MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 19 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Youthquake, σε σκηνοθεσία Γιώτας Αργυροπούλου στην Πειραιώς 260

Η Γιώτα Αργυροπούλου και η θεατρική ομάδα blindspot theatre group παρουσιάζουν, στην Πειραιώς 260, την παράσταση για κοινό όλων των ηλικιών, με τίτλο «Youthquake». Οι έφηβοι του «Youthquake», έχοντας ολοκληρώσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφήβων, στο πλαίσιο του Open Plan, καταλαμβάνουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Πειραιώς 260 (Χώρος Ε, 19-21/7) και μάς αφηγούνται τη ζωή, τις συνήθειες, τα γούστα και την κοινωνική δυσαρέσκειά τους για τον κόσμο που κληρονομούν. Από τον «Δεκέμβρη του 2008», τις οικολογικές πορείες σε όλο τον κόσμο και τις «Παρασκευές για το Μέλλον», το #Blacklivesmatter και το Occupy Wall Street, οι νέοι δημιουργούν πλέον νέα μοτίβα συμμετοχής και πολιτικοποίησης.Το πρωτότυπο έργο «Youthquake» έρχεται να προκαλέσει έναν καλλιτεχνικό «σεισμό» και να μοιραστεί  μια δυνατή εμπειρία, που θα συγκινήσει με την αμεσότητα και την αλήθειά της το κοινό.
Τρίτη 19/7, 21:00
Από 5-17€
Πειραιώς 260 (Χώρος Ε’), Ταύρος

2. Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Δημοτερικό Θέατρο Άλσους “Δημήτρης Κιντής”

Το εμβληματικό και τελευταίο έργο του δημοφιλούς δημιουργού Μολιέρου με τίτλο “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη, σε μια πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική  του Κώστα Γάκη με ζωντανή μουσική και έναν υψηλής ενέργειας δεκαμελή θίασο. «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» αποτελεί μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια δημιουργία χαράς με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, όπου καθρεφτίζεται με ζωντάνια η εποχή του σπουδαίου δραματουργού στη Γαλλία του 17ου αιώνα. Σε ένα σκηνικό που περιστρέφεται, η παρουσίαση της Μολιερικής κωμωδίας εναλλάσσεται  με την πραγματική ζωή των περιπλανώμενων θεατρίνων. Ένας Παρισινός θίασος αναγκάζεται να ξεκινήσει περιοδεία στη Γαλλική επαρχία, καθώς έχει αποκλειστεί από τις παραστάσεις του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ’. Η ανάγκη τους κάνει να αναζητούν καινούριο έργο, ώσπου γνωρίζουν τον εκκολαπτόμενο θεατρικό συγγραφέα με το όνομα Μολιέρος. Εκείνος έχει ένα έργο, τους το διαβάζει και αμέσως το αγοράζουν. Ο τίτλος του; Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής.
Τρίτη 19/07, 21:30
Από 10-15€
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

3. Ματωμένα Χώματα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Κατράκειο

Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων, με τίτλο “Ματωμένα Χώματα” παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κατέχουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης και Αντίνοος Αλμπάνης. Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα Ματωμένα Χώματα, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή. Με έντονο το στοιχείο της μνήμης, και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. «Θηρίο είν’ ο άνθρωπος», μονολογεί ο ήρωας, για να περιγράψει όχι μόνο το πόσα μπορεί να αντέξει, αλλά και το πόσα φριχτά μπορεί να πράξει.
Τρίτη 19/7, 21:30
Από 15 έως 20€
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη & Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Νίκαια

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Clutch γιορτάζουν 30 χρόνια πορείας στο Release Athens 2022 στην Πλατεία Νερού

To Release Athens 2022 υποδέχεται τους αγαπημένους Clutch για να γιορτάσει μαζί τους 30 χρόνια ασταμάτητου και παθιασμένου rock ‘n’ roll στην Πλατεία Νερού. Από το ντεμπούτο τους και μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τους εαυτούς τους μεγαλώνοντας συνεχώς εμπορικά και καλλιτεχνικά. Κάθε νέο τους album είναι πιο επιτυχημένο από το προηγούμενο, αλλά κλασικοί δίσκοι όπως τα «Blast Tyrant», «From Beale Street To Oblivion», «Robot Hive / Exodus», «Earth Rocker» πραγματικά σε πείθουν πως το rock δεν θα πεθάνει ποτέ. Μαζί τους, δύο σπουδαία συγκροτήματα, οι Hellacopters και οι Blues Pills. Το line up συμπληρώνουν οι Deaf Radio και ο ΛΔΛΜ.
Τρίτη 19/7, 17:00
35€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδ. 2616, Καλλιθέα

5. Οι Active Member γιορτάζουν 30 χρόνια πορείας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Οι Active Member γιορτάζουν τριάντα χρονιά ενεργής δράσης με μια συναυλία-γιορτή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζοντας ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία τους, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια τους. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό μέσα από δεκάδες album και εκατοντάδες τραγούδια, μία ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις. Μαζί τους στη σκηνή οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Βύρωνας Τσουράπης (μπάσο), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρες), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Στέλιος Φραγκούς (πιάνο-πλήκτρα) και Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα).Στον ήχο μαζί τους ο «θρύλος» Γιώργος Καραγιαννίδης και στα φώτα ο Αλέξης Προδρόμου.
Τρίτη 19/7, 19:30
13€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b