Monopoli Team

Μια νέα συλλογή διηγημάτων από τη σπουδαία Καναδή συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου. Υπό τον γενικό τίτλο «Old Babes in the Wood», η συλλογή, την οποία ο εκδότης χαρακτήρισε ως «άκρως προσωπική», θα περιλαμβάνει 15 ιστορίες, ορισμένες εκ των οποίων θα εκδοθούν για πρώτη φορά.

Πρόκειται για την πρώτη επιστροφή της Μάργκαρετ Άτγουντ στην μυθοπλασία από το 2019 και τις «Διαθήκες». Με το ομότιτλο διήγημα, το οποίο και εκδόθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό The New Yorker», να αφορά δύο ηλικιωμένες αδερφές σε μια οικογενειακή καλύβα στη λίμνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, οι σύντομες αυτές ιστορίες «εξερευνούν μια πληθώρα εμπειριών, από δύο κολλητές που διαφωνούν για το κοινό τους παρελθόν έως τον σωστό τρόπο να αποτρέψεις κάποιον από το να πνιγεί, από μια κόρη που προσπαθεί να αποφασίσει αν η μητέρα της είναι πραγματικά μάγισσα έως του τι να κάνεις με τα κειμήλια που έχεις κληρονομήσει».

«Περιλαμβάνουν αξιαγάπητες γάτες, ένα μπερδεμένο σαλιγκάρι, τη Μάρθρα Γκέλχορν, τον Τζωρτζ Όργουελ, τη φιλόσοφο, αστρονόμο και μαθηματικό Υπατία της Αλεξάνδρειας, μια κλίκα ηλικιωμένων γυναικών ακαδημαϊκών και έναν εξωγήινο με αποστολή να αφηγηθεί ξανά τα ανθρώπινα παραμύθια». 

Με τον εκδοτικό οίκο να επισημαίνει ότι η «κλωστή» που ενώνει όλο το βιβλίο είναι μια αλληλουχία ιστοριών για ένα παντρεμένο ζευγάρι που ταξιδεύει μέσα στον χρόνο καθώς και οι στιγμές που συνιστούν μια ολόκληρη ζωή γεμάτη αγάπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒραβείo Booker 2022: Ανακοινώθηκε η μακρά λίστα των φετινών υποψηφιοτήτων12.09.2018

Τι δηλώνει η συγγραφέας

Η Μάργκαρετ Άτγουντ από τη μεριά της δήλωσε : «Το “Old Babes in the Wood” είναι μια μείξη όπως και η ίδια η ζωή. Περιέχει κακές επιλογές, όπως η ζωή. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που κατά βάθος δεν μπορεί να παραδεχτεί πως μεγάλωσε τόσο πολύ; Ίσως. Είναι οι νεκροί αγαπημένοι πραγματικά νεκροί σύμφωνα με τις αισθήσεις του αληθινού κόσμου; Ίσως όχι. Είναι οι γάτες αυτό που φαίνονται; Σπάνια». 

Το πιο πρόσφατο βιβλίο της βραβευμένης με Booker συγγραφέως ήταν το «Burning Questions», μια συλλογή δοκιμίων το οποίο εκδόθηκε στην αρχή της χρονιάς. Πριν από αυτό η Άτγουντ εξέδωσε την πρώτη μετά από μια δεκαετία περίπου ποιητική συλλογή με τίτλο «Dearly».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Handmaid’s Tale: 130 χιλιάδες δολάρια για ένα “πυρίμαχο” αντίγραφο του βιβλίου12.09.2018

Το τελευταίο της εγχείρημα στη μυθοπλασία αποτέλεσε το μυθιστόρημα «Οι Διαθήκες» το οποίο μοιράστηκε το βραβείο Booker με το βιβλίο της Μπερναρντίν Εβαρίστο «Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο». Επρόκειτο για ένα σίκουελ του δημοφιλούς μυθιστορήματος της «Η Ιστορία της Θεραπενίδας» το οποίο διασκευάστηκε σε μια πολυβραβευμένη σειρά για τη μικρή οθόνη.

*Το «Old Babes in the Wood» αναμένεται να κυκλοφορήσει στα αγγλικά στις 7 Μαρτίου 2023. 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b