MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τετάρτη 20 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Fúria / Μανία, της Lia Rodrigues στην Πειραιώς 260

H σπουδαία χορογράφος και μια από τις πιο σημαντικές «φωνές» στο χώρο της παγκόσμιας χορογραφικής δημιουργίας σήμερα, Lia Rodrigues, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το χορευτικό μανιφέστο «Fúria / Μανία», στην Πειραιώς 260. Οι εννέα χορευτές της Λίας Ροντρίγκες έρχονται  για να συνδιαλλαγούν με τις αρχετυπικές ανάγκες του ανθρώπου, σε μια χορογραφία μεγάλης ακρίβειας, όπου ο σύγχρονος χορός συναντά τη βραζιλιάνικη παράδοση. Το σώμα, σε κατάσταση μανίας, εκστασιάζεται, γιορτάζει ξέφρενα, μπορεί όμως και να οδηγηθεί στην πιο βίαιη εξέγερση. Σεξ, βία, πόνος, επανάσταση, ήττα, πόλεμος. Η μουσική οδηγεί κοινό και χορευτές σε τρανς μ’ ένα φινάλε που κόβει την ανάσα.
Τετάρτη 20/07, 21:00
Από 5-30€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος

ΘΕΑΤΡΟ

2. Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στην Πειραιώς 260

Ο Γιώργος Κουτλής, ο νεαρός σκηνοθέτης που συνεπήρε το αθηναϊκό κοινό με τους ξέφρενους «Παίχτες» του Γκόγκολ, παρουσιάζει, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και για δύο ακόμη τελευταίες παραστάσεις, την παράσταση με τίτλο “Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι”, ένα σύγχρονο έργο με την υπογραφή του ανατρεπτικού δραματουργού της Σάουμπυνε, Marius von Mayenburg. Το έργο αφηγείται ένα δυστοπικό “love story”, έναν εφιάλτη με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική κούρσα, παραβολή της αδιανόητης πραγματικότητάς μας.

Μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου, ο «Μ» βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει, ο «Μ» θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος, και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει, πως δεν φοβάται…
Τετάρτη 20/07, 21:00
Από 5-20€
Πειραιώς 260 (Χώρος Η), Ταύρος 

2.Youthquake, σε σκηνοθεσία Γιώτας Αργυροπούλου στην Πειραιώς 260

Η Γιώτα Αργυροπούλου και η θεατρική ομάδα blindspot theatre group παρουσιάζουν, στην Πειραιώς 260, την παράσταση για κοινό όλων των ηλικιών, με τίτλο «Youthquake», για δύο ακόμη μοναδικές παραστάσεις. Οι έφηβοι του «Youthquake», έχοντας ολοκληρώσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφήβων, στο πλαίσιο του Open Plan, καταλαμβάνουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Πειραιώς 260 και μάς εξιστορούν τη ζωή, τις συνήθειες, τα γούστα και την κοινωνική δυσαρέσκειά τους για τον κόσμο που κληρονομούν. Από τον «Δεκέμβρη του 2008», τις οικολογικές πορείες σε όλο τον κόσμο και τις «Παρασκευές για το Μέλλον», το #Blacklivesmatter και το Occupy Wall Street, οι νέοι δημιουργούν πλέον νέα μοτίβα συμμετοχής και πολιτικοποίησης. Το πρωτότυπο έργο «Youthquake» έρχεται να προκαλέσει έναν καλλιτεχνικό «σεισμό» και να μοιραστεί μια δυνατή εμπειρία, που θα συγκινήσει με την αμεσότητα και την αλήθειά της το κοινό.
Τετάρτη 20/7, 21:00
Από 5-17€
Πειραιώς 260 (Χώρος Ε’), Ταύρος

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Metallica & Symphony με τους Scream Inc. στο CT Garden Festival

Οι Metallica & Symphony μαζί με τους Scream inc και ζωντανή ορχήστρα παρουσιάζουν στο CT Garden Festival ένα εντυπωσιακό show που αναπαριστά μια αυθεντική συναυλία των Metallica, παίζοντας αγαπημένα τραγούδια τους με ηλεκτρικό και συμφωνικό ήχο με την βοήθεια ορχήστρας. Οι Metallica ηχογραφούν τα τραγούδια τους με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σαν Φρανσίσκο δημιουργώντας μια μοναδική συνύπαρξη του κλασικού ήχου με την Heavy Metal γεμάτη πάθος και μοναδικές ερμηνείες. Η παράσταση Metallica & Symphony έκανε πρεμιέρα το 2017 στο Λονδίνο και από τότε ταξίδεψε σε πάνω από 30 χώρες ενώ το έχουν αποθεώσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές.
Τετάρτη 20/07, 21:00
Από 15-40€
City Garden Festival, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

5. Η Καίτη Γαρμπή στο θέατρο Άλσος

Η Καίτη Γαρμπή ετοιμάζει μια μοναδική εμφάνιση απόψε στο Θέατρο Άλσος, όπου θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια και θα αναπολήσει όλες τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες της και τα no1 hits της από την 30χρονη καλλιτεχνική της πορεία, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο και παρασύροντας το φανατικό κοινό της σε ένα αξέχαστο live party. Τη συναυλία της Καίτης Γαρμπή θα ανοίξει ο Δημήτρης Σχοινάς με ένα concept δικής του παραγωγής όπου τραγουδάει και παίζει πάνω σε ενορχηστρώσεις διασκευασμένες από τον ίδιο.
Τετάρτη 20/07, 20:30
Από 15-60€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b