MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 18 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στην Πειραιώς 260

Ο Γιώργος Κουτλής, ο νεαρός σκηνοθέτης που συνεπήρε το αθηναϊκό κοινό με τους ξέφρενους «Παίχτες» του Γκόγκολ, παρουσιάζει, στην Πειραιώς 260, τη σκηνοθεσία ενός σύγχρονου έργου με την υπογραφή του ανατρεπτικού δραματουργού της Σάουμπυνε, Marius von Mayenburg. Το «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» είναι ένας εφιάλτης με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική κούρσα, παραβολή της αδιανόητης πραγματικότητάς μας. Μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου, ο «Μ» βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει, ο «Μ» θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος, και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει, πως δεν φοβάται.
Δευτέρα 18/7, 21:00
5-25€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Η’), Ταύρος

2. Ο Γυάλινος Κόσμος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο Πέτρας

«Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο ξεπερνώντας τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις και συνεχίστηκε τον χειμώνα στο Θέατρο Αλκυονίς, ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα, με ανανεωμένη διανομή: Η Λένα Παπαληγούρα, και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Στην καινούργια διανομή, ο Γιάννης Κουκουράκης «ζωντανεύει» τον ρόλο του Τζιμ. Και την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη.
Δευτέρα 18/7, 21:30
15-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει δύο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο

Με μια μεγάλη συναυλία φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, θα γιορτάσει τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυσή της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Μαζί του η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ θα συμμετέχουν επίσης η Χορωδία της ΕΡΤ (σε διεύθυνση-διδασκαλία Μιχάλη Παπαπέτρου), η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και η Παιδική Χορωδία Rosarte. Το παλαιότερο ελληνικό συμφωνικό σύνολο θα παρουσιάσει «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» και τους «Όρνιθες», δυο εμβληματικά έργα του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα τη μεταπολεμική μουσική ζωή της χώρας, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της ΚΟΑ κατά την περίοδο 1976-1982.
Δευτέρα 18/7, 21:00
5-70€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Ο Fantastic Negrito στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο πολυβραβευμένος και βιρτουόζος Fantastic Negrito θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο αθηναϊκό κοινό για να δώσει μια ηλεκτρισμένη blues μουσική εμπειρία, όπως μόνο αυτός ξέρει, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ο Fantastic Negrito είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως μουσικό φαινόμενο, καθώς έχει ξαναζωντανέψει τα αγαπημένα του μπλουζ, αλλάζοντας τον ήχο όλου του είδους με το εμπνευσμένο και πρωτοποριακό παίξιμό του.
Δευτέρα 18/7, 21:00
25€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

5. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο City Garden Festival

Μετά τα έξι περσινά sold out στο City Garden Festival, ο Μίλτος Πασχαλίδης επανέρχεται φέτος, για ένα νέο μουσικό ταξίδι, δυναμικό και ταυτόχρονα μελωδικό. Από τους πλέον δημιουργικούς τραγουδοποιούς, με πλούσια και συνεχή προσωπική δισκογραφία, 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες, με 27 χρόνια πορείας, μεγάλες συναυλίες και πολλά αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, επανέρχεται για ένα μουσικό ραντεβού, με όλα τα αγαπημένα του, πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού, εκπλήξεις και αυθορμητισμό.
Δευτέρα 18/7, 21:00
10-25€
City Garden Festival, Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b