MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πολ Σορβίνο: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός των «Goodfellas»

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε ο Αμερικανός ηθοποιός Πολ Σορβίνο, ο οποίος έγινε διάσημος από τον ρόλο του Πόλι Σίσερο στην ταινία «Τα Καλά Παιδιά» (Goodfellas).

Monopoli Team

Ο Αμερικανός ηθοποιός Πολ Σορβίνο, που έγινε γνωστός από τους ρόλους του στο “Goodfellas” και το “Νόμος και Τάξη” έφυγε από τη ζωή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του, πέθανε από φυσικά αίτια έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Ο ηθοποιός απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.

Η ζωή και η καριέρα του Αμερικανού ηθοποιού

Ο Σορβίνο είχε γεννηθεί το 1939 στο Μπρούκλιν από Ιταλούς γονείς. Το πρώτο του πάθος ήταν η όπερα, τελικά όμως στράφηκε στην ηθοποιία. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι τη δεκαετία του ‘60, ενώ το 1970 εξασφάλισε για πρώτη φορά έναν μικρό ρόλο στον κινηματογράφο. Στην καλλιτεχνική του πορεία είχε πάνω από 170 συμμετοχές σε πρωταγωνιστικούς και μικρότερους ρόλους.

Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν οι «Κόκκινοι» του Γουόρεν Μπίτι και ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μπαζ Λούρμαν, όπου υποδύθηκε τον πατέρα της οικογένειας των Καπουλέτων. Πολλές ήταν και οι συμμετοχές του στην τηλεόραση, από το «Νόμος και Τάξη» ως το «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» όπου υποδύθηκε τον πατέρα του Μπρους Γουίλις.

Η κόρη του, Μίρα Σορβίνο τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Ο πατέρας μου, ο μεγάλος Πολ Σορβίνο, πέθανε. Η καρδιά μου είναι διαλυμένη – μια ζωή αγάπης, χαράς και σοφίας μαζί του τελείωσε. Ήταν ο πιο υπέροχος πατέρας. Τον αγαπώ τόσο πολύ. Σου στέλνω αγάπη στα αστέρια μπαμπά καθώς ανεβαίνεις”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι αξέχαστοι ρόλοι του Τζέιμς Κάαν: Από τον θρυλικό Σόνι Κορλεόνε του “Νονού” μέχρι το «Misery»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που αξίζει να δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Προβολή του “Judex” με ζωντανή μουσική
Cine News
Monster: Μήπως η νέα ανθολογία του Ryan Murphy χάνει την ουσία;
Cine News
Καποδίστριας: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή
Art & Culture
Πόσο βιώσιμο είναι το ελληνικό κινηματογραφικό οικοσύστημα;
Cine News
Έρχεται η Γιορτή του Σινεμά 2025, με εισιτήριο 2 ευρώ
Cine News
Mankind’s Folly: Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου βραβεύτηκε στο Prix Europa
Cine News
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» περιμένει τις ταινίες σας
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Η Δήμητρα Γαλάνη τραγουδά στο πρώτο trailer της σειράς του MEGA
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Νέες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA
Cine News
Πέντε ταινίες της Diane Keaton που αγαπήσαμε – και πού θα τις δείτε
Cine News
Ένα απλό ατύχημα: Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών έρχεται στους κινηματογραφους